Interview met M&K op ISE 2017

M&K staat voor Miller & Kreisel, in 1973 opgericht toen Steely Dan voor het album Pretzel Logic op zoek was naar meer bas en punch voor het mixen en masteren. M&K introduceerde het eerste subwoofer/satelliet-systeem ter wereld en was ook de eerste fabrikant die met een actieve versterker in de subwoofer kwam.Wij hebben een interview geregeld op ISE 2017

M&K heeft een wereldwijde reputatie als het gaat om snelle subwoofers die zonder vervorming enorme geluidsdruk leveren. Grote studio’s en regisseurs als Sony, Dolby en George Lucas maken gebruik van M&K voor het monitoren van de soundtrack.

Systemen als THX, Dolby Atmos werden ontwikkeld met M&K als referentiesysteem. Inmiddels is M&K in Deense handen overgegaan maar de signatuur staat volgens de eigenaren nog recht overeind.

Op de ISE is M&K niet in de RAI, maar ze huren een penthouse aan het Leidseplein. Daar staat een home cinemasysteem met de nieuwste speakers van K&M, aangestuurd door Acurus versterkers en processoren. En er is een 2.1 audioset, waarbij Bryston zorgt voor de versterking.

Kijk en luister naar de twee directeuren Per Becher en Lars Johansen van M&K; ze leggen uit waarom M&K de beste luidsprekers ter wereld maken. It’s true, they’re the best American monitors! It’s TRUE!

Video Interview M&K

3 reacties

 1. Wat heeft M&K te maken met http://www.kreiselsound.com ?
  Beide zijn push/pull. Die van Ken heb ik beluisterd, erg veel detail, snel en dynamisch.

  Jammer dat in het interview niet ingegaan is op de techniek, de techniek is namelijk geheel anders. Enige nadeel van deze techniek zijn de relatief grote kasten (maar de kleinste valt wel mee).

  1. Beste Paul, Miller & Kreisel USA is ca 2004/2005 failliet gegaan. Kreisel Sound is vanaf 2006 als zelfstandig merk verder gegaan en bouwt de meer dan menshoge speakers. M&K is als merk overgenomen door de huidige eigenaren die ook op de video staan.

   Over de push-pull techniek kunt u in deze achtergrondlink wat meer lezen: http://alpha-audio.nl/hifi-wiki/push-pull/

   Deze versterkertechniek wordt door M&K en Kreisel Sound toepast. We gaan bij Alpha binnenkort een meerkanaals opstelling van M&K testen, dus dan komen we uitgebreid terug op de eigenschappen van deze speakers.

Geef een antwoord