Interview John Bagby – Paradigm – Anthem

Onlangs is John Bagby – technisch trainer bij Paradigm / Anthem – op bezoek geweest bij Alpha Audio. We laten zo’n bezoek niet aan ons voorbij gaan zonder dat we even de camera aanzetten en een interview op tape (of sd-kaart) zetten. We zijn in dit geval vooral geïnteresseerd in de DTS PlayFi apparaten. 

John Bagby is de technische trainer bij Paradigm en Anthem. Hij traint winkels die deze merken voeren, zodat ze beter weten wat de producten kunnen en hoe ze deze het beste kunnen inzetten. Verstandig, want niet iedereen is even technisch of handig. En feit is: met name bij de modernere spullen kan het nog weleens een uitdaging zijn om ze goed in te regelen.

DTS PlayFi

We hebben bij ons bezoek aan de fabriek van Paradigm / Martin Logan / Anthem al kennis gemaakt met DTS PlayFi. Een beetje een vreemde eend in de bijt van streaming audio. Want: wat is het? En wat gaat het toevoegen. Dat hebben we natuurlijk ook even voorgelegd aan John Bagby. Hij kent de producten en moet dus ook kunnen uitleggen wat het verschil is met UPnP of andere, gesloten systemen.

We zijn tot een interessante conclusie gekomen: het is een vrij uniek concept. En als het gaat doen, wat het beloofd, kan het nog weleens een interessant segment binnen streaming gaan worden!

Allereest: het is geen open platform, maar ook niet gesloten. Iedere fabrikant kan het platform gebruiken (na natuurlijk wat licenties en wat hardware te hebben aangeschaft) en daar zijn eigen product omheen bouwen. Dat kan een alles-in-één oplossing zijn, een streaming speaker, een soort ‘bridge’ of wat te denken van actieve vloerstaanders met daarin de streamer? Kortom: genoeg mogelijkheden.

Daarnaast gaat alles met dat platform feilloos samenwerken. Of het nu van merk A, B, D, Y of X is. Het is allemaal te bedienen vanuit één app. En het kan allemaal in multiroom werken: synchroon. Dat is natuurlijk bijzonder vriendelijk naar de consument. Want stel dat Merk A een prachtige oplossing heeft voor in de keuken en merk B iets interessants heeft voor in het hoofdsysteem, dan kan dat nu toch samenwerken.

Eind dit jaar

John laat ons weten dat we nu al de PW600 en PW800 van Paradigm kunnen verwachten. Eind dit jaar moeten andere modellen naar Europa gaan komen. Denk aan de PW AMP (versterker met DTS PlayFi) en PW Pre / Processor. Interessant voor wie actieve luidsprekers heeft. Kortom: er komt wel wat moois aan!

Video Interview

Gerelateerde berichten

hegel-audio-oslo

Veslag bezoek Hegel Audio Systems

Het is eind jaren ’80 – 1988 – als Bent Holter begint aan een project om vervorming in versterkers weg te werken. Dit project zal uiteindelijk de basis vormen van de Hegel SoundEngine. Een klein blauw ‘wonderchipje’ die we her en der terug zien in voorversterkers, eindversterkers en nu zelfs de nieuwe cd-speler. Maar voordat […]

Rhapsody Vinyl

Rhapsody Analogue Recordings – RAR

Vinyl is hot… en tape komt eraan. We leven in een maffe wereld. Maar goed. Feit is: een analoge opname klinkt – mits goed aangepakt – geweldig goed. En dat laat Rhapsody met zijn nieuwe muzieklabel – RAR – duidelijk horen! Wij praten met de heren. En hebben even in de fabriek gekeken waar hun […]

Bowers Wilkins 800 serie 2015

Verslag bezoek Bowers & Wilkins 800-serie

Op negen september 2015 hebben we in Worthing, Engeland, de introductie van de nieuwe 800-serie van Bowers & Wilkins mogen bijwonen. Een bijzonder event, want deze luidspreker is toch wel hét icoon van de high-end luidsprekerwereld. Bij de introductie hebben we niet alleen kunnen luisteren naar de nieuwe 800-serie, maar ook een blik mogen werpen […]

Geef een reactie