Interview Costa Koulisakis – Moon / Simaudio

Interview Moon

Onlangs is Costa Koulisakis van Moon langs geweest om te praten over nieuwe producten van het Canadese bedrijf. Denk aan de ACE: de nieuwe all-in-one oplossing. Zonder meer een interessant segment nu. We hebben de camera aangegooid om ook u te laten meegenieten.

Het is altijd interessant om de filosofie van een bedrijf te achterhalen: wat drijft ze? Waarom moeten we een product van ze kopen? En hoe zit het met de toekomst? We vragen het allemaal aan de Vice President (Sales) en mede-eigenaar van Moon: onderdeel van Simaudio. Een bekende naam in de hifi / high-end audio.

Moon?

Kent u Moon nog niet? Geen zorgen: er zijn zo ongelooflijk veel merken dat ook wij soms denken… wat is dit? Wie zit erachter? En wat voegt het toe? Moon is onderdeel van Simaudio. Een merk dat al decennia meespeelt. De naam Moon is gekozen, omdat het kort is. Eenvoudig uit te spreken is voor iedereen (wereldwijd dus) en omdat het ook wel iets ‘zweverigs’ heeft. Het zet je aan het denken. En dat past wel bij een audiomerk.

Analoog en digitaal

Moon 600i
De prachtige Moon 600i versterker.

Moon heeft zowel analoge als digitale producten in het gamma. Het maakt echter alleen nog stereo-producten. Het heeft wel multi-channel geprobeerd, maar focust nu op stereo in het hogere segment. Denk aan versterkers, dacs en streamers.

De nieuwe ACE is een alles-in-één oplossing. Een segment dat we enorm zien groeien. Elk degelijk merk heeft wel een geïntegreerde oplossing met streamer, dac en versterking. En dat is slim, want lang niet iedereen zit op een toren te wachten.

Build to last

Wat opvalt is dat een deel van de filosofie is dat spullen een leven lang mee moeten gaan. “We maken producten die mensen door kunnen geven aan hun kinderen”, zegt Costa. Dat is niet direct een verdienmodel. Sterker nog: als je spullen maakt die niet stuk gaan, verdien je op termijn niets meer. Het zorgt wel voor véél tevreden klanten. Klanten die ook willen doorgroeien en dan vermoedelijk wéér voor Moon kiezen. En dat is waar ze voor gaan: blije klanten.

Tevens valt op dat ook Costa zegt dat ‘de fun’ weer terug moet. Hifi is entertainment. Muziek is emotie. Ja; het is leuk serieus met een hobby bezig te zijn, maar het moet niet ten koste gaan van de lol. Winkels moeten dat uitdragen. Zet muziek op en heb lol! Een prima insteek waar we helemaal achter staan.

Bekijk hieronder het complete interview met Costa Koulisakis!

Interview Moon / Simaudio

Gerelateerde berichten

Primeurs bij de vmac-avond

Hifi producerend Nederland zit niet stil! In tegendeel: een nieuw loopwerk van Van Medevoort – de CT460 – én een nieuwe Lentus Audio Duo luidspreker. En tussen neus en lippen door krijgen we ook te horen dat de nieuwe MA260 (die op de planning staat) een alles-in-een product is voor de prijsbewuste liefhebber. Laten we […]

krell

De eindversterker – is meer watts beter?

Eindversterkers komen in alle soorten en maten: klein en compact, groot en lomp, geïntegreerd in een luidspreker, of samen in één behuizing met de voorversterker. De meest bekeken specificatie van een eindversterker is hoeveel watt deze levert. Maar is dat wel de belangrijkste specificatie?

speed bump

Ouder is beter?

OPINIE – Wie regelmatig op beurzen rondloopt, zal merken dat er eigenlijk twee groepen zijn: de oude garde en de nieuwe garde. Nu is dat vaker op beurzen, maar bij hifi valt het wellicht wel extra op. De oude garde – of conservatieve garde – wil graag bij cd en lp blijven. Dat is beter… […]

Geef een reactie