Interview Anders Ertzeid – Hegel H590

Hegel H590

We hoorden nieuws over de nieuwe Hegel H590 op de High End 2018. Daar vertelde Bent ons al wat over dit nieuwe Beest. Nu kunnen we nader kennismaken met deze prachtige versterker. We hebben wat tracks kunnen horen op een setje KEF Blade én we kunnen met Anders Ertzeid praten over de nieuwigheden. Interessant, want het blijft dat de nieuwe H590 een compleet nieuwe dac-stage heeft gekregen. Meer weten? Bekijk het interview!

De nieuwe Hegel H590 is het nieuwe topmodel geïntegreerde versterker / streamer van Hegel. Dit nieuwe beest heeft 50% meer vermogen – niet direct in watts, maar wel in mate van voeding en headroom – een compleet nieuwe, bitperfecte dac, een nieuwe usb-input die veel hogere samplingrates aan kan én een behuizing van aluminium. Prijs? 9995 euro. “Dan hou je nog 5 euro over voor de bus…”, aldus Anders. Prima… en zelfs als we moeten lopen doen we het nog. Want wat is dit een fraai stuk elektronica zeg!

Controle

Wat ons direct opvalt is de absolute controle. Het lijkt wel of de Hulk die KEF Blade-woofers pakt en ze heen en weer duwt. Maar tegelijkertijd horen we bijzonder veel souplesse, detail en verfijning. Het is een bizarre, maar prettige combinatie. Ben van Leliveld draait veel soorten muziek. Helaas kunnen we niet uren blijven zitten. Maar eerlijk: we horen het na 5 minuten al: dit maakt muziek… Punt.

Nu zijn we natuurlijk benieuwd naar het verhaal achter deze 590. Waarom een model erboven? Wat is er anders? En… wat is het lievelingsdier van Mr Ertzeid?

Video interview Anders Ertzeid

Gerelateerde berichten

Synology DSM 5

Presentatie Synology DSM 5 Beta

VIDEO – Synology blijft innoveren op gebied van NAS. De grootste fabrikant van NAS ter wereld heeft onlangs voor de pers zijn nieuwe software voor de Disk Stations geïntroduceerd: Disk Station Manager 5 of korter: DSM 5. Het gaat nog om een Beta, maar het laat al prima zien wat de consument binnenkort als update […]

Van Medevoort – Xfi 2017

We hebben heel wat mooie spulletjes gezien op Xfi. En ook een verrassing: Van Medevoort! De Oer-Hollandse fabrikant heeft een compleet nieuwe productlijn neergezet. Wij lopen alle producten even langs.

Astell & Kern

High End Munchen – Astell & Kern

Astell & Kern heeft wederom een flinke stand op de High End Munchen. En ook nu is er nieuws. Twee nieuwe spelers, een recorder, in-ears… genoeg. We lopen het even langs voor u! 

Geef een reactie