web analytics

Interview Anders Ertzeid – Hegel H590

Hegel H590

We hoorden nieuws over de nieuwe Hegel H590 op de High End 2018. Daar vertelde Bent ons al wat over dit nieuwe Beest. Nu kunnen we nader kennismaken met deze prachtige versterker. We hebben wat tracks kunnen horen op een setje KEF Blade én we kunnen met Anders Ertzeid praten over de nieuwigheden. Interessant, want het blijft dat de nieuwe H590 een compleet nieuwe dac-stage heeft gekregen. Meer weten? Bekijk het interview!

De nieuwe Hegel H590 is het nieuwe topmodel geïntegreerde versterker / streamer van Hegel. Dit nieuwe beest heeft 50% meer vermogen – niet direct in watts, maar wel in mate van voeding en headroom – een compleet nieuwe, bitperfecte dac, een nieuwe usb-input die veel hogere samplingrates aan kan én een behuizing van aluminium. Prijs? 9995 euro. “Dan hou je nog 5 euro over voor de bus…”, aldus Anders. Prima… en zelfs als we moeten lopen doen we het nog. Want wat is dit een fraai stuk elektronica zeg!

Controle

Wat ons direct opvalt is de absolute controle. Het lijkt wel of de Hulk die KEF Blade-woofers pakt en ze heen en weer duwt. Maar tegelijkertijd horen we bijzonder veel souplesse, detail en verfijning. Het is een bizarre, maar prettige combinatie. Ben van Leliveld draait veel soorten muziek. Helaas kunnen we niet uren blijven zitten. Maar eerlijk: we horen het na 5 minuten al: dit maakt muziek… Punt.

Nu zijn we natuurlijk benieuwd naar het verhaal achter deze 590. Waarom een model erboven? Wat is er anders? En… wat is het lievelingsdier van Mr Ertzeid?

Video interview Anders Ertzeid

Gerelateerde berichten

Fotoverslag bezoek Reis Audio

We zijn kortgeleden op bezoek geweest bij Reis Audio: de officiële importeur van Geithain en sinds kort ook La Rosita. Geithain hebben we al eerder kennis mee gemaakt (hier de review), maar La Rosita nog niet. Sterker nog: we kende het merk helemaal niet. Reden genoeg om even af te reizen naar Amstelveen!

Walter Becker (Steely Dan) overleden (67 jaar)

Afgelopen weekend overleed Walter Becker, gitarist, componist, producer en mede-oprichter van Steely Dan, op 67-jarige leeftijd. Walter Becker richtte met Donald Fagen Steely Dan in 1967 op toen ze aan het Bard College in New York studeerden. Tussen 1972 en 2003 maakten Becker en Fagen tien albums. Voor het grotere publiek bekende singles zijn Do […]

Geef een reactie