Impressie Xfi Audio Show 2017

Xfi 2017 - Vel;dhoven

Het was weer bomvol in het Koningshof in Veldhoven. In het doolhof van gangen waren allerhande mooie merken te vinden. Veel te veel om op te noemen. Maar om wat voorbeelden te geven: ATC, Van Medevoort, Grimm, Metrum Acoustics, Bowers & Wilkins, Marantz, Moon, Pass Labs… u leest het al: top spullen. Wij geven u in dit artikel een sfeer-impressie van de Xfi Audio Show in de vorm van foto’s en een video. Natuurlijk hebben we véél meer voor u in petto. Dus houdt de website in de gaten!

De Xfi Audio Show is inmiddels een vast punt in het jaar voor de liefhebbers om af te reizen naar het welbekende Koningshof. Een plek waar niemand de weg leert. Wij hebben na zeker negen bezoekjes aan dat complex nog steeds geen richtingsgevoel. En na een blik op de plattegrond, snappen we nu ook waarom: er zit totaal geen logica in de nummering of indeling van gangen of kamers. Maar goed: dat is off topic.

Groter

Voor ons gevoel groeit de show elk jaar weer. Al was er sowieso één kamer minder: die van ons. Wij stonden er vorig jaar en het jaar ervoor. Dit jaar hebben we besloten het te houden bij een lezing rondom tweaks voor beter geluid. We houden dan de ruimte om de show te bezoeken en verslag te doen. Dat is goed bevallen. We kunnen nog steeds lezers helpen én we hebben de ruimte om exposanten te bezoeken. En dat past toch beter bij Alpha Audio. Al sluiten we niet uit dat we nog een keer een kamer huren als we een tof onderwerp hebben.

Lekker sfeertje

Opvallend is dat de sfeer heerlijk ontspannen is op de show. Zowel exposanten als bezoekers ogen vrolijk en kletsen er flink op los. Ook valt op dat er prachtige systemen staan. Streaming, cd, vinyl… alles door elkaar. En zo hoort het ook. Er is dit jaar zelfs een hoekje voor personal audio. Al hebben wij daar geen tussenstop gemaakt.

Een van de opvallende demo’s dit jaar is de Live versus Hifi-demo bij Dutch & Dutch. Een merk dat zich richt op actieve systemen voor onder meer studio’s. We hebben het eerste stukje van de demo helaas gemist, maar de uitleg rondom opname niet. Het is nog niet zo gemakkelijk een opname te maken om live versus hifi te testen. Er zijn heel wat uitagingen op gebied van akoestiek, afstraalgedrag van een instrument, et cetera. Interessante kost!

Parels

Er zijn natuurlijk parels te vinden op een show als Xfi. Nu willen we niet chauvinistisch gaan doen, maar zowel Grimm als Daudio hebben ons positief verrast. En ook bij Metrum hebben we wat langer gestaan. Daarnaast heeft de set bij More Music ons een glimlach bezorgd. De Golden Ears klinken heerlijk vol, gul en dynamisch. Nu hebben we natuurlijk meer gehoord. Maar bekijk daar even de video voor… daar bespreken we het een en ander na van de show.

Foto’s Xfi Audio Show 2017

Video Impressie  Xfi Audio Show 2017

Video Tweaks voor beter geluid

Gerelateerde berichten

Wilder Mind

Timing en psycho-akoestiek: test het zelf!

Als we u zouden vragen wat het meest bepalend is voor het onderscheiden van verschillen in geluid; tijd of toon, wat zou u dan antwoorden? Waarschijnlijk zult u denken dat tonale elementen van geluid belangrijker zijn dan dan tijd… Nou: fout!

Gydotron 2015 - Marten Coltrane Supreme 2

Gydotron High End Show 2015 – Marten Coltrane Supreme 2

Afgelopen weekend heeft Gydotron weer een show rondom een paar waanzinnige hifimerken opgezet. Denk aan Ayre, Grimm, ASR, Guru, Jeff Rowland, CEC, Trinnov, Harbeth, Opera en niet te vergeten: Marten. Als snoepje is zaterdagavond nog een VIP-avond georganiseerd rondom de Marten Coltrane Supreme 2. Uiteraard is Alpha Audio aanwezig! Met een paar lezers! 

Interview John Bagby – Paradigm – Anthem

Onlangs is John Bagby – technisch trainer bij Paradigm / Anthem – op bezoek geweest bij Alpha Audio. We laten zo’n bezoek niet aan ons voorbij gaan zonder dat we even de camera aanzetten en een interview op tape (of sd-kaart) zetten. We zijn in dit geval vooral geïnteresseerd in de DTS PlayFi apparaten. 

9 reacties

  1. Beste Jaap en Harro,
    Bedankt voor de mooie woorden zowel in de tekst als in de video (bij 5:05). Wij zijn ook best wel tevreden /trots op onze S1, waarbij we al bijzondere mid/hoog hebben aangevuld met ongekend snelle 15″ woofers. En dan is het natuurlijk erg leuk dat een bassist hoort hoe natuurlijk dat klinkt.
    De kamer had op sommige plekken wat akoestisch problemen, maar zoals je al aangeeft in de video is dat in alle zalen in de Koningshof zo.
    Ik ben benieuwd wat jullie van de Daudio S1 gaan vinden in jullie luisterruimte.
    Groet, Hans

  2. Dank voor dit verslag Jaap! Ga straks even op mijn gemak de video’s bekijken. Ik constateer aan de hand van de foto boven het artikel dat de vergrijzing ook bij onze hobby heeft toegeslagen, of klopt dit beeld niet?

Geef een reactie