web analytics

Impressie Puur Audio Show met Concrete Audio

In hetzelfde weekend als dat AudioXperience zijn show heeft gehouden rondom de nieuwe Sonus Faber Lilium, hebben Dune Blue en Puur een show opgezet rondom beton… Wat? Ja, beton. Gegoten in de vorm van een speaker dan. Het resultaat? Concrete Audio. Prachtig! 

Concrete Audio

Het Duitse Concrete Audio moet gedacht hebben: “Als we er gebouwen van kunnen maken, moet het ook wel goed zijn voor speakers”.  En in zekere zin is dat ook zo natuurlijk. Beton resoneert niet, kan in elke vorm gegoten worden en is ook goed te bewerken. Al kost het wel wat moeite.

Maar kijk er eens naar: wat een ‘beauty’. We hebben deze speaker eerder gehoord op een set van Soledge. En dat klinkt echt ongelooflijk goed. Zeer snel, schoon, open en als we Michael moeten geloven, is het ook verrassend gemakkelijk goed te krijgen.

Devialet

Bij Puur Audio, Video en Domotica speelt de set – en ook de inbouw-versie – op een set van Devialet. Devialet behoeft geen introductie bij de kenners. Deze streamers met ingebouwde klasse-D versterkers zijn op menig show te horen. Het is een beetje een ‘love it, or hate it’ product.

Ook op deze set laten de Concrete-speakers horen dat ze heel wat in hun mars hebben. De Scan Speak units in combinatie met een high-end filter met M-Con-componenten en de stevige, betonnen kast laten echt elk detail goed horen. Maar zonder analytisch te worden. En mede daardoor blijft het geheel ontspannen spelen. Knap.

Resumerend

We zijn gekomen om eens een blik te werpen in de winkel van Puur Audio, Video en Domotica. Het is een goed verzorgde winkel met een interessant aanbod van audio-, video én domotica-apparatuur. Een interessante combinatie voor wie zaken goed aanpakt.

Maar waar we ook voor zijn gekomen is Concrete Audio. Een speaker die ons heeft overtuigd dat beton muzikaal kan zijn. Wie had dat gedacht? Eigenlijk is het heel logisch. Er zijn al langer speakers van harde materialen. Denk aan graniet of keramische materialen. Het resoneert niet. En dat heeft zijn voordelen. Concrete laat dat ook weer heel duidelijk horen. Kortom: ga luisteren! Het is de moeite waard.

De Concrete Audio N1 vloerstaander kost ongeveer 32.200 euro.

Gerelateerde berichten

Paradigm-Fabriek-Canada-Toronto

Video – Interview Greg Salt: VP Operations Paradigm

Afgelopen week zijn we bij Paradigm geweest om de producten beter te leren kennen én de fabriek te bekijken. Ontzettend interessant natuurlijk. Zeker omdat Paradigm nagenoeg alles zelf in Canada ontwerpt en maakt. Wij hebben ook even kunnen praten met Greg Salt: de VP Operations. Dit gesprek hebben we vastgelegd op camera, zodat u ook […]

High-End-Swiss-2015

Merging Technologies

Claude Cellier richtte Merging Technologies in 1990 op nadat hij 10 jaar bij Nagra-Kudelski had gewerkt aan professionele opname-apparaten. Merging is actief in de pro-audio en staat aan de basis van de ontwikkeling van DSD. In samenwerking met Philips. Daarbij ontwikkelde het zelf DXD (Digital eXtreme Definition). Een formaat dat op 352.8kHz/24bit werkt en waarmee het […]

Geef een reactie