Impressie Puur Audio Show met Concrete Audio

In hetzelfde weekend als dat AudioXperience zijn show heeft gehouden rondom de nieuwe Sonus Faber Lilium, hebben Dune Blue en Puur een show opgezet rondom beton… Wat? Ja, beton. Gegoten in de vorm van een speaker dan. Het resultaat? Concrete Audio. Prachtig! 

Concrete Audio

Het Duitse Concrete Audio moet gedacht hebben: “Als we er gebouwen van kunnen maken, moet het ook wel goed zijn voor speakers”.  En in zekere zin is dat ook zo natuurlijk. Beton resoneert niet, kan in elke vorm gegoten worden en is ook goed te bewerken. Al kost het wel wat moeite.

Maar kijk er eens naar: wat een ‘beauty’. We hebben deze speaker eerder gehoord op een set van Soledge. En dat klinkt echt ongelooflijk goed. Zeer snel, schoon, open en als we Michael moeten geloven, is het ook verrassend gemakkelijk goed te krijgen.

Devialet

Bij Puur Audio, Video en Domotica speelt de set – en ook de inbouw-versie – op een set van Devialet. Devialet behoeft geen introductie bij de kenners. Deze streamers met ingebouwde klasse-D versterkers zijn op menig show te horen. Het is een beetje een ‘love it, or hate it’ product.

Ook op deze set laten de Concrete-speakers horen dat ze heel wat in hun mars hebben. De Scan Speak units in combinatie met een high-end filter met M-Con-componenten en de stevige, betonnen kast laten echt elk detail goed horen. Maar zonder analytisch te worden. En mede daardoor blijft het geheel ontspannen spelen. Knap.

Resumerend

We zijn gekomen om eens een blik te werpen in de winkel van Puur Audio, Video en Domotica. Het is een goed verzorgde winkel met een interessant aanbod van audio-, video én domotica-apparatuur. Een interessante combinatie voor wie zaken goed aanpakt.

Maar waar we ook voor zijn gekomen is Concrete Audio. Een speaker die ons heeft overtuigd dat beton muzikaal kan zijn. Wie had dat gedacht? Eigenlijk is het heel logisch. Er zijn al langer speakers van harde materialen. Denk aan graniet of keramische materialen. Het resoneert niet. En dat heeft zijn voordelen. Concrete laat dat ook weer heel duidelijk horen. Kortom: ga luisteren! Het is de moeite waard.

De Concrete Audio N1 vloerstaander kost ongeveer 32.200 euro.

Gerelateerde berichten

Discovery tools

Video – Diverse NAS-systemen uitgelegd

Een NAS is een ongelooflijk handig apparaat. En hoewel sommige mensen beweren dat het een zinloos apparaat aan het worden is door talloze ‘cloud opslag’-diensten en streaming services als Tidal, Qobuz en Spotify, is er wel degelijk een bestaansrecht. Denk aan privacy en geen maandelijks terugkerende kosten… Wij bekijken drie merken: Synology, Qnap en Netgear! 

Fotoverslag iEAR 2016 – Willem II stadion Tilburg

Afgelopen weekend was de iEAR-show in Tilburg. In het grote, mooie Willem II stadion. Met ongeveer 50 merken, verdeeld over twee verdiepingen was het zonder meer een bezoekje waard voor de liefhebbers. En dat hebben veel fanaten dan ook gedaan! Wij geven u een impressie met foto’s. Kunt u nog even nagenieten, of een idee […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Oberon 1 monitor

Review DALI Oberon 1 monitor