Impressie Puur Audio Show met Concrete Audio

In hetzelfde weekend als dat AudioXperience zijn show heeft gehouden rondom de nieuwe Sonus Faber Lilium, hebben Dune Blue en Puur een show opgezet rondom beton… Wat? Ja, beton. Gegoten in de vorm van een speaker dan. Het resultaat? Concrete Audio. Prachtig! 

Concrete Audio

Het Duitse Concrete Audio moet gedacht hebben: “Als we er gebouwen van kunnen maken, moet het ook wel goed zijn voor speakers”.  En in zekere zin is dat ook zo natuurlijk. Beton resoneert niet, kan in elke vorm gegoten worden en is ook goed te bewerken. Al kost het wel wat moeite.

Maar kijk er eens naar: wat een ‘beauty’. We hebben deze speaker eerder gehoord op een set van Soledge. En dat klinkt echt ongelooflijk goed. Zeer snel, schoon, open en als we Michael moeten geloven, is het ook verrassend gemakkelijk goed te krijgen.

Devialet

Bij Puur Audio, Video en Domotica speelt de set – en ook de inbouw-versie – op een set van Devialet. Devialet behoeft geen introductie bij de kenners. Deze streamers met ingebouwde klasse-D versterkers zijn op menig show te horen. Het is een beetje een ‘love it, or hate it’ product.

Ook op deze set laten de Concrete-speakers horen dat ze heel wat in hun mars hebben. De Scan Speak units in combinatie met een high-end filter met M-Con-componenten en de stevige, betonnen kast laten echt elk detail goed horen. Maar zonder analytisch te worden. En mede daardoor blijft het geheel ontspannen spelen. Knap.

Resumerend

We zijn gekomen om eens een blik te werpen in de winkel van Puur Audio, Video en Domotica. Het is een goed verzorgde winkel met een interessant aanbod van audio-, video én domotica-apparatuur. Een interessante combinatie voor wie zaken goed aanpakt.

Maar waar we ook voor zijn gekomen is Concrete Audio. Een speaker die ons heeft overtuigd dat beton muzikaal kan zijn. Wie had dat gedacht? Eigenlijk is het heel logisch. Er zijn al langer speakers van harde materialen. Denk aan graniet of keramische materialen. Het resoneert niet. En dat heeft zijn voordelen. Concrete laat dat ook weer heel duidelijk horen. Kortom: ga luisteren! Het is de moeite waard.

De Concrete Audio N1 vloerstaander kost ongeveer 32.200 euro.

Gerelateerde berichten

IFA 2018 - DALI - Oberon

IFA 2018 – DALI Oberon

Op de IFA stappen we natuurlijk de hal in met alle audio-merken: hal 1.2. En daar vinden op stand 104 onze Deense audiovrienden. Met… jawel, een nieuwe instapper: de Oberon. We nemen u langs deze nieuwe lijn.

htpc weer in het rek

Geen rotaties meer

Een computer werkt niet prettig zonder permanente opslag. Daarom zit er in elke pc – dus ook een htpc – een harde schijf. Wie echter een pc heel stil maakt, zal merken dat een harde schijf vrij goed hoorbaar is. Wij hebben de Alpha Audio htpc daarom maar helemaal voorzien van ssd’s.

Grimm Audio - MU-1 streamer

High End Munchen 2018 – Grimm MU-1 streamer

Op de High End 2018 introduceert Grimm Audio de nieuwe MU-streamer. Het is de eerste in een serie van drie modellen. Het doel is een gemakkelijk te bedienen centrale hub aan te bieden. Een ‘schakelcentrum’ waar iedereen in het gezin mee kan werken. De MU-1 biedt alleen digitaal uit. De MU-2 beschikt over een d/a-converter […]

Geef een reactie