web analytics

Impressie kantoor Alpha Audio

Alpha Kantoor

Er komen met enige regelmaat vragen binnen of we een blik in de keuken van Alpha Audio kunnen geven. Natuurlijk kunnen we dat! We hebben de huidige set-up op video vastgelegd. Zo krijgt u een aardig beeld van de redactie, set-ups en werkwijze! 

Alpha Audio probeert altijd testprocedures te verbeteren. Onder meer door de akoestiek goed te krijgen, apparatuur aan te schaffen waarmee we beter kunnen testen en natuurlijk zelf meer te leren over de in’s en out’s van apparaten en trends.

Twee sets

Alpha Kantoor
De grotere systemen testen we in de grotere ruimte.

We hebben nu twee luisterruimtes: de hoofdruimte voor grotere systemen en de kleine ruimte voor mid-end hifi. In de hoofdset gebruiken we een Pass Labs XP10, NAD M50 loopwerk en kabels van Audioquest. Het Paragon-rek is niet permanent, maar in bruikleen. Erg fijn rek. Er komt nog een mooie dac bij. Waarschijnlijk de Metrum Acoustics Pavane. Dat zal begin volgend jaar worden.

In de kleinere ruimte hebben we apparatuur van Dion Audio en een M51-dac. Tevens kabels van Audioquest, maar ook van Art Speak. De kleine ruimte moeten we nog wat akoestisch gaan aanpassen om alles strak te trekken. Er zit iets te veel galm in.

Meten

Alpha Kantoor
Een overzichtje. De werkplek lekker bij het raam… Daarnaast de meetdoos.

 

Onlangs hebben we de Alpha Sound Void afgerond. Onze geluidsdichte meetbox. Deze dempt ongeveer 45 decibel, wat het mogelijk maakt prima tests te doen van hoofdtelefoons en monitor-speakers. Omdat we nu beter kunnen meten, hebben we ook de microfoons en microfoonversterker aangepakt. Dat zijn nu (semi)professionele modellen.

Netwerk en NAS

Aangezien Alpha Audio om streaming-audio draait, moet het netwerk op peil zijn. In de patchkast hangen twee 24-poorts switches van Netgear. Wifi is geregeld met Engenius-accesspoints. Een Draytek-router regelt de vlans en dhcp. We hebben een hoofdnas van Synology (RS815) en een paar test-nassen van Qnap, Netgear en Synology. Kortom: streamen gaat wel lukken hier!

Bekijk de video!

Gerelateerde berichten

Audio Show Alkmaar 2018

Nabespreking Audio Show Alkmaar 2018

Afgelopen weekend was de Audio Show Alkmaar van 2018. De tiende editie. Hingen er slingers? Ballonnen? Toeters? Nee… Wel hing er een heerlijk sfeertje en stonden er weer twee verdiepingen vol met prachtige apparatuur. Wij bespreken de show even na met de camera als getuige.

Art Speak modificatie condensator ingang

Art Speak modificatie vM PA333

Wat al erg mooi is, kan vaak nog mooier. The sky is the limit in de hifi en high-end wereld. Wij stappen met onze – al gemodificeerde – Van Medevoort PA333’s bij Louis Raatjes van Art Speak binnen. Hij pakt ze aan voor ons.

5 reacties

  1. Mooie werkplek! Hoe groot is de kleinste ruimte?
    Dat maakt het gemakkelijker om in te schatten welke luidsprekers gaan in die ruimte bij het lezen van testen.

Geef een reactie