web analytics

Impressie kantoor Alpha Audio

Alpha Kantoor

Er komen met enige regelmaat vragen binnen of we een blik in de keuken van Alpha Audio kunnen geven. Natuurlijk kunnen we dat! We hebben de huidige set-up op video vastgelegd. Zo krijgt u een aardig beeld van de redactie, set-ups en werkwijze! 

Alpha Audio probeert altijd testprocedures te verbeteren. Onder meer door de akoestiek goed te krijgen, apparatuur aan te schaffen waarmee we beter kunnen testen en natuurlijk zelf meer te leren over de in’s en out’s van apparaten en trends.

Twee sets

Alpha Kantoor
De grotere systemen testen we in de grotere ruimte.

We hebben nu twee luisterruimtes: de hoofdruimte voor grotere systemen en de kleine ruimte voor mid-end hifi. In de hoofdset gebruiken we een Pass Labs XP10, NAD M50 loopwerk en kabels van Audioquest. Het Paragon-rek is niet permanent, maar in bruikleen. Erg fijn rek. Er komt nog een mooie dac bij. Waarschijnlijk de Metrum Acoustics Pavane. Dat zal begin volgend jaar worden.

In de kleinere ruimte hebben we apparatuur van Dion Audio en een M51-dac. Tevens kabels van Audioquest, maar ook van Art Speak. De kleine ruimte moeten we nog wat akoestisch gaan aanpassen om alles strak te trekken. Er zit iets te veel galm in.

Meten

Alpha Kantoor
Een overzichtje. De werkplek lekker bij het raam… Daarnaast de meetdoos.

 

Onlangs hebben we de Alpha Sound Void afgerond. Onze geluidsdichte meetbox. Deze dempt ongeveer 45 decibel, wat het mogelijk maakt prima tests te doen van hoofdtelefoons en monitor-speakers. Omdat we nu beter kunnen meten, hebben we ook de microfoons en microfoonversterker aangepakt. Dat zijn nu (semi)professionele modellen.

Netwerk en NAS

Aangezien Alpha Audio om streaming-audio draait, moet het netwerk op peil zijn. In de patchkast hangen twee 24-poorts switches van Netgear. Wifi is geregeld met Engenius-accesspoints. Een Draytek-router regelt de vlans en dhcp. We hebben een hoofdnas van Synology (RS815) en een paar test-nassen van Qnap, Netgear en Synology. Kortom: streamen gaat wel lukken hier!

Bekijk de video!

Gerelateerde berichten

PSI Audio

Road Trip Zwitserland – Deel 2 – PSI Audio

Om de prijsbewuste Nederlander meteen maar uit de droom te helpen; Zwitserse audio valt niet in de categorie prijspakkers; ook niet in die van ‘een goede kwaliteit voor een redelijke prijs’. Voor Swiss Made audio zult u flink in de buidel moeten tasten. Ook op de tweedehands markt. Daar zijn deze apparaten overigens zelden te […]

Netwerkkabels Audioquest

Netwerkkabels… maken ze een verschil?

Laat de rotte appels, peren, tomaten of wat dan ook maar komen… we gaan het gewoon zeggen: ja… er is een hoorbaar verschil in netwerkkabels. En voordat we gaan roepen: er is geen verschil in data… dat weten we. Maar waar zitten dan wel de verschillen? En hoe leiden die tot een hoorbaar verschil? 

5 reacties

  1. Mooie werkplek! Hoe groot is de kleinste ruimte?
    Dat maakt het gemakkelijker om in te schatten welke luidsprekers gaan in die ruimte bij het lezen van testen.

Geef een reactie