Impressie Bang & Olufsen Beolit 12

Beolit 12 stapeltje

We zijn vandaag op bezoek geweest bij Bang & Olufsen om de Beolit 12 eens wat beter te bekijken en beluisteren. De nieuweling in de line-up van Bang en Olufsen (sorry: B&O Play), is compatible met Apple Airplay. Sterker nog: het is een Airplay luidspreker. Gelukkig ook met een line-in, zodat er ook andere bronnen aan gekoppeld kunnen worden. 

Beolit 12 stapeltje

Bang en Olufsen willen de nieuwe ‘grab and play’ apparaten onder een andere vlag verkopen. B&O Play. Het moet de lage drempel benadrukken. Gewoon kopen, meenemen en spelen. Het wil daarmee een andere doelgroep aansnijden; de jongere doelgroep met smartphones, netwerken en ook een wat gevulde bankrekening. Het blijft B&O, dus wat prijzig. De nieuwe B&O Play Beolit 12 kost 685 euro.

Drie units
Achter het frontje van de Beolit 12 schuilen drie units. Een woofer (4″) en twee breedbanders (2″) die van 2500 Hz tot 23 KHz gaan. De woofer – eigenlijk ook midrange – gaat van 35 Hz tot 2500 Hz. In totaal krijgen de units 150 vermogen van een klasse-D versterker. En die werkt niet alleen via het lichtnet. De Beolit 12 kan ook op een accu werken. Staat Airplay uit, dan kan het apparaat 8 uur spelen. Met Airplay (netwerk ingeschakeld) tot een uurtje of vier.

Vier kleuren
Er komen vier kleuren. Een soort antraciet, zwart, blauw en geel. En dan in combinatie met een grijze behuizing en een donkergrijze behuizing. De foto’s laten het beter zien. In ieder geval is de afwerking bijzonder goed. Maar laten we eerlijk zijn: dat mag ook wel voor deze prijs.

Eerste impressie
We hebben kort kunnen spelen met de Beolit 12.  De ruimte was niet ideaal, maar desondanks laat de Beolit een zeer indrukwekkende presentatie horen. Het laag gaat echt behoorlijk diep en komt niet opgeblazen of overdreven aangezet over. Het midden en hoog zijn prima in balans, gezien de afmetingen van de B&O Play. We zijn oprecht vrij onder de indruk van deze Airplay luidspreker. Toch blijft het één luidspreker en is nog steeds aan te wijzen waar het geluid vandaan komt. Dat is met een stereo-opstelling altijd anders: beter.. Maar wie een compacte oplossing zoekt: dit is een vrij serieus apparaat. We gaan de Beolit 12 nog goed testen…

Conclusie
We kunnen natuurlijk niet echt een conclusie trekken, aangezien we maar een paar nummers hebben kunnen spelen. De échte review komt nog. Houd de site dus in de gaten!

Gerelateerde berichten

Ilumnia luidspreker

Ilumnia, high-end speakers in the making

Op de XFi 2017 in Veldhoven stellen de gebroeders Nuyts voor het eerst hun bijzondere Ilumnia speaker voor aan het brede publiek. Ook na zeven jaar sleutelen, proberen, testen en fijnregelen kun je niet weten hoe dat publiek een speaker met zo’n innovatieve technologie ontvangt.

cat-kabel

Serieus streamen? Gebruik kabel!

OPINIE – We krijgen heel wat vragen bij Alpha Audio. Bijvoorbeeld de vraag welke dac het beste is. Of wat de beste methode is van streamen. Of welke software het beste presteert. Ook krijgen we geregeld de vraag hoe het mogelijk is dat een stream stottert. De eerste vraag is dan: hoe streamt u precies? […]

New Music Show 2015

Verslag New Music Show 2015

Het is weer het seizoen van de shows. Zowel in ons Kikkerlandje als in het land van het overheerlijke bier: België. We reizen af naar Brussel om op de New Music Show eens te kijken en luisteren naar onder meer de nieuwe Pass Labs Int250, 800-serie van Bowers, nieuwe Contours van Dynaudio en DR-serie van NAIM. 

Geef een reactie