web analytics

Impressie Bang & Olufsen Beolit 12

Beolit 12 stapeltje

We zijn vandaag op bezoek geweest bij Bang & Olufsen om de Beolit 12 eens wat beter te bekijken en beluisteren. De nieuweling in de line-up van Bang en Olufsen (sorry: B&O Play), is compatible met Apple Airplay. Sterker nog: het is een Airplay luidspreker. Gelukkig ook met een line-in, zodat er ook andere bronnen aan gekoppeld kunnen worden. 

Beolit 12 stapeltje

Bang en Olufsen willen de nieuwe ‘grab and play’ apparaten onder een andere vlag verkopen. B&O Play. Het moet de lage drempel benadrukken. Gewoon kopen, meenemen en spelen. Het wil daarmee een andere doelgroep aansnijden; de jongere doelgroep met smartphones, netwerken en ook een wat gevulde bankrekening. Het blijft B&O, dus wat prijzig. De nieuwe B&O Play Beolit 12 kost 685 euro.

Drie units
Achter het frontje van de Beolit 12 schuilen drie units. Een woofer (4″) en twee breedbanders (2″) die van 2500 Hz tot 23 KHz gaan. De woofer – eigenlijk ook midrange – gaat van 35 Hz tot 2500 Hz. In totaal krijgen de units 150 vermogen van een klasse-D versterker. En die werkt niet alleen via het lichtnet. De Beolit 12 kan ook op een accu werken. Staat Airplay uit, dan kan het apparaat 8 uur spelen. Met Airplay (netwerk ingeschakeld) tot een uurtje of vier.

Vier kleuren
Er komen vier kleuren. Een soort antraciet, zwart, blauw en geel. En dan in combinatie met een grijze behuizing en een donkergrijze behuizing. De foto’s laten het beter zien. In ieder geval is de afwerking bijzonder goed. Maar laten we eerlijk zijn: dat mag ook wel voor deze prijs.

Eerste impressie
We hebben kort kunnen spelen met de Beolit 12.  De ruimte was niet ideaal, maar desondanks laat de Beolit een zeer indrukwekkende presentatie horen. Het laag gaat echt behoorlijk diep en komt niet opgeblazen of overdreven aangezet over. Het midden en hoog zijn prima in balans, gezien de afmetingen van de B&O Play. We zijn oprecht vrij onder de indruk van deze Airplay luidspreker. Toch blijft het één luidspreker en is nog steeds aan te wijzen waar het geluid vandaan komt. Dat is met een stereo-opstelling altijd anders: beter.. Maar wie een compacte oplossing zoekt: dit is een vrij serieus apparaat. We gaan de Beolit 12 nog goed testen…

Conclusie
We kunnen natuurlijk niet echt een conclusie trekken, aangezien we maar een paar nummers hebben kunnen spelen. De échte review komt nog. Houd de site dus in de gaten!

Gerelateerde berichten

IFA 2018 - DALI - Oberon

IFA 2018 – DALI Oberon

Op de IFA stappen we natuurlijk de hal in met alle audio-merken: hal 1.2. En daar vinden op stand 104 onze Deense audiovrienden. Met… jawel, een nieuwe instapper: de Oberon. We nemen u langs deze nieuwe lijn.

Wisseloord - Roon - Mastering (2)

Presentatie Roon in Wisseloord Studio’s

In de high end audiowereld is Roon inmiddels wel bekend. De software weet menig hart te veroveren door zijn uitstekende bibliotheekbeheer en geavanceerde functies voor transcoding. De eisen aan de hardware en de prijs zijn echter wel puntjes waar bepaalde gebruikers kritiek op hebben. Steve Silberman van Roon Labs legt ons uit wat de visie […]

Geef een reactie