web analytics

Ilumnia: “De wereld is mijn klant”

Ilumnia luidspreker

Evolutie of revolutie

Inhoud

Hoe kijkt Tom tegen innovatie aan? Een patent op de huidige technologie is aangevraagd en voorlopig in eerste fase goedgekeurd. ‘Patent pending’ dus. Gaan er in het vervolg daarop nog grote vernieuwingen plaatsvinden of wil hij stabiliseren? Hoewel je nooit weet wat zijn broer allemaal uitdoktert verwacht Tom op technisch vlak geen revolutie, eerder evolutie.

“Wat zweeft kun je niet nog zwevender maken”.

Natuurlijk kunnen er verbeteringen komen op materieel terrein, maar dat is dus gradueel. Ook op dit punt gaat Nuyts voor stabiliteit en consolidatie.

Dát is het DNA

De broers hebben keuzes gemaakt die op consistente wijze kunnen zorgen voor een controle op de groei: hoge exclusiviteit, hoge prijsklasse, geografische spreiding, beperkte aantallen per land, een eventuele wachtrij van klanten, geen afwijkingen van het Ilumnia geluid per land of continent en geen revoluties in technologie. Uit alles blijkt een grote liefde voor kwaliteit, exclusiviteit en de menselijke maat. Dát is het DNA van Ilumnia.

Risico’s

Zonder keuzes is er geen bedrijfsvoering. Ik ben me er echter van bewust dat deze keuzes ook risico’s met zich mee brengen. Zo spreken wij over het handhaven van kwaliteit aan de andere kant van de wereld, over het beheersen van een mondiale distributieketen en over communicatie met klanten uit diverse culturen en taalgebieden. Alleen met een zeer hoge en constante kwaliteit van het product en een netwerk van betrouwbare kwalitatief hoogwaardige distributeurs kunnen de broers dit allemaal beheersen vanuit hun thuisbasis. Dat realiseer je niet zomaar. Desgevraagd vertelt Nuyts inderdaad dat hij over een jaar het distributienetwerk compleet wil hebben en in het productieproces stabiliteit wil hebben bereikt. Dat vindt hij ruim voldoende doelstellingen voor een jaar.

Conclusies

Ik vind het een indrukwekkende en ambitieuze visie van Tom Nuyts en zijn broer. Ik ben heel benieuwd waar Ilumnia over een jaar staat. Het is op dit moment niet te voorzien of de combinatie van kleine aantallen en exclusieve kwaliteit een prijsniveau gaat genereren dat hun ambitieuze, maar kostbare, plannen haalbaar maakt. We gaan het zien want Alpha-Audio gaat het voor u volgen.

Gerelateerde berichten

Video Impressie ISE 2017

Evolutie of revolutie InhoudIntegrated Systems Europe; het is niet direct een naam die bij muziekliefhebbers warme gevoelens zal oproepen. Toch is er veel hifi te zien: de Custom Install kant dan. En wellicht wat interessante streaming oplossingen. Wij zijn met de camera op pad gegaan om een impressie te filmen! 

Test monitor-speakers

Eerste proeven met metingen monitor-speakers

Evolutie of revolutie InhoudWe hebben sinds kort de Alpha Sound Void in gebruik voor hoofdtelefoonmetingen. De eerste serieuze test is de AudioQuest Nighthawk geweest. Binnenkort volgen er meer. Maar aangezien de box groot genoeg is voor monitor-speakers, hebben we eens wat proeven gedaan met wat kleine speakers. En dat valt niet tegen! 

Geef een reactie