web analytics

Interview: Ilumnia high-end luidspreker

Ilumnia luidspreker

Inleiding

Met enige regelmaat verschijnen er nieuwe high-end luidsprekers op de markt. Door beginnende, gepassioneerde ondernemers ontwikkeld. Als de speaker er eindelijk is, begint voor de maker een heel ander traject. Zie het nieuwe product maar eens bij diverse afnemers onder de aandacht te krijgen! En zie het vervolgens maar eens te verkopen. Vaak haalt zo’n nieuwe speaker het uiteindelijk niet. Zonde. Want zo kan soms hele mooie apparatuur al een vroege dood sterven. We gaan op bezoek bij Het Belgische Ilumia. Een merk wat aan de vooravond staat van lancering. 

Alpha-Audio gaat het eens anders aanpakken. In plaats van te gaan luisteren naar de producten, zijn we benieuwd naar de drijfveer. Waarom willen deze ondernemers heel veel tijd en geld investeren in een ontwikkeltraject? Welke factoren helpen, en welke belemmeren de ondernemer in het uitbaten van het nieuwe product? Dat zijn vragen waar we het antwoord op willen weten. Net zoals de vraag of deze kleine innovatieve ondernemers kansen creëren én benutten. Kansen die de grote gevestigde ondernemingen vaak laten liggen, ondanks hun soms aanzienlijk R&D potentieel en marketingbudget. Het antwoord op dergelijke vragen kunnen we krijgen door te gaan praten met de mensen die het daadwerkelijk doen, de ondernemers.

Innovatie

We zijn op zoek naar nieuw innovatieve producten die sinds kort op de markt zijn. Daar is Ilumnia er één van. Een speaker met grote ambities die sinds september van dit jaar op beurzen te zien is. Ilumnia is ontwikkeld en geproduceerd door de broers Tom en Jef Nuyts.

Hét unieke aan de speaker is de elektromagnetische ophanging van de driver voor de midden- en lage tonen. Door deze in een magnetisch veld te ‘hangen’, zweeft deze, in plaats van dat een surround deze op zijn plek houdt. Er is dus geen mechanische ophanging, zoals die bij andere drivers wel aanwezig is.

Deze technische innovatie levert een snelle driver op die weinig tot geen energie verliest en – volgens de gebroeders Nuyts – nauwelijks vervormt. De broers kunnen hier – zoals vaak bij liefhebbers – zeer uitvoerig en meeslepend over vertellen. Een prettige bijkomstigeheid: de vormgeving van de speaker is opvallend en stijlvol. Wij hebben de speaker niet in testomstandigheden beluisterd, maar konden wel uitvoerig kennis maken met de klankkleur en haar zuiverheid. Dat wetende zijn we zeer te spreken over de Ilumnia.

Gerelateerde berichten

Video High End Munchen 2018 – Dag 1

Inleiding InhoudWe hebben de eerste dag op de High End Munchen weer overleefd. Alle interviews die we gedaan hebben, krijgt u nog van ons. Maar wat we wel alvast doen voor u, is een nabespreking op video zetten en uploaden voor u! Dus bij deze: de nabespreking van dag 1 van de High End Munchen […]

Wilson Benesch Endeavour (1)

Hoe kies je de juiste luidspreker?

Inleiding InhoudEen set samenstellen is een behoorlijk lastig en complex proces. Alles moet passen. De versterker, bron, luidsprekers en bekabeling. Niet alleen consumenten hebben er moeite mee. Ook professionals kunnen hun hersenen pijnigen bij het samenstellen. Wij leggen u uit waar u rekening mee moet en kunt houden bij het kiezen van de juiste luidspreker.

Geef een reactie