web analytics

Hoe werkt een power cable? Presentatie Shunyata Research

Brandon - Shunyata Research

Power… stroom… energie. Het blijft een lastig onderwerp in onze industrie. Zeker als het gaat om de invloed van netbekabeling. Want: stroom is stroom. Toch? En een goede voeding filtert toch alle rotzooi weg? Brandon Lauer van Shunyata Research legt uit wat hun benadering van energie en energiebewerking is. Zijn verhaal bevat zowel een stuk theorie als luistermomenten als praktische tips. Veel kijkplezier!

We rijden op zondag naar Utrecht om bij Hifi Studio Wilbert de presentatie van Shunyata bij te wonen. We zijn namelijk wel benieuwd wat hun visie is op de energievoorziening van audio-apparatuur. Oprichter Caelin Gabriel is een wetenschapper die een tijd voor defensie – tijdens de koude oorlog – heeft gewerkt in de low level signal aquisitions. Oftewel: hij moest ruis weghalen en zorgen dat kleine signalen te lezen waren. Deze inzichten en technieken gebruikt Shunyata nu in zijn power-producten.

Toen zijn dienstverband erop zat, is hij als burger verder gegaan in de digitale wereld en is later gestart met zijn eigen bedrijf: Shunyata Research. Shunyata maakt zowel filters als kabels. En zelfs producten voor de medische wereld. Weet dat Shunyata geen spoelen, condensators of weerstanden gebruikt om te filteren. Ze gebruiken allerhanden alternatieve materialen en technieken die Brandon toelicht in de video. Ze filteren ook nooit serieeel. Altijd parallel. Dit om dynamiek te behouden.

Bent u geïnteresseerd in de werking en invloed van power-producten? Check dan de onderstaande video.

Video Shunyata Research – Power Cables

Gerelateerde berichten

Daudio - High End Munchen 2016

High End Munchen 2016 – Native DSD

In de ruimte van Daudio staat ook Native DSD. We zien dat onder meer Jared Sacks en Jonas Sacks aanwezig zijn tijdens de demo’s op de surround-set van Daudio. Omdat het altijd interessant is om te horen hoe iemand de voor- en nadelen ziet van een bepaald formaat en opstelling, vragen we Jonas Sacks hoe […]

Self Destruct

Nee: geen vrolijk stukje. Dat verraadt de titel al. En het is maar de vraag hoeveel lezers hierin geïnteresseerd zijn. Maar aangezien er ook genoeg mensen uit de industrie Alpha Audio lezen, hoop ik dat ik met dit stukje uit de ziel wat inzicht kan bieden. In een opinie-stuk mag alles, nietwaar?

Geef een reactie