web analytics

Hoe werkt een power cable? Presentatie Shunyata Research

Brandon - Shunyata Research

Power… stroom… energie. Het blijft een lastig onderwerp in onze industrie. Zeker als het gaat om de invloed van netbekabeling. Want: stroom is stroom. Toch? En een goede voeding filtert toch alle rotzooi weg? Brandon Lauer van Shunyata Research legt uit wat hun benadering van energie en energiebewerking is. Zijn verhaal bevat zowel een stuk theorie als luistermomenten als praktische tips. Veel kijkplezier!

We rijden op zondag naar Utrecht om bij Hifi Studio Wilbert de presentatie van Shunyata bij te wonen. We zijn namelijk wel benieuwd wat hun visie is op de energievoorziening van audio-apparatuur. Oprichter Caelin Gabriel is een wetenschapper die een tijd voor defensie – tijdens de koude oorlog – heeft gewerkt in de low level signal aquisitions. Oftewel: hij moest ruis weghalen en zorgen dat kleine signalen te lezen waren. Deze inzichten en technieken gebruikt Shunyata nu in zijn power-producten.

Toen zijn dienstverband erop zat, is hij als burger verder gegaan in de digitale wereld en is later gestart met zijn eigen bedrijf: Shunyata Research. Shunyata maakt zowel filters als kabels. En zelfs producten voor de medische wereld. Weet dat Shunyata geen spoelen, condensators of weerstanden gebruikt om te filteren. Ze gebruiken allerhanden alternatieve materialen en technieken die Brandon toelicht in de video. Ze filteren ook nooit serieeel. Altijd parallel. Dit om dynamiek te behouden.

Bent u geïnteresseerd in de werking en invloed van power-producten? Check dan de onderstaande video.

Video Shunyata Research – Power Cables

Gerelateerde berichten

Kii - Bruno Putzeys

Interview Bruno Putzeys – Kii Audio, nCore

We rijden naar Apeldoorn. Op weg naar Kii Audio. “Wel even bellen als je in de buurt bent, want het is soms wat lastig te vinden”. Prima, zeg ik over de car kit. En gelijk had de stem: het hoofdkantoor is gevestigd in een karakteristiek pand waarin de eigenaar meetinstrumenten ijkt. Aan de buitenkant is […]

Paradigm Persona 9H

High End Munchen 2018 – Paradigm Persona 9H

Twee – of was het nu drie? – jaar na het tonen van de Concept 4F laat Paradigm de officiële versie zien: de Persona 9H, waarbij de H voor Hybrid staat. Dit vlaggenschip met een prijskaartje van rond de 40.000 euro per paar heeft een actief laag en een passief midden / hoog. Een waanzinnig […]

Geef een reactie