web analytics

Hoe werkt een power cable? Presentatie Shunyata Research

Brandon - Shunyata Research

Power… stroom… energie. Het blijft een lastig onderwerp in onze industrie. Zeker als het gaat om de invloed van netbekabeling. Want: stroom is stroom. Toch? En een goede voeding filtert toch alle rotzooi weg? Brandon Lauer van Shunyata Research legt uit wat hun benadering van energie en energiebewerking is. Zijn verhaal bevat zowel een stuk theorie als luistermomenten als praktische tips. Veel kijkplezier!

We rijden op zondag naar Utrecht om bij Hifi Studio Wilbert de presentatie van Shunyata bij te wonen. We zijn namelijk wel benieuwd wat hun visie is op de energievoorziening van audio-apparatuur. Oprichter Caelin Gabriel is een wetenschapper die een tijd voor defensie – tijdens de koude oorlog – heeft gewerkt in de low level signal aquisitions. Oftewel: hij moest ruis weghalen en zorgen dat kleine signalen te lezen waren. Deze inzichten en technieken gebruikt Shunyata nu in zijn power-producten.

Toen zijn dienstverband erop zat, is hij als burger verder gegaan in de digitale wereld en is later gestart met zijn eigen bedrijf: Shunyata Research. Shunyata maakt zowel filters als kabels. En zelfs producten voor de medische wereld. Weet dat Shunyata geen spoelen, condensators of weerstanden gebruikt om te filteren. Ze gebruiken allerhanden alternatieve materialen en technieken die Brandon toelicht in de video. Ze filteren ook nooit serieeel. Altijd parallel. Dit om dynamiek te behouden.

Bent u geïnteresseerd in de werking en invloed van power-producten? Check dan de onderstaande video.

Video Shunyata Research – Power Cables

Gerelateerde berichten

KEF Blade Show Alpha High End

Verslag KEF Blade Show – Alpha High End

We rijden het pand van Alpha High End in Brasschaat voor en zetten de auto op een lege plek. Als we de prima herkenbare gevel van Alpha High End naderen, zien we in de grote ruimte al de twee zéér karakteristieke KEF’s staan: de Blade2. Afgerond aan alle kanten. En de kenmerkende mesvorm van achteren. […]

Geef een reactie