High End Munchen – Daudio

Daudio - High End Munchen 2016

We hebben al vaker met de heren van Daudio gepraat. En hun producten kennen we ook aardig goed. Dit jaar staan de heren uit ons kikkerlandje met een complete surround-opstelling én nieuwe eindversterker. En ook nog samen met de koning van DSD: Jared Sacks. 

Het is een opmerkelijke speaker. Op vele vlakken. Een zwevende di-pool AMT? Dat zie je niet vaak. Een sublaag tot zo’n 16 Hz? Zie je ook niet vaak. En zo is er nog veel meer te noemen. Feit is: het klinkt als een klok. Ook nu weer op High End Munchen 2016. Met name de kracht en controle van de nieuwe eindversterker is opmerkelijk. Kortom: weer een steengoede demo.

Ook door het waanzinnige bronmateriaal van Channel Classics. Jared Sacks – en zijn zoon en dochter – stonden ook op de stand. En de multichannel-demo klinkt gewoon erg fraai. Niet voor niets stond de ruimte continu vol.

Video Daudio

Gerelateerde berichten

Muziek luisteren is therapeutisch

Ik ga iets heel geks zeggen: ik luister te weinig écht muziek. Natuurlijk zitten we regelmatig te luisteren, maar door de groei van Alpha Audio hebben we het allemaal erg druk. Zeker het einde van het jaar. En hoewel muziek luisteren bij ons vak hoort, is het vaak beroepsmatig. Geconcentreerd. Luisteren naar balans, stereobeeld… u […]

Road Trip Zwitserland – Deel 4 – Stenheim

Van de Zwitserse merken die we tijdens deze tour hebben bezocht, is Stenheim het jongste audiomerk. In 2010 werd Stenheim opgericht door een groep oud-medewerkers van het Zwitserse ultra high end-merk Goldmund; in 2013 al vertrekken deze naar het Franse Devialet en wordt Jean-Pascal Panchard CEO van Stenheim. Panchard heeft een electrotechnische achtergrond en haalt […]

Interview William Low – Audioquest

Op High End Munchen 2016 hebben we de kans gehad om een paar uur met William Low te praten: de oprichter van Audioquest. Een man die overduidelijk een neus heeft voor ‘gaatjes’ in de markt en zonder twijfel passie heeft voor muziek. 

2 reacties

Geef een reactie