web analytics

High End München 2019: een taxonomie

DALI Katch One

Systemae Acousticae Abbeyroadicae

Deze categorie is min of meer het tegenovergestelde van de hiervoor beschreven soort. Het gaat om toestellen die slechts moeten worden voorzien van stroom en een geluidssignaal; twee kabeltjes per kant zijn genoeg om deze monitoriae in werking te stellen. Less is more lijkt het motto van deze soort.

We hebben begrepen dat deze monitoren ook worden gebruikt in geluidsstudio’s waar de muziek wordt opgenomen. We hebben deze categorie dan ook vernoemd naar een iconische muziekstudio die op een eiland is gevestigd. Het bescheiden uiterlijk van deze apparaten is bedrieglijk; eenmaal aangezet, wordt de luisteraar beloond met een onwaarschijnlijk verfijnd geluid dat niet in de pas loopt bij de eenvoudige verschijningsvorm. Maar eigenlijk genieten we hier wel enorm van.

Van het Britse ATC hoorden we een CDA-2 (CD-speler/voorversterker/DAC) en een SCM 40A actieve vloerstaande monitor. Het Zwitserse PSI presenteerde een huiskamerversie van zijn studiomonitors, de Héritgae3.

Gerelateerde berichten

Number One hifi-show leiden 2012

Verslag Studio Number One Show

Systemae Acousticae Abbeyroadicae Inhoud 1. Inleiding2. Systemae Acousticae Abbeyroadicae3. Systemae Acousticae Allinoneiae4. Systemae Acousticae Mechanicaeae5. Systemae Acousticae Personicae6. AfrondendReactiesAfgelopen weekend vierde de Leidse HiFi Studio Number One zijn 30-jarig jubileum met een groots opgezette HiFi-beurs in het Holiday Inn in Leiden. De opkomst heeft de het stel, Rick en Cécile van Nimwegen, enorm verrast: beide […]

Grimm LS1

Demo Grimm LS1be bij Rhapsody

Systemae Acousticae Abbeyroadicae Inhoud 1. Inleiding2. Systemae Acousticae Abbeyroadicae3. Systemae Acousticae Allinoneiae4. Systemae Acousticae Mechanicaeae5. Systemae Acousticae Personicae6. AfrondendReactiesAls één van de eersten in Nederland toont Rhapsody in Hilversum de vernieuwde Grimm LS1be-luidspreker. Het gaat dus om de be-versie die we ook op High End Munchen hebben gehoord. Als aansturing heeft Rhapsody gekozen voor onder […]

4 reacties

Geef een reactie