web analytics

High End München 2019: een taxonomie

DALI Katch One

Systemae Acousticae Abbeyroadicae

Deze categorie is min of meer het tegenovergestelde van de hiervoor beschreven soort. Het gaat om toestellen die slechts moeten worden voorzien van stroom en een geluidssignaal; twee kabeltjes per kant zijn genoeg om deze monitoriae in werking te stellen. Less is more lijkt het motto van deze soort.

We hebben begrepen dat deze monitoren ook worden gebruikt in geluidsstudio’s waar de muziek wordt opgenomen. We hebben deze categorie dan ook vernoemd naar een iconische muziekstudio die op een eiland is gevestigd. Het bescheiden uiterlijk van deze apparaten is bedrieglijk; eenmaal aangezet, wordt de luisteraar beloond met een onwaarschijnlijk verfijnd geluid dat niet in de pas loopt bij de eenvoudige verschijningsvorm. Maar eigenlijk genieten we hier wel enorm van.

Van het Britse ATC hoorden we een CDA-2 (CD-speler/voorversterker/DAC) en een SCM 40A actieve vloerstaande monitor. Het Zwitserse PSI presenteerde een huiskamerversie van zijn studiomonitors, de Héritgae3.

Gerelateerde berichten

DALI

High End Munchen – DALI

Systemae Acousticae Abbeyroadicae InhoudBij DALI vooral een heel grote in wall speaker. High-end, dat dan weer wel. Dus wie een gigantische thuisbioscoop wil bouwen met luidsprekers ín de muur, klasse DALI Epicon: nu kan het. 

IFA 2013 - Alpha Audio

Video IFA 2013

Systemae Acousticae Abbeyroadicae InhoudVIDEO – U hebt de afgelopen twee dagen heel wat foto’s kunnen zien van de IFA. In totaal meer dan 200. Nu hebben we ook video geschoten. En hierbij presenteren we u een impressie van deze gigantische beurs. 

4 reacties

Geef een reactie