web analytics

High End München 2019: een taxonomie

DALI Katch One

Systemae Acousticae Abbeyroadicae

Deze categorie is min of meer het tegenovergestelde van de hiervoor beschreven soort. Het gaat om toestellen die slechts moeten worden voorzien van stroom en een geluidssignaal; twee kabeltjes per kant zijn genoeg om deze monitoriae in werking te stellen. Less is more lijkt het motto van deze soort.

We hebben begrepen dat deze monitoren ook worden gebruikt in geluidsstudio’s waar de muziek wordt opgenomen. We hebben deze categorie dan ook vernoemd naar een iconische muziekstudio die op een eiland is gevestigd. Het bescheiden uiterlijk van deze apparaten is bedrieglijk; eenmaal aangezet, wordt de luisteraar beloond met een onwaarschijnlijk verfijnd geluid dat niet in de pas loopt bij de eenvoudige verschijningsvorm. Maar eigenlijk genieten we hier wel enorm van.

Van het Britse ATC hoorden we een CDA-2 (CD-speler/voorversterker/DAC) en een SCM 40A actieve vloerstaande monitor. Het Zwitserse PSI presenteerde een huiskamerversie van zijn studiomonitors, de Héritgae3.

Gerelateerde berichten

JBL L100

High End Munchen 2018 – JBL

Systemae Acousticae Abbeyroadicae Inhoud  JBL – of beter: Harman Group – staat op de High End met een paar nieuwe producten. Een uitschieter is de L100. Een beroemde luidspreker die door de Maxwell-reclame een beetje een cultstatus heeft gekregen. Wij bekijken en beluisteren de ‘nieuwe’ versie. En ja: we willen hem. Al is het alleen […]

Test monitor-speakers

Eerste proeven met metingen monitor-speakers

Systemae Acousticae Abbeyroadicae InhoudWe hebben sinds kort de Alpha Sound Void in gebruik voor hoofdtelefoonmetingen. De eerste serieuze test is de AudioQuest Nighthawk geweest. Binnenkort volgen er meer. Maar aangezien de box groot genoeg is voor monitor-speakers, hebben we eens wat proeven gedaan met wat kleine speakers. En dat valt niet tegen! 

4 reacties

Geef een reactie