web analytics

High End München 2019: een taxonomie

DALI Katch One

Inleiding

München staat voor de meesten bekend als de stad van het Oktoberfest, waar het Beiers bier in eenheden van 1 liter wordt geserveerd in de Biergarten en als de vestigingsplaats van Bayerische Motoren Werke (BMW). Voor circa 20.000 mensen van de homo sapiens-subcategorie homo audiophilius is het de plaats waar jaarlijks hifi- en high end-rituelen worden beoefend.  Over de hele wereld komen afgezanten van merken, handelaren liefhebbers en pers bijeen om elkaar het nieuwste, imposantste, kostbaarste, extreemste te laten zien en horen op audiogebied. Er zijn grote merken bij die al jaren actief zijn; maar ook kleine merken en starters zijn welkom in München. In dit artikel proberen we de verschillende types producten voor u in kaart te brengen, zodat we een zekere ordening en overzicht krijgen.

Apparaticae Audiophilae Imposantiaceae

We hebben het hier over weergevers die groter, zwaarder en volumineuzer zijn dan de mens zelf. Ze worden gevoed door glimmende slangen die vaak een grotere omvang hebben dan een menselijke arm. Tussen deze weergevers staan grimmig aandoende vierkante dozen, die op hun beurt weer op meubels staan met kegelvormige poten. Soms zijn er wel zes van deze vierkante dozen nodig om ervoor te zorgen dat er muziek uit de weergevers komt.

De verschijningsvorm van deze apparaticae vertoont een grote diversiteit. Soms zijn het lange en dunne weergevers met heel veel ronde openingen. Ook hebben we soorten waargenomen die leken op de kelk van een enorme plant. In alle gevallen is het geproduceerde geluid op hoog volume met een ruimte portie geluidsdruk. Soms zoveel dat het teveel van het goede is, op andere momenten is het indrukwekkend; om te zien en om te horen. De vraagprijs van dit alles is even indrukwekkend en voor de gemiddelde homo audiophilius onbereikbaar.

Gerelateerde berichten

High End Munchen 2019 – Audiodinamica

Inleiding InhoudDe Italianen zijn weer terug! En nu met meer spullen dan ooit. Hadden ze vorig jaar een step-up transformator, dit jaar zien we een eindversterker, pre-amp, headphone amp, phono-pre, en er komen nog een dac, streamer en all-in-one aan. Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? En wat houden al die apparaten in? Check […]

stream-magic-front

Video Cambridge Audio Stream Magic 6

Inleiding InhoudVIDEO – Netwerkaudio is eigenlijk geen niche meer te noemen. Tenminste: er zijn heel wat fabrikanten mee bezig. Nu nog brede adoptie onder hifi-, high-end en muziekliefhebbers. Cambridge Audio was vrij vroeg met het introduceren van usb-dacs. De NP30 netwerkspeler kwam rond vorig jaar. Nu is er een fusie van de DacMagic en de […]

4 reacties

Geef een reactie