web analytics

High End München 2019: een taxonomie

DALI Katch One

Inleiding

München staat voor de meesten bekend als de stad van het Oktoberfest, waar het Beiers bier in eenheden van 1 liter wordt geserveerd in de Biergarten en als de vestigingsplaats van Bayerische Motoren Werke (BMW). Voor circa 20.000 mensen van de homo sapiens-subcategorie homo audiophilius is het de plaats waar jaarlijks hifi- en high end-rituelen worden beoefend.  Over de hele wereld komen afgezanten van merken, handelaren liefhebbers en pers bijeen om elkaar het nieuwste, imposantste, kostbaarste, extreemste te laten zien en horen op audiogebied. Er zijn grote merken bij die al jaren actief zijn; maar ook kleine merken en starters zijn welkom in München. In dit artikel proberen we de verschillende types producten voor u in kaart te brengen, zodat we een zekere ordening en overzicht krijgen.

Apparaticae Audiophilae Imposantiaceae

We hebben het hier over weergevers die groter, zwaarder en volumineuzer zijn dan de mens zelf. Ze worden gevoed door glimmende slangen die vaak een grotere omvang hebben dan een menselijke arm. Tussen deze weergevers staan grimmig aandoende vierkante dozen, die op hun beurt weer op meubels staan met kegelvormige poten. Soms zijn er wel zes van deze vierkante dozen nodig om ervoor te zorgen dat er muziek uit de weergevers komt.

De verschijningsvorm van deze apparaticae vertoont een grote diversiteit. Soms zijn het lange en dunne weergevers met heel veel ronde openingen. Ook hebben we soorten waargenomen die leken op de kelk van een enorme plant. In alle gevallen is het geproduceerde geluid op hoog volume met een ruimte portie geluidsdruk. Soms zoveel dat het teveel van het goede is, op andere momenten is het indrukwekkend; om te zien en om te horen. De vraagprijs van dit alles is even indrukwekkend en voor de gemiddelde homo audiophilius onbereikbaar.

Gerelateerde berichten

NAD Dutch Dealer Days - DALI Opticon - Bluesound

AND Benelux toont nieuwe BlueSound en DALI Opticon

Inleiding Inhoud1. Inleiding2. Systemae Acousticae Abbeyroadicae3. Systemae Acousticae Allinoneiae4. Systemae Acousticae Mechanicaeae5. Systemae Acousticae Personicae6. AfrondendReactiesEen keer per jaar heeft AND Benelux de Dutch Dealer Days. Een evenement waarbij ze – soms met partners – nieuwe producten tonen aan de dealers en pers. Dit jaar staan de nieuwe producten van BlueSound en DALI uitgestald om […]

Audiodinamica

High End Munchen 2018 – Audiodinamica

Inleiding InhoudOp de High End zijn de startende partijen te vinden bij de sectie “Newcomer”. Wij praten daar met een Italiaanse partij: Audiodinamica. Ze hebben – zoals het de Italianen betaamt – stijlvolle doosjes… High End Audio mag best leuk ogen, volgens het duo. En geef ze eens ongelijk! 

4 reacties

Geef een reactie