High End Munchen 2016 – Merging Nadac en Philharmonia

Mergin Nadac - Philharmonia (1)

Mergin Nadac kennen we als een mooi merk uit Zwitserland. Philharmonia kennen – kenden – we nog niet. Dat blijkt een prachtig studiomerk te zijn uit Frankrijk. En dat Zwitsers en Fransen prima samen kunnen werken, blijkt uit de combinatie van deze twee: uiterst precies, vloeiend en stressloos. 

De luidspreker van Philharmonia is opgebouwd uit zo’n 600 lagen hout. De binnenkant is uitgehold met een CNC-freesmachine. Uiteraard is het geheel daarna strak en glad geschuurd. Het resultaat is – naar onze mening – een prachtige luidspreker.

Het mag duidelijk zijn dat dit best veel werk is. Een paartje kost meer dan een week om te bouwen; zonder versterker mee te rekenen. De prijs: 40.000 euro per paar. Dan hebt u wel een actief systeem.

De aansturing komt van Merging Nadac: een voorversterker, streamer en dac in één. Een prachtig apparaat dat op het hoogste niveau speelt. En dus prachtig combineert met deze Franse studio-speakers.

Gerelateerde berichten

Matchen - NAD M50 - Audiovector

Puzzelen voor gevorderden

Het enige wat zeker is in het leven is dat er geen zekerheden zijn. Dat geldt zeker voor audio. Hoe meer ‘gear’ je met elkaar probeert te matchen, hoe moeilijker het wordt. Dit is deels de reden dat firma’s de laatste jaren met hoogwaardige all-in-one oplossingen of actieve speakers komen. Toch moeten we ook niet […]

Soulution

High End Munchen 2018 – Soulution

Soulution mag niet missen in het lijstje van te bezoeken merken op de High End Munchen 2018. In de kamer van de Zwitsers staat de nieuwe 525 voorversterker centraal. Een prachtig apparaat dat wat technieken van de 700-serie heeft geleend. Ciryll Hammer legt uit hoe het precies zit. 

PCM omzetting

Bitstream versus lpcm

Wie een blu-ray speler bezit – of wellicht een game-console – zal weleens bij de geluidsopties de keuze hebben gehad tussen lpcm en bitstream. Niet iedereen zal weten wat het verschil is. En wat de voor- en nadelen van deze manier van uitsturen zijn. Wij duiken in de whitepapers en zetten het voor u op […]

Geef een reactie