web analytics

High End Munchen 2016 – Merging Nadac en Philharmonia

Mergin Nadac - Philharmonia (1)

Mergin Nadac kennen we als een mooi merk uit Zwitserland. Philharmonia kennen – kenden – we nog niet. Dat blijkt een prachtig studiomerk te zijn uit Frankrijk. En dat Zwitsers en Fransen prima samen kunnen werken, blijkt uit de combinatie van deze twee: uiterst precies, vloeiend en stressloos. 

De luidspreker van Philharmonia is opgebouwd uit zo’n 600 lagen hout. De binnenkant is uitgehold met een CNC-freesmachine. Uiteraard is het geheel daarna strak en glad geschuurd. Het resultaat is – naar onze mening – een prachtige luidspreker.

Het mag duidelijk zijn dat dit best veel werk is. Een paartje kost meer dan een week om te bouwen; zonder versterker mee te rekenen. De prijs: 40.000 euro per paar. Dan hebt u wel een actief systeem.

De aansturing komt van Merging Nadac: een voorversterker, streamer en dac in één. Een prachtig apparaat dat op het hoogste niveau speelt. En dus prachtig combineert met deze Franse studio-speakers.

Gerelateerde berichten

Luidsprekerplaatsing voor gevorderden

We hebben al eerder geschreven over het goed plaatsen van luidsprekers. De reden is dat het een zeer belangrijk onderdeel is van de prestaties van een hifi-systeem. Hoe goed de luidsprekers ook zijn: als ze niet goed staan, klinkt het nergens naar. We bespreken nu een filosofie van Wilson Audio: niet de minste fabrikant!

Gydotron High End Show 2014 (1)

Gydotron High End Show

Op zaterdag 11 januari zijn we ‘s ochtends vroeg de auto ingestapt om naar Malle, België te rijden voor de Gydotron High End Show. Dus niet alleen vanwege de heerlijke trapist, maar ook vanwege ander heerlijk spul: high-end audio. In een groot herenhuisachtig pand, staan op drie verdiepingen de meest waanzinnige systemen opgesteld. Wij hebben […]

Geef een reactie