web analytics

High End Munchen 2016 – Merging Nadac en Philharmonia

Mergin Nadac - Philharmonia (1)

Mergin Nadac kennen we als een mooi merk uit Zwitserland. Philharmonia kennen – kenden – we nog niet. Dat blijkt een prachtig studiomerk te zijn uit Frankrijk. En dat Zwitsers en Fransen prima samen kunnen werken, blijkt uit de combinatie van deze twee: uiterst precies, vloeiend en stressloos. 

De luidspreker van Philharmonia is opgebouwd uit zo’n 600 lagen hout. De binnenkant is uitgehold met een CNC-freesmachine. Uiteraard is het geheel daarna strak en glad geschuurd. Het resultaat is – naar onze mening – een prachtige luidspreker.

Het mag duidelijk zijn dat dit best veel werk is. Een paartje kost meer dan een week om te bouwen; zonder versterker mee te rekenen. De prijs: 40.000 euro per paar. Dan hebt u wel een actief systeem.

De aansturing komt van Merging Nadac: een voorversterker, streamer en dac in één. Een prachtig apparaat dat op het hoogste niveau speelt. En dus prachtig combineert met deze Franse studio-speakers.

Gerelateerde berichten

Hoofdtelefoontester Alpha Audio

Meetopstelling voor hoofdtelefoons

We willen altijd graag een stapje verder gaan bij Alpha Audio. Zo schroeven we 90 procent van de apparaten open om te kijken wat erin zit en hoe het afgewerkt is. Bij hoofdtelefoons gaat dat niet, maar we kunnen ze wel onderwerpen aan een meting! Wij hebben de handen uit de mouwen gedaan en zijn […]

X-Fi 2015 Alpha Audio

Fotoverslag X-Fi Show 2015

We hebben vele lezers de hand kunnen schudden op de X-Fi dit weekend. Een erg gezellige en leerzame show. Mede door de leuke gesprekken – en soms discussies – die we hebben kunnen houden met collega’s en lezers. Natuurlijk is er ook een auteur over de show gerend om wat foto’s te maken. Die plaatsen […]

Geef een reactie