High End Munchen 2016 – Mercedes Burmester Audio

AMG GT Burmester

Burmester maakt prachtige high-end audio producten. Waarom die filosofie en kennis niet verwerken in een high-end auto? Bowers & WIlkins, Dynaudio en bijvoorbeeld Mark Levinson doen dat ook? Wij gaan er eens goed voor zitten om te kijken hoe dat klinkt. 

Met maar liefste 11 luidsprekers en meer dan 1000 watt aan vermogen heb je wel wat. In ieder geval kan het hard genoeg. Maar daar gaat het bij échte audio niet om. Daar zijn watts meer voor de controle dan volume of luidheid. Controle in het laag met name.

In de AMG GT horen we verrassend veel verfijning en detail. Het laag is opvallend strak en absoluut niet bonkerig.

De prijs? Ongeveer 5000 euro meerprijs. Wisselgeld voor wie een AMG GT kan betalen.

Video Mercedes AMG GT / Burmester Audio

Gerelateerde berichten

Q’s Column – Kinderen & Hifi

Zijn gedachtes over audio bezorgen Q slapeloze nachten. Plafonddiensten, zoals Q ze noemt.  Hij heeft zijn nachtrust nodig. Daarom gebruikt hij Alpha als zijn uitlaatklep. Leest u mee wat Q wakker houdt…. Kinderen….

Alpha Vaderdag tips!

Vaderdag… stiekem vinden we het allemaal wel leuk om ‘s ochtends in bed het ontbijt te krijgen. Ondanks de kruimels, slappe eitjes, lauwe, slappe koffie en de gebroken crackers. Het gaat om het gebaar. Net als de cadeautjes. Tekeningen, bloemen uit eigen tuin… allemaal prachtig. Wij willen ook graag meedenken en geven u wat ideeën […]

Een tweede leven voor de Magnepan

Wie bekend is met magnetostatische (of elektrostatische) luidsprekers kent ongetwijfeld het probleem dat de geluidskwaliteit na verloop van tijd daalt. Dat heeft niets met het slechte ontwerp of een inferieure productkwaliteit te maken, maar alles met het feit dat de koperdraden nu eenmaal niet eeuwig vast kunnen blijven zitten aan het mylar-folie. Ook kan het […]

Geef een reactie