web analytics

High End Munchen 2016 – Mercedes Burmester Audio

AMG GT Burmester

Burmester maakt prachtige high-end audio producten. Waarom die filosofie en kennis niet verwerken in een high-end auto? Bowers & WIlkins, Dynaudio en bijvoorbeeld Mark Levinson doen dat ook? Wij gaan er eens goed voor zitten om te kijken hoe dat klinkt. 

Met maar liefste 11 luidsprekers en meer dan 1000 watt aan vermogen heb je wel wat. In ieder geval kan het hard genoeg. Maar daar gaat het bij échte audio niet om. Daar zijn watts meer voor de controle dan volume of luidheid. Controle in het laag met name.

In de AMG GT horen we verrassend veel verfijning en detail. Het laag is opvallend strak en absoluut niet bonkerig.

De prijs? Ongeveer 5000 euro meerprijs. Wisselgeld voor wie een AMG GT kan betalen.

Video Mercedes AMG GT / Burmester Audio

Gerelateerde berichten

iEAR 2019 – Latham – SuperNAIT 3

Op de iEAR staat Latham met de nieuwe SuperNAIT 3 van NAIM te spelen. Een heerlijk krachtige, geïntegreerde versterker van NAIM. Nieuw is dat de versterker niet alleen weer wat beter klinkt, maar ook voorzien is van een phono MM stage én een hoofdtelefoonversterker.

Interview William Low – Audioquest

Op High End Munchen 2016 hebben we de kans gehad om een paar uur met William Low te praten: de oprichter van Audioquest. Een man die overduidelijk een neus heeft voor ‘gaatjes’ in de markt en zonder twijfel passie heeft voor muziek. 

Geef een reactie