web analytics

High End Munchen 2016 – Grimm Audio

Grimm Audio kennen we maar al te goed van de LS1 luidspreker. Een studio-speaker die behoorlijk indruk heeft gemaakt op diverse shows. Op de High End 2016 heeft Grimm – na vijf jaar – de nieuwe versie van de LS1 getoond: de BE-versie. Een model met onder meer een nieuwe tweeter én een motion feedback subwoofer. Een technologie die ooit door Philips is ontwikkeld. Nu zien we het hier terug… decennia later. 

Guido Tent is één van de eigenaren en ontwikkelaars van de LS1 luidspreker. De zogenaamde BE-versie. Daarin is een nieuwe SEAS-tweeter verwerkt op basis van beryllium. Een materiaal dat vaker in tweeters en soms ook middentoners wordt gebruikt.

Behalve de tweeter is ook de subwoofer aangepast. Drastisch. De nieuwe werkt via motion feedback, wat het laag een heel stuk strakker en gedefinieerder moet houden. Ook op hoge volumes.

Video Grimm Audio LS1 BE

Gerelateerde berichten

Xfi 2017 – Hepta

Op de Xfi 2017 hebben we ook met het Hollandse Hepta gesproken. Cris legt uit wat er anders en bijzonder is aan zijn nieuwe, actieve systeem waarbij versterker en speaker precies op elkaar zijn afgestemd!

Metrum Acoustics

Interview Cees Ruijtenberg – Metrum Acoustics

“Koffie?”, vraagt Cees Ruijtenberg als we het kantoor in Maarsbergen binnen wandelen. “Tuurlijk, lekker!”. We kijken op het bureau waar een Musette aan de meetapparatuur hangt. Dagelijkse kost voor Ruijtenberg. Meten is weten voor een wetenschapper. En daar komen we tijdens het interview wel achter. Al gebruikt de ontwerper van Metrum Acoustics-dacs ook zeker zijn […]

5 reacties

 1. Goedendag heren,

  Lees hier over het Duitse merk Audium welke met een nieuw highend luidspreker breedbander met interne sub op de markt is de Comp 8 Air.
  De luidspreker heeft een interne draadloze router en dsp dac en heeft voor streaming niets nodig alleen een netstekker.
  Dit systeem kost 6500 euro dat lijkt veel maar er is helemaal niets nodig verder prestaties zijn zoals ik lees ongelovelijk goed
  software matig kan er op de speaker de bron naar conventioneel chinch gescakeld echt veelbelovend.

  grts, Ieberich de Klein

 2. De nieuwe Grimm LS 1 Be (misschien had men beter de LS2 gekozen) was een verademing in München. Uiterst muzikaal, enorme rust, eigenlijk een venster op het muzikaal gebeuren. En daar gaat het allemaal om voor mij ! Guido Gydotron Audio

Geef een reactie