High End Munchen 2016 – Electrocompaniet

Het leukste op een show is nieuwe dingen tegen komen. Verrast worden. En dat heeft Electrocompaniet wel gedaan! Ineens staat er een multiroom audio systeem. En een behoorlijk complete lijn, want het is vanaf het begin modulair opgezet, zodat de module in alle systemen verwerkt kan worden. Van instap all-in-one-speakers tot high-end versies. 

We hebben een korte demo gehad van het nieuwe systeem en zijn oprecht stomverbaasd over de kwaliteit. Drie redacteuren met kippenvel. De weergave van de alles-in-één speaker – in de demo draaide het in stereo-modus – is zeer open, luchtig en korrelloos. Zeer geschikt voor werkkamers, of zithoeken.

Het grote systeem had meer body – uiteraard – maar was gewoonweg te groot voor de ruimte. Het laag kwam niet weg. De losse streamer willen we dus graag nog even testen.

Gerelateerde berichten

Cursus streaming netwerken – Deel 3

VIDEO ? Streaming media is in rap tempo het hart van film- en muziekliefhebbers aan het winnen. Echter, niet iedereen bezit de kennis om een netwerk aan te leggen en een router en een nas in te stellen. Wij ? in naam van PCM (Personal Computer Magazine) ? zetten in vier delen alles op een […]

Mooie golven bij Mansberg

Een luidspreker met de naam: The Sinus. Origineel? Ja, eigenlijk wel, want we hebben het nog niet vaak gezien. Wat echter nog veel origineler is, is de vormgeving, aanpak en filosofie van Mansberg. Om over de ‘sound’ maar te zwijgen.

Luidsprekerplaatsing voor gevorderden

We hebben al eerder geschreven over het goed plaatsen van luidsprekers. De reden is dat het een zeer belangrijk onderdeel is van de prestaties van een hifi-systeem. Hoe goed de luidsprekers ook zijn: als ze niet goed staan, klinkt het nergens naar. We bespreken nu een filosofie van Wilson Audio: niet de minste fabrikant!

4 reacties

Geef een reactie