High End Munchen 2016 – Dynaudio

Dynaudio Contour 2016

Dynaudio heeft geen introductie nodig. Er gebeurt wat in de markt als één van de grootste luidsprekerfabrikanten een nieuw model introduceert. En zeker als het om de ‘beroemde’ Contour-serie gaat. Na jááááren wachten is hij er dan! Wij gaan kijken uitvogelen wat er nieuw is. 

Na een interviewtje met één van de product-managers zijn we erachter dat er eigenlijk niets gelijk is gebleven. Nou ja: het materiaal van de conussen is gelijk. Maar verder is zo’n beetje alles nieuw. Kast, front, spyders, voice-coils, filters… alles is anders. Toch is de signatuur nog steeds Dynaudio. Gelukkig.

Sound

Wat ons opvalt als we even luisteren, is de toename in snelheid en losheid. Voorheen kon Dynaudio nog wel wat stroef en droog overkomen. Dat is wel verdwenen als we het zo inschatten. Een conclusie kunnen we natuurlijk niet trekken na 5 minuten op een show. Wordt vervolgt!

Video Dynaudio Contour

Gerelateerde berichten

Akoestiek - De Kennis Van Nu

Het geheim van akoestiek

Vragen over akoestiek, we krijgen ze regelmatig voorgeschoteld door onze lezers. Het is dan ook een pittig onderwerp, daar de kleinste details al een enorme invloed kunnen hebben op het uiteindelijke al dan niet gewenste resultaat. Daarom dit keer geen leesvoer, maar een interessante kijk- en luistertip!

High End Munchen 2016 – Questyle

Op High End Munchen 2016 hebben we een nieuw merk gezien: Questyle. Een merk dat niet alleen hoofdtelefoonversterkers, dacs en een mobiele speler maakt, maar ook een draadloos systeem op 5 GHz. Interessant! 

Sbooster

High End Munchen 2018 – Sbooster

Natuurlijk staan er ook Nederlanders op de High End. We stappen bij een bekende van ons binnen: Sbooster. Die hebben onder meer een vernieuwde / verbeterde versie van hun Sbooster Best of Two Worlds op tafel Wij vragen Wiebren en Karin wat er nu precies is verbeterd aan hun lineaire voeding. Tevens horen we een […]

Geef een reactie