web analytics

Het nut van touch

In mijn PCM-tijd heb ik veel spullen kunnen testen. Heel veel… Gelukkig heb ik me kunnen focussen op netwerken en hardcore computerhardware. Dat is al breed genoeg, gelooft u me. Soms heb ik echter een zijsprong moeten maken. Denk aan displays. Ook met touch… “Zinloos!”, was mijn mening toen. Nu zie ik wel een toepassing. 

Het standaardantwoord wat een pr-persoon geeft als ik als technisch redacteur bij PCM naar het nut van een all-in-one-pc met aanraakscherm vraag, is: “Leuk voor in de keuken”. Een all-in-one-pc met aanraakscherm in de keuken… waarom? “Leuk om gerechten mee op te zoeken. En je kan gemakkelijk dingen onder het koken opvragen.” Ja… en na elke swipe mag je het scherm weer schoonmaken. De all-in-one-pc is volgens mij nooit echt aangeslagen bij consumenten. Tenminste: niet de touch-modellen. Ik kan er naast zitten natuurlijk.

Wel nuttig

Gigabyte Brix VESA mountMaar nu ik meer richting streaming audio ben geschoven en me met name bezighoud met htpc’s, streamers, netwerken en de bedieningskant van audiostreamers, zie ik wel een nut…

Onlangs heb ik geschreven over de Gigabyte Brix. Een NUC met een redelijk gunstige prijs. Deze heeft – net als veel andere NUC’s – een vesa-beugel die het mogelijk maakt het ding achter een scherm te schroeven. Dat maakt de NUC (nagenoeg) onzichtbaar als u hem achter een scherm schroeft.

Bij een gewoon scherm is dat leuk, maar stelt u zich eens voor dat het een aanraakgevoelig model is? Dan hebt u in één klap een leuke streamer én een mooi bedieningspaneel wat prachtig cover-art kan weergeven. Of video… Of foto’s…. Hebt u eigenlijk een schilderij, bedieningspaneel en een pc in één… Nu hebben we het ergens over!

All-in-one?

MSI touch pcHeb ik het niet over een all-in-one, maar dan onhandig? Nou, ja… Maar ik heb nog geen all-in-one’s gevonden die precies aan mijn eisen voldoen. Denk aan de juiste processor. Of aan voldoende geheugen. Of belangrijker wellicht: het juiste scherm. Dus geen glans en multitouch-ondesteuning. Kortom: ik stel liever samen. En met keuze uit talloze NUC’s is dat ook mogelijk.

Aan de muur

Enige puntje waar ik nu mee zit – want ik wil dit natuurlijk gaan maken en wellicht tonen op de Café Engels Show waar we staan – is dat de vesa-beugel geschroefd moet worden op de plek waar menig muurbeugel zijn plek vindt. Kortom: daar moet een oplossing voor komen.

Daarbij zullen we de kabels op een goede manier weg moeten werken: utp, usb en hdmi. Maar daar gaan we wel uitkomen. Er zijn talloze manieren om kabels mooi weg te krijgen. We gaan lekker puzzelen!

 

 

Gerelateerde berichten

Alpha Audio HTPC

Update Alpha HTPC

ACHTERGROND – We zijn altijd op zoek naar het ultieme platform voor een htpc. We hebben in het hoofdsysteem een AMD A-serie platform. En dat bevalt uitstekend. In de tweede ruimte – de studio – zijn we altijd aan het sleutelen om te kijken wat werkt en wat niet. Nu hebben we alles eens omgegooid!

rasberry pi xbmc

Video Xbmc op Rasberry Pi

VIDEO – We vinden het altijd leuk om wat te experimenteren. Zeker als het aankomt op streaming-systemen. De Rasberry Pi is een ongelooflijk goedkoop ARM-computertje dat slechts 2,5 watt gebruikt. Toch is het het team van Xbmc gelukt om daar een versie voor te ontwikkelen die alles kan wat een normale htpc ook kan. Wij […]

3 reacties

Geef een reactie