Gydotron High End Show 2015 – Marten Coltrane Supreme 2

Gydotron 2015 - Marten Coltrane Supreme 2

Afgelopen weekend heeft Gydotron weer een show rondom een paar waanzinnige hifimerken opgezet. Denk aan Ayre, Grimm, ASR, Guru, Jeff Rowland, CEC, Trinnov, Harbeth, Opera en niet te vergeten: Marten. Als snoepje is zaterdagavond nog een VIP-avond georganiseerd rondom de Marten Coltrane Supreme 2. Uiteraard is Alpha Audio aanwezig! Met een paar lezers! 

Wat een prachtige verzameling staat er in de Pastorij in Malle. Elke kamer van het mooie pand is voorzien van een hoogwaardig systeem. En hoewel de akoestiek niet overal even goed is, horen we zonder twijfel degelijk samengestelde systemen spelen. Denk aan de Grimm LS1. Een uitermate precies systeem waar we al eerder bijzonder van onder de indruk waren. Of de erg leuke Harbeth-speakers op een Trinnov-streamer en ASR-versterking. Een gemoedelijke en snelle combinatie zo horen we. Helaas hebben we niet de Ayre-set kunnen horen spelen, omdat we wat laat aanwezig waren (we waren bezig met een NAS-training die dag). Maar vorig jaar heeft dat ook een zeer goede indruk achtergelaten!

De klapper

Gydotron 2015 - Marten Coltrane Supreme 2
Het demo-team met de gebroeders Olofsson van Marten.

De klapper van de dag is de Jeff Rowland-set met de Marten Coltrane Supreme 2 vloerstaanders. Of beter gezegd: de giganten van Marten.

De demo van Gydotron start met wat klassiek. Direct valt de losheid op van de set. Beter nog: er speelt eigenlijk geen set: er is gewoon muziek. Echter: klassiek is niet echt ons genre en we kennen de stukken niet. Dus we kunnen nog niet echt oordelen.

Pas als we wat populairder werk horen – onder meer Pink Floyd, Raymond van het Groenewoud en nog wat Zweeds werk met akoestische gitaren (artiest was ons niet bekend), valt op hoe ontzettend snel deze luidsprekers zijn. De gebroeders Olofsson zijn ook aanwezig en leggen voor onze beeldvorming globaal uit hoe de luidsprekers zijn opgebouwd.

Carbon en diamant

Gydotron 2015 - Marten Coltrane Supreme 2
De prachtige set van Jeff Rowland. Het cd-loopwerk is van CEC, deze is aangestuurd met een klok van Grimm.

U moet denken aan een behuizing van carbon, twee diamanten tweeters (20 mm en 51 mm), ceramic middentoner een aluminium gelamineerde middentoner en een zestal 8-inch aluminium woofers. We zijn nog niet klaar. Aan de achterzijde zijn nog eens zes 11-inch aluminium gelamineerde woofers. En nog als ‘afwerking’ 45 mm hout aan de zijkanten en een 70mm dik houten front. Resonantie? Dacht het niet! Kleuring? Nope. Snelheid? Yep!

Hapjes en bubbels

Onderwijl de absolute topset doorspeelt zonder echt aanwezig te zijn, loopt het team van Gydotron rond met een schaal met heerlijke hapjes. En als aanvulling nog wat lekkere bubbels. Het hoort natuurlijk bij zo’n vip-avond. En het hoort ook wel bij deze absolute high-end set. Want hoewel dit voor ons totaal onhaalbaar is, zullen er ongetwijfeld mensen zijn die denken: goh, ik ben wel toe aan wat nieuws. En leuk voor de nieuwe luisterkamer!

Wij rijden na deze avond vol prachtige hifi weer naar de realiteit. En daar is gelukkig ook weinig mis mee. Maar ja: we hebben weer gehoord dat het altijd mooier kan!

Meer foto’s!

Bekijk alle foto’s op de volgende pagina

3 reacties

  1. Op uitnodiging van Alpha-Audio was ik zaterdagavond te gast bij Gydotron in Malle (B), waar in de Pastorij deze zeer exclusieve set speelde. Samen met 25 andere VIP-gasten luisterde ik naar de Coltrane Supreme 2 luidsprekers aangestuurd door Jeff Rowland apparatuur.
    WOW, nooit eerder heb ik een zo?n levensecht geluidsbeeld gehoord zonder dat de musici aanwezig zijn. Bij alle genres bleef de luidsprekers moeiteloos presteren. Deze keer is de term luidspreker helemaal op zijn plaats, want zeer LUID werd er gespeeld. Alles zonder een spoortje van vervorming. De Coltrane Supreme 2 leverde het eindresultaat dat door Rowland voorbereidt was, majestueus af. Voor mij een onvergetelijke ervaring. Alpha-Audio bedankt!

  2. Prachtig om te zien. Wat staat daar een fortuin aan audio. Heel gaaf om te zien dat onderin een rack een mac mini staat en bovenop een platenspeler. Mooi contrast.

Geef een antwoord