Fotoverslag X-Fi Audio Show 2016

Afgelopen weekend was de X-Fi show weer in het Veldhovense Koningshof. Dit jaar weer wat meer merken en importeurs dan het jaar ervoor. En hoewel het één van de laatste mooie weekenden van het jaar zou kunnen zijn geweest, waren de gangen van het voormalig klooster afgeladen met liefhebbers. Kortom: volle zalen: ook bij Alpha! Een gezellig boel. Hieronder treft u een fotoverslag aan. Niet helemaal compleet, aangezien we zelf ook in een ruimte stonden en niet geheel in staat waren alles en iedereen te bezoeken.

Fotoverslag X-Fi Show 2016

Opvallend is dat er ten opzichte van vorig jaar meer grotere namen aanwezig waren. Denk aan Bowers & Wilkins, Pass Labs, Moon, Sonus Faber, Bryston, et cetera. Dat is natuurlijk hartstikke interessant voor de bezoeker. Zo kunnen ze zien hoe het gaat met de ‘big boys’ in de audiowereld. Neemt niet weg dat er ruim voldoende ‘niche’ te zien was. Prachtige spullen die helemaal met de hand in elkaar gezet zijn.

Klikt u maar lekker hieronder door de foto’s heen. Nogmaals: het is niet compleet, aangezien we niet alles hebben kunnen bezoeken: we stonden zelf in een kamer demo’s rondom netwerken en Mqa te geven. We schrijven nog een verslag waarin we wat videobeelden laten zien.

7 reacties

 1. Dag Henri,

  Ik zie dat enigzins anders. Vroeger stond er bij alpha vaak merk en type bij, maar ik vraag me af of er veel lezers dit echt bekeken.

  Het is wel handig als je eens iets niet herkent. Dat geef ik toe. Maar toch. Ik ben nog maar een jaar bezig met deze hobby en ik ken toch al bijna alle merken op de foto’s. Gewoon door veel te lezen. Op de helft van de foto’s zie je overigens ergens wel het merk of type.

  Maar ergens heb je wel een punt. Het is denk ik een afweging die werd gemaakt. In Vlaanderen zeggen ze: het sop is de kool niet waard. Het moet ook wel de moeite zijn om het te doen.

  Ken je iets niet dan kan je het altijd vragen, toch? Doe ik ook hoor en je krijgt hier altijd een mooi antwoord.

  Groeten

  Geoffrey

 2. Wanneer ik met de iPad door de foto’s scroll zie ik alleen plaatjes; Nergens een onderschrift met merk en/of wat het voorstelt.
  Met alle respect, maar zo zijn het wel heel letterlijk nietszeggende plaatjes, helaas… Heel jammer van de geïnvesteerde tijd en moete.

  1. Wat Geoffrey zegt. Vroeger hebben we per foto een onderschrift geplaatst. En hebben we per foto de naam aangepast. Dat is gigantisch veel werk en de vraag is wie het interessant vond. Nu zetten we foto’s veelal per onderwerp erbij. Maar als het wel wordt gewaardeerd… gaan we het nog wel doen.

 3. Beste Simon,

  De vier bewuste apparaten zijn de Patriot amps van Zugspitz en bestaan uit een voorversterker met separate voeding en twee monoblokken (alle met dezelfde afmetingen).

  Voor meer informatie kun je het beste even contact met mij (www.livefidelity.nl) opnemen.

 4. Jaap, het was weer een mooie show, Jouw ruimte was overigens een van de drukste!!!
  Heb een vraag aan jou of een van de lezers van dit forum;
  Ik heb een set zien staan op schuin achterover hellend rek met 4 componenten ( voortrap, dac en 2 x eind ) ca 12 cm breed, 8 cm hoog en ca 40 cm diep.
  Zwart met chroom front.
  Ik dacht bij Zugspitz, maar kan op site niets vinden.
  Iemand enig idee welk merk dit is, Wil hier graag meer van weten en beluisteren.
  Bij voorbaat dank voor responce.
  Tot vlgd jaar en/of Iear show
  Simon

  1. Oei… ik weet niet welke set dat was. Kwam de ruimte niet uit met al die vragen :). Misschien is er een lezer die weet wat je bedoelt.

   Ik heb het ook super naar mijn zin gehad!

Geef een antwoord