Fotoverslag X-Fi 2013

XFi 2013

Dit weekend is de X-Fi Show in Veldhoven. De vierde editie alweer! En wederom is de show groter geworden met zeer interessante workshops en livemuziek. Kortom: een absolute aanrader voor de liefhebber van goede muziek en natuurlijk mooie hifi-apparatuur. 

Op moment van schrijven is de X-Fi Show nog in volle gang. Kortom: hebt u nog tijd op deze regenachtige zondag: gaan! Het is wederom een bijzonder gezellige, goed georganiseerde hifishow. Wij hebben weer erg mooie spullen gezien waarbij een paar dingen in het oog zijn gesprongen.

High End Htpc!

Onder meer de stand en ruimte van Pink Faun waar met een ultra-high-end htpc wordt gespeeld. De koppeling met de d/a-converter is niet met usb gemaakt – zoals veel fabrikanten doen (en het werkt prima!) – maar met een directe I2S-verbinding. Een erg mooie manier van aansturen, zo blijkt, want het systeem speelt echt de sterren van de hemel.

Nog een set die op is gevallen komt bij LaRosita vandaan. Een merk dat we al langer in de gaten houden, want deze Fransen pakken spelen via iTunes heel anders aan. Door zelf ontwikkelde plugins wordt iTunes eigenlijk alleen nog als bedieningsschil gebruikt. De muziek gaat direct via de plugin van LaRosita naar de spelers. En dat is zeer goed hoorbaar.

Te veel!

Er is natuurlijk te veel te zien om zo even in een verslagje te zetten. Om maar even kort nog te noemen: Metrum Acoustics heeft een beta staan van een nieuwe hoofdtelefoonversterker. Beter Beeld en Geluid speelt in twee ruimtes, waarvan wij de ruimte met de Wilson Benesch luidsprekers de mooiste vinden. En de nieuwe Antelope Platinum Dac op Amphion-luidsprekers (Knoop Audio) is natuurlijk ook zeer de moeite waard om even te beluisteren. Ow: voor de filmliefhebbers: Sony’s nieuwste 4K beamer is ook te bekijken!

Gerelateerde berichten

tri-wiring mordaunt short Performance 6

Bi-wiring en bi-amping

Veel luidsprekers hebben achterop niet één setje luidsprekeraansluitingen, maar twee. Daartussen is een plaatje aangebracht dat de twee setjes verbindt. In veel gevallen zal de liefhebber gewoon zijn versterker koppelen met één kabel per luidspreker. Logisch: dat klinkt al prima. Het kan ook anders. Met bi-wiring of bi-amping. Wat is het verschil? En is het […]

Kerst 2011

Prettige Feestdagen!

Het is zover: de laatste dagen van 2011 gaan in. Tijd om lekker te eten, terug te blikken op het afgelopen jaar en vol goede moed het nieuwe jaar in te gaan!

Synology_DS1512plus

Videobespreking Synology DS1512+

VIDEO – We bespreken maar al te vaak streaming producten. Echter: we hebben het zelden over de nas. En dat is toch het ‘hart’ van het netwerk (eigenlijk is dat de router, maar dat is niet zo spannend). Vandaag kijken we eens naar één van de grootste merken: Synology. En we pakken meteen één van […]

2 reacties

Geef een reactie