Fotoverslag X-Fi 2013

XFi 2013

Dit weekend is de X-Fi Show in Veldhoven. De vierde editie alweer! En wederom is de show groter geworden met zeer interessante workshops en livemuziek. Kortom: een absolute aanrader voor de liefhebber van goede muziek en natuurlijk mooie hifi-apparatuur. 

Op moment van schrijven is de X-Fi Show nog in volle gang. Kortom: hebt u nog tijd op deze regenachtige zondag: gaan! Het is wederom een bijzonder gezellige, goed georganiseerde hifishow. Wij hebben weer erg mooie spullen gezien waarbij een paar dingen in het oog zijn gesprongen.

High End Htpc!

Onder meer de stand en ruimte van Pink Faun waar met een ultra-high-end htpc wordt gespeeld. De koppeling met de d/a-converter is niet met usb gemaakt – zoals veel fabrikanten doen (en het werkt prima!) – maar met een directe I2S-verbinding. Een erg mooie manier van aansturen, zo blijkt, want het systeem speelt echt de sterren van de hemel.

Nog een set die op is gevallen komt bij LaRosita vandaan. Een merk dat we al langer in de gaten houden, want deze Fransen pakken spelen via iTunes heel anders aan. Door zelf ontwikkelde plugins wordt iTunes eigenlijk alleen nog als bedieningsschil gebruikt. De muziek gaat direct via de plugin van LaRosita naar de spelers. En dat is zeer goed hoorbaar.

Te veel!

Er is natuurlijk te veel te zien om zo even in een verslagje te zetten. Om maar even kort nog te noemen: Metrum Acoustics heeft een beta staan van een nieuwe hoofdtelefoonversterker. Beter Beeld en Geluid speelt in twee ruimtes, waarvan wij de ruimte met de Wilson Benesch luidsprekers de mooiste vinden. En de nieuwe Antelope Platinum Dac op Amphion-luidsprekers (Knoop Audio) is natuurlijk ook zeer de moeite waard om even te beluisteren. Ow: voor de filmliefhebbers: Sony’s nieuwste 4K beamer is ook te bekijken!

Gerelateerde berichten

Teufel Definion 5

Video Introductie Teufel Definion 5

VIDEO – Teufel heeft een nieuw topmodel. Na de beeïndiging van de productie van de Ultima 800, is er nu de Definion 5. Een modern vormgegeven hogesegment-speaker. De Duitsers hebben het roer behoorlijk omgegooid. Zowel het ontwerp als de technologie is totaal anders. Wij hebben de introductie van deze nieuwe speakers – en andere producten […]

wifi-mythe

Vijf Wifi Mythes uitgelegd

Er wordt veel gezegd over wifi. En er wordt veel door fabrikanten beweerd. Denk aan heel hoge snelheden. Of meer gain en vermogen. Maar hoe zit het nu écht? Helpt het om 1 watt in de wifi-radio te pompen? En kloppen die snelheden op de doos? We leggen het voor u uit. 

2 reacties

Geef een reactie