Fotoverslag X-Fi 2013

XFi 2013

Dit weekend is de X-Fi Show in Veldhoven. De vierde editie alweer! En wederom is de show groter geworden met zeer interessante workshops en livemuziek. Kortom: een absolute aanrader voor de liefhebber van goede muziek en natuurlijk mooie hifi-apparatuur. 

Op moment van schrijven is de X-Fi Show nog in volle gang. Kortom: hebt u nog tijd op deze regenachtige zondag: gaan! Het is wederom een bijzonder gezellige, goed georganiseerde hifishow. Wij hebben weer erg mooie spullen gezien waarbij een paar dingen in het oog zijn gesprongen.

High End Htpc!

Onder meer de stand en ruimte van Pink Faun waar met een ultra-high-end htpc wordt gespeeld. De koppeling met de d/a-converter is niet met usb gemaakt – zoals veel fabrikanten doen (en het werkt prima!) – maar met een directe I2S-verbinding. Een erg mooie manier van aansturen, zo blijkt, want het systeem speelt echt de sterren van de hemel.

Nog een set die op is gevallen komt bij LaRosita vandaan. Een merk dat we al langer in de gaten houden, want deze Fransen pakken spelen via iTunes heel anders aan. Door zelf ontwikkelde plugins wordt iTunes eigenlijk alleen nog als bedieningsschil gebruikt. De muziek gaat direct via de plugin van LaRosita naar de spelers. En dat is zeer goed hoorbaar.

Te veel!

Er is natuurlijk te veel te zien om zo even in een verslagje te zetten. Om maar even kort nog te noemen: Metrum Acoustics heeft een beta staan van een nieuwe hoofdtelefoonversterker. Beter Beeld en Geluid speelt in twee ruimtes, waarvan wij de ruimte met de Wilson Benesch luidsprekers de mooiste vinden. En de nieuwe Antelope Platinum Dac op Amphion-luidsprekers (Knoop Audio) is natuurlijk ook zeer de moeite waard om even te beluisteren. Ow: voor de filmliefhebbers: Sony’s nieuwste 4K beamer is ook te bekijken!

Gerelateerde berichten

Paul McGowan en William Low (AudioQuest)

Foto-overzicht High End Munchen 2015

We hebben ongelooflijk veel foto’s gemaakt op de High-End Munchen. De opvallende zaken hebben we al in losse nieuwsstukjes gezet. Nu is het tijd voor de rest van de foto’s. Kijk en geniet! 

Number One Show Leiden

Verslag Number One Show Leiden

Shows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

De nieuwe NAD-productlijn. Waaronder de erg interessante C390DD digitale versterker.

Showverslag AV-NU en X-fi

Het was een prachtige dag in Utrecht: 22 oktober 2010. Dé dag voor de hifi liefhebber. Zowel AV-NU als X-Fi vonden plaats in het centrum van Nederland: Utrecht. En al was het in Groningen, dan nog was het het centrum voor hifi-liefhebbend Nederland. Alpha Audio heeft beiden beurzen bezocht… rennend, luisterend, pratend en fotograferend. Nu […]

2 reacties

Geef een reactie