Fotoverslag IFA 2014

Berlijn vanuit kantoor Teufel

De IFA 2014 persdagen zitten er al een tijdje op. Alpha Audio is er natuurlijk ook geweest. Van woensdag tot en met vrijdag. We hebben even het weekend gebruikt om foto’s te sorteren en even bij te komen. IFA is bijzonder gezellig en informatief. Maar ook groot! Geniet van de foto’s! 

De trend dit jaar op IFA is heel duidelijk: netwerken, UHD tv’s en streaming audio. Met name 4K gaat het zeker worden binnen nu en een paar jaar. Er zijn al veel modellen, maar het gros is zeer prijzig. Daarbij is er nog geen materiaal om af te spelen. Tenminste: nauwelijks. En voordat studio’s weer over zijn op 4K camera’s… dat gaat nog wel even duren natuurlijk.

Netwerken en streaming

Streaming audio gaat niet zonder een degelijk netwerk. Vandaar dat Alpha Audio ook bijzonder geïnteresseerd is in de ontwikkelingen op gebied van computernetwerken. Nieuwe routers, wifi-technieken en andersoortige oplossingen (denk aan homeplug, moka en mesh) zijn allemaal erg interessant.

Op IFA is duidelijk te zien dat de netwerkpartijen niet stil zitten. Netgear heeft weer een mooie nieuwe lijn, AVM heeft talloze oplossingen voor domoticagebruik en ook dLink en Belkin komen met mooie producten eind dit jaar. Kortom: hou het in de gaten!

Streaming audio zit ook in een lift. Harman Kardon komt met Omni. Dat is groot nieuws, want het betekent dat Sonos – met erg weinig nieuws dit jaar, behalve dat er nieuwe software is – weer een concurrent rijker is. We moeten Omni nog even goed bekijken… Een review komt natuurlijk snel op Alpha Audio!

Check de foto’s van IFA 2014!

Gerelateerde berichten

IFA 2018 - DALI - Oberon

IFA 2018 – DALI Oberon

Op de IFA stappen we natuurlijk de hal in met alle audio-merken: hal 1.2. En daar vinden op stand 104 onze Deense audiovrienden. Met… jawel, een nieuwe instapper: de Oberon. We nemen u langs deze nieuwe lijn.

metrum-adagio

Zo blij als een kind

Nieuwe spulletjes…. soms is het gewoon nodig; soms is het pure luxe. En laten we eerlijk zijn: alles binnen onze hobby is pure luxe. Maar dat wil niet zeggen dat het pure nonsense is. Want wie hard werkt en spaart, mag zichzelf soms best belonen en verwennen. En dat heeft redacteur in kwestie laatst ook […]

Alpha Audio's Column

Q’s Column: Toerist

Quintijn is het helemaal zat. Zijn frustratie zit diep en hij heeft een uitlaatklep nodig… Op Alpha kan en mag hij helemaal los. Zo nu en dan kunt u dus genieten van het gespuwde gal van deze barbaar! Deze keer… iets over een plafond, slaap, audio en een virus. 

2 reacties

  1. Zo te zien was er weer veelsteveel te zien. ;-)
    Tochwel grappig en absurd dat Sony vrijwel geen aandacht krijgt met nieuwe grotere Experia modellen + een smartwatch, terwijl een week later je gek wordt van de hype rondom Apple (vs. Samsung) met dezelfde neiuwe gadgets.
    [zeg ik tikkend opm’n 4 jaar oude Mac desktop!]

Geef een reactie