web analytics

Fotoverslag IFA 2014

Berlijn vanuit kantoor Teufel

De IFA 2014 persdagen zitten er al een tijdje op. Alpha Audio is er natuurlijk ook geweest. Van woensdag tot en met vrijdag. We hebben even het weekend gebruikt om foto’s te sorteren en even bij te komen. IFA is bijzonder gezellig en informatief. Maar ook groot! Geniet van de foto’s! 

De trend dit jaar op IFA is heel duidelijk: netwerken, UHD tv’s en streaming audio. Met name 4K gaat het zeker worden binnen nu en een paar jaar. Er zijn al veel modellen, maar het gros is zeer prijzig. Daarbij is er nog geen materiaal om af te spelen. Tenminste: nauwelijks. En voordat studio’s weer over zijn op 4K camera’s… dat gaat nog wel even duren natuurlijk.

Netwerken en streaming

Streaming audio gaat niet zonder een degelijk netwerk. Vandaar dat Alpha Audio ook bijzonder geïnteresseerd is in de ontwikkelingen op gebied van computernetwerken. Nieuwe routers, wifi-technieken en andersoortige oplossingen (denk aan homeplug, moka en mesh) zijn allemaal erg interessant.

Op IFA is duidelijk te zien dat de netwerkpartijen niet stil zitten. Netgear heeft weer een mooie nieuwe lijn, AVM heeft talloze oplossingen voor domoticagebruik en ook dLink en Belkin komen met mooie producten eind dit jaar. Kortom: hou het in de gaten!

Streaming audio zit ook in een lift. Harman Kardon komt met Omni. Dat is groot nieuws, want het betekent dat Sonos – met erg weinig nieuws dit jaar, behalve dat er nieuwe software is – weer een concurrent rijker is. We moeten Omni nog even goed bekijken… Een review komt natuurlijk snel op Alpha Audio!

Check de foto’s van IFA 2014!

Gerelateerde berichten

High End Munchen 2016 – Grimm Audio

Grimm Audio kennen we maar al te goed van de LS1 luidspreker. Een studio-speaker die behoorlijk indruk heeft gemaakt op diverse shows. Op de High End 2016 heeft Grimm – na vijf jaar – de nieuwe versie van de LS1 getoond: de BE-versie. Een model met onder meer een nieuwe tweeter én een motion feedback […]

Kroma Audio Show Chattelin Audio

Kroma Audio Elektra Show bij Chattelin Audio

Krion… Het lijkt wel een of andere God uit de oudheid. Of een personage uit een computerspel. Het is echter een ongelooflijk dicht materiaal met de eigenschap resonanties niet toe te laten. En dat is precies waar de Kroma Audio luidsprekers van zijn gemaakt. Chattelin Audio speelt met het topmodel: de Elektra. En wij gaan […]

2 reacties

  1. Zo te zien was er weer veelsteveel te zien. ;-)
    Tochwel grappig en absurd dat Sony vrijwel geen aandacht krijgt met nieuwe grotere Experia modellen + een smartwatch, terwijl een week later je gek wordt van de hype rondom Apple (vs. Samsung) met dezelfde neiuwe gadgets.
    [zeg ik tikkend opm’n 4 jaar oude Mac desktop!]

Geef een reactie