Fotoverslag iEAR 2016 – Willem II stadion Tilburg

Inleiding

Inhoud

Afgelopen weekend was de iEAR-show in Tilburg. In het grote, mooie Willem II stadion. Met ongeveer 50 merken, verdeeld over twee verdiepingen was het zonder meer een bezoekje waard voor de liefhebbers. En dat hebben veel fanaten dan ook gedaan! Wij geven u een impressie met foto’s. Kunt u nog even nagenieten, of een idee krijgen van wat er heeft gestaan. 

Aangezien we zelf ook hebben gestaan op de show – om lezingen te geven over bijvoorbeeld netwerken, streaming services, versterkers en kabels – hebben we niet alles kunnen horen. Sterker nog: het was zo druk dat we amper hebben kunnen eten en drinken. U weet dus waarschijnlijk veel beter wat er goed heeft gespeeld. (Laat dat hieronder maar weten!). Dat geeft trouwens helemaal niet: we vinden het altijd gezellig en leerzaam om met u – de lezers – te praten. Dan weten we weer voor wie we schrijven en wat u bezig houdt.

Wat we hebben gemerkt op de iEAR show van dit jaar is dat het allereerst gezellig druk was. Er waren continu wel mensen om een praatje mee te maken en de lezingen waren goed bezocht. Tel daar interessante vragen bij op en we hebben vanuit het Alpha-perspectief een prima weekend achter de rug: dank u daarvoor!

Divers

Wat ons is opgevallen deze show is dat er – eindelijk – ook met betaalbare combinaties is gespeeld. Denk aan de Arcam-setup met Sonus Faber. Een leuk muzikaal systeem wat iedere liefhebber wel kan betalen. Of de nieuwe Rotel met Bowers CM6. En wat te denken van de nieuwe KEF LS1 active? Een compleet, actief systeem met zowel streaming als bluetooth. En ook bij Q Acoustics stond weer een leuk systeem waar u niet een extra hypotheek voor hoeft af te sluiten. De precieze prijzen weten we niet, maar het zijn allemaal betaalbare oplossingen.

Natuurlijk staat er ook genoeg high-end. Denk aan de bizarre Bowers & Wilkins 800-setup met McIntosh. Dit speelde zeer strak, detailrijk en bijzonder gecontroleerd. Net als de Muon en Blade van KEF. Degelijke demo’s die prima laten horen hoe ver je kunt gaan.

Zoekt u iets er tussenin? NAIM heeft de nieuwe Unity-serie laten zien en horen. En bij Monitor Audio stond ook de Gold-serie te spelen. Met name de Gold 200 zijn we zelf erg enthousiast over. Maar nogmaals: we hebben amper wat kunnen horen, omdat we zelf op de show stonden. Dan kun je – helaas – niet vluchten om even te genieten van al dat moois.

Laat maar horen!

We hopen dat u hebt kunnen genieten van deze show. Laat in de commentaren maar weten wat u hebt gehoord en wat u ervan vindt / vond!

26 reacties

 1. Jaap bedankt nog voor de uitleg over 230v aansluit kabel.
  Nog steeds septisch dus maar eens lowbudget proberen en experimenteren.
  Heb je een aansluit advies voor een 3 aderige afgeschermde kabel mbt de stekkers.
  Dynavox stekkers gekocht met lapp oilflex kabel ?
  Groet hubert

 2. Ben heel benieuwd, hou me ook nog aanbevolen voor het aanwezig zijn bij een multitest van betaalbare luidsprekerkabel (zie mijn reactie aldaar)

 3. Ja Geoffrey en Wilfried, ik kan me ook wel in jullie wens vinden. Hetzelfde is m.i. van toepassing op Accuphase, een eveneens gerenommeerd merk dat hier ook schittert door afwezigheid. De reden? Mij onbekend. Wellicht dat Jaap ook hier iets over kan en wil zeggen?

     1. Dag Jaap,

      Maar eerst quad en/of mitchell hé! Grapje. Ik ben happy met elke review. Ondertussen mijn treble toch -2db gezet en de meeste spullen zijn nu haalbaar.

      Niet de beste oplossing maar zeker geen slechte. ben aan het kijken naar de nieuwe quadspeakers met bandtweeters. Vooral het statement dat ze de reflectie naar muur en plafond beperken spreekt me erg aan.

      Doei

      G

 4. Leuke show, goed initiatief van IEar, respect dat zij dit allemaal voor elkaar kunnen krijgen. Ik was onder de indruk van de Hegel Rost versterker op de Kef Blade luidsprekers. Knap resultaat voor een versterker van “slechts” € 2.500,-. Jammer dat de koffie die werd geschonken niet te zuipen was. Verder prima show!

 5. 1e show voor mij, toch wel verrast door het grote aantal bezoekers. Erg onder de indruk van de vernieuwde Naim Uniti lijn. Kef, Hegel. Gezellig zeker maar, dat heeft ook een keerzijde. Jullie eigen demo om het verschil aan te tonen tussen een degelijke kabel en de standaard kabel kwam niet goed tot zijn recht. Door alle geluiden in de achtergrond in het aangrenzende restaurant.

 6. Hoi,

  Prima beurs, gezellig, veel uitleg bij diverse producten.
  Mooie en betaalbare spullen.
  Een ding viel mij op bij T+A ze zijn gestopt met het produceren van buizenversterkers omdat er geen kwaliteits buizen meer worden geproduceerd!
  Vreemd, gezien de vele buizenversterkers die nog steeds worden gefabriceerd.
  Ik hoop dat deze beurs er volgend jaar weer is.

   1. Ok, het leek mij een interessante vergelijking aangezien die Z3 ook een ribbon tweeter heeft ipv een dome of anderssoortige hogetonenweergever.

     1. Dag Jaap,

      Misschien ook eens iets van quad testen? Ik wil je natuurlijk niet met teveel werk opzadelen. Maar toch ook een merk dat erg leeft bij de lezers en een prima prijs kwaliteit heeft. Twee mooie speaker series bij en een paar leuke versterkers ook. Het is maar een idee.

      Groeten

      Geoffrey

      1. Kan me daar geheel in vinden, zeker omdat de electrostaten van hetzelfde merk bij velen wel bekend zijn.

      2. Ja, is ook een mooi merk. Eerst even wat multitests en een verhuizing van kantoor voor elkaar krijgen!

      3. Oh, Jaap verhuizen! Ik hoop dat je naar net zo’n ruim pand gaat.

Geef een antwoord