Fotoverslag bezoek Reis Audio

We zijn kortgeleden op bezoek geweest bij Reis Audio: de officiële importeur van Geithain en sinds kort ook La Rosita. Geithain hebben we al eerder kennis mee gemaakt (hier de review), maar La Rosita nog niet. Sterker nog: we kende het merk helemaal niet. Reden genoeg om even af te reizen naar Amstelveen!

Een recensie schrijven van een apparaat (eigenlijk twee) is onmogelijk na een paar uurtjes luisteren. Zeker als het op een onbekende set is, in een onbekende ruimte. Maar we willen u de foto’s en een indruk niet onthouden. Hierbij wat mooie plaatjes van de La Rosita Pi Connect en Zeta:

We hebben uitsluitend via de Macbook gespeeld. De reden is Dat La Rosita de dacs ontwerpt met streaming als hoofdbron. Jammer is wel dat ze alléén maar via Airplay kunnen streamen en geen andere upnp-bronnen accepteren. Nocheen andere digitale input hebben. Toch een heel sterke beperking naar onze mening. Zeker gezien de prijs van de Pi Connect: zo’n 12.000 euro. De Zeta werkt ook alleen via Airplay, maar gaat weg voor ongeveer 900 euro; een iets interessantere prijs naar ons idee.

Hoe klinken de Zeta en Pi Connect? Heel Frans: lichtvoetig, grote staging, prima dynamiek en absoluut detailrijk. We hebben even kort de MyTek-dac als vergelijk tegenover de Pi Connect neergezet en hebben toch wel een goed hoorbaar verschil in lucht en rust waargenomen. Gelukkig maar, want de MyTek-dac gaat weg voor rond de 1500 / 1600 euro en re Pi Connect voor 12.000 euro.

Eerlijk gezegd verraste ons de Zeta wat meer. Zeker in combinatie met de schattige, kleine Geithains (de RL 906)is het een erg leuke combinatie. En nog betaalbaar ook: 900 euro voor de Zeta en ongeveer 2500 euro voor de RL 906. De kleine Geithain is wellicht compact, maar klinkt verrassend compleet!

Hierbij een linkje naar Reis Audio en La Rosita

Gerelateerde berichten

Johan Coorg

KEF en Hegel event bij Wisseloord Studio’s

Wat is er interessanter en leuker dan een échte, ruwe opname terughoren in een perfecte studioruimte op een ‘vette’ set? Wij hebben die kans gehad. Mathilde Santing heeft die dag niet alleen live gezongen maar ook – samen met haar band – een opname gemaakt in Wisseloord. Die ruwe opname hebben we direct kunnen terughoren […]

Dion Audio SD100 versterker power

Hoe kies je de juiste versterker?

Een set samenstellen is voor veel liefhebbers een proces dat misschien wel jaren kan duren. Het is een proces van mix and match. Passen, meten, proeven, luisteren, twijfelen en uiteindelijk: magie. Is het echt zo moeilijk? In dit eerste deel van onze buy-guides: versterkers. 

X-Fi 2015 Alpha Audio

Fotoverslag X-Fi Show 2015

We hebben vele lezers de hand kunnen schudden op de X-Fi dit weekend. Een erg gezellige en leerzame show. Mede door de leuke gesprekken – en soms discussies – die we hebben kunnen houden met collega’s en lezers. Natuurlijk is er ook een auteur over de show gerend om wat foto’s te maken. Die plaatsen […]

Geef een reactie