web analytics

Foto- en Videoverslag Audio Show Alkmaar 2018

Audio Show Alkmaar 2018

Inleiding

Het is weer de tijd van het jaar: het AFAS-stadion is omgetoverd tot een gezellig drukke audioshow. Jep: de Audio Show Alkmaar. Wij zijn – gewapend met de camera – over de show gelopen. Even een dagje films en foto’s maken. Kunt u ofwel voorproeven, of nagenieten!

Het is de tiende editie van de show. Dus bij deze: proficiat! Voor ons is de Audioshow Alkmaar vaste prik. De twee verdiepingen zijn overzichtelijk en er staan genoeg primeurtjes om het interessant te maken. Ook voor de pers.

Ook dit jaar staan er weer ongelooflijk veel merken op de Audio Show Alkmaar. Veel meer dan we kunnen beluisteren of fotograferen. Dus beschouw dit verslag als een impressie. Niet als een totaaloverzicht van wat er allemaal op de show te zien en te horen is.

Fijnproevers

Wat opvalt is dat deze show zich rich op de fijnproevers. De mensen die niet voor doorsnee willen gaan, maar meer iets exclusiefs zoeken. De Bently’s onder de audio zullen we maar zeggen. Of wellicht de Koenigsegg onder de supercars. De Abarth-versie van de Fiat’s…. Black-editie van Mercedes… genoeg metaforen.

Wat ziet u zoal op de show? Wat te denken van: McIntosh, Mark Levinson, Bowers & Wilkins, Monitor Audio, ATC, Aurender, MOON, Pass Labs, dCS, Revel, Wilson, ROON, Meridian, Elac, Hepta, NordOst… ga zo maar door.

Blokken

Het leuke aan een show is dat je veel op één dag kunt zien. Het nadeel is dat je lang niet alles goed kan beluisteren. Dat weet iedereen. Al is het wel zo dat er blokken zijn op de Audio Show Alkmaar. Iedere fabrikant krijgt gewoon een periode waarbinnen ze kunnen spelen. Dat zorgt voor rust in de ruimtes en geeft direct de fabrikanten ook de tijd om even te praten met de bezoekers. Een fijn systeem, al zul je als bezoeker soms wel 40 mintuten moeten wachten op de volgende ronde. Ach: geeft weer de tijd om wat te drinken of te eten.

Opvallend

We hebben een paar sets gehoord die voor ons eruit sprongen. De eerste set was te vinden in de kamer van Monitor Audio. Die speelde op zijn nieuwe, kleine monitors. Dat speelde ongelooflijk ruimtelijk en volwassen. En dat voor een setje van 1300 euro per paar (exclusief stands). Echt netjes.

De tweede set was van More Music met de grote Golden Ears. Erg krachtig, dynamisch een ontspannen. Natuurlijk een ander kaliber dan de Monitor Audio’s. Maar goed: heb je wat te besteden…

Dat geldt trouwens ook voor de set van Daudio die met de S1 speelde op een set die versterkt werd door Ubiq. In die geïntegreerde versterker zit onder meer een MSB-dac. Dat zegt genoeg voor de kenners. Mooi spul. En het speelde dan ook – niet geheel verwonderlijk – erg open.

Gerelateerde berichten

Number One Show Leiden

Verslag Number One Show Leiden

Inleiding InhoudShows zijn altijd leuk voor de liefhebbers of mensen die zich degelijk willen oriënteren. Helaas zijn er nog maar weinig goede shows in Nederland. Number One in Leiden geeft voor de tweede keer een show in het Holiday Inn in Leiden. Iedereen is welkom. Alpha Audio dus ook! We nemen een kijkje. 

Stassen Hifi Palazzo Show

Verslag Stassen Show 2015

Inleiding InhoudTer viering van het zestigjarig bestaan, heeft Stassen een grootse show georganiseerd in het Palazzo luisterkasteel. Een prachtig pand wat onlangs compleet is gerestaureerd en is voorzien van de nodige, degelijke luisterruimtes. Natuurlijk kan Alpha Audio geen feestje voorbij laten gaan! Op naar Limburg. 

2 reacties

Geef een reactie