web analytics

Fabrieksbezoek Focal – Frankrijk

Focal Factory - Woodwork

Veel handwerk

Inhoud

Hoewel Focal over een bijzonder moderne fabriek – en R&D-center – beschikt, komt er bij het fabriceren van een luidspreker nog steeds veel handwerk kijken. Natuurlijk zijn er cnc-machines die het slijpen, boren en op maat maken regelen. Maar het in elkaar lijmen, schuren, spuiten (ja, ook dat gaat met de hand) en polijsten is gewoon ‘ouderwets’ handwerk. Een speaker gaat zo met gemak door een twintigpaar handen heen voordat hij bij u in huis staat.

Van Crazy Car tot Crazy High End…

High End speakers zijn leuk. Maar zeker niet haalbaar voor iedereen. Er zijn dus ook talloze modellen die beter te betalen zijn. Denk aan Chorus of Aria.

Of wat te denken als u de Focal-sound mee wilt tijdens het reizen. Er is car audio van Focal. Van betaalbare oplossingen die u kunt meekopen bij een nieuwe Peugeot, tot after market Utopia… Juist: Utopia voor in de auto. Wij kregen wij een glimlach bij die demo… volslagen idioot… idioot goed. Maar ja: 10.000 euro voor een setje. Even sparen dus.

En wat te denken van personal audio… Sinds een paar jaar hebben de Fransen een serieuze hoofdtelefoon-lijn. Van de open Elear tot de Utopia. En ook fans van gesloten worden bediend. Stellia, Elegia… zeg het maar. Allemaal handgemaakt. Helaas hebben we niet gezien hoe de hoofdtelefoons worden gemaakt. Wel hebben we car-audio even kunnen meepikken. U ziet deze herkenbare gele units in de video.

Gerelateerde berichten

Marantz NA8005 goud en zilver

Hoe kies je de juiste bron?

Veel handwerk InhoudWe leven in een tijd van keuzes. Dat is geweldig, maar wie nu een nieuw hifisysteem moet gaan samenstellen staat voor bijna een oneindig aantal mogelijkheden. We hebben de luidspreker en versterker al besproken. Nu is het tijd voor de bron. Welke past bij u? Hoe maakt u die keuze? 

Music first

Veel handwerk InhoudHet is een rare hobby die we hebben. De ene dag luister je gewoon naar muziek. De volgende zit je steeds weer te twijfelen of je speakers wel goed staan, de piano authentiek klinkt en die oude versterker niet dringend moet worden vervangen. Want de soundstage kan nog beter en die bassen nog […]

Geef een reactie