web analytics

Fabrieksbezoek Focal – Frankrijk

Focal Factory - Woodwork

Veel handwerk

Inhoud

Hoewel Focal over een bijzonder moderne fabriek – en R&D-center – beschikt, komt er bij het fabriceren van een luidspreker nog steeds veel handwerk kijken. Natuurlijk zijn er cnc-machines die het slijpen, boren en op maat maken regelen. Maar het in elkaar lijmen, schuren, spuiten (ja, ook dat gaat met de hand) en polijsten is gewoon ‘ouderwets’ handwerk. Een speaker gaat zo met gemak door een twintigpaar handen heen voordat hij bij u in huis staat.

Van Crazy Car tot Crazy High End…

High End speakers zijn leuk. Maar zeker niet haalbaar voor iedereen. Er zijn dus ook talloze modellen die beter te betalen zijn. Denk aan Chorus of Aria.

Of wat te denken als u de Focal-sound mee wilt tijdens het reizen. Er is car audio van Focal. Van betaalbare oplossingen die u kunt meekopen bij een nieuwe Peugeot, tot after market Utopia… Juist: Utopia voor in de auto. Wij kregen wij een glimlach bij die demo… volslagen idioot… idioot goed. Maar ja: 10.000 euro voor een setje. Even sparen dus.

En wat te denken van personal audio… Sinds een paar jaar hebben de Fransen een serieuze hoofdtelefoon-lijn. Van de open Elear tot de Utopia. En ook fans van gesloten worden bediend. Stellia, Elegia… zeg het maar. Allemaal handgemaakt. Helaas hebben we niet gezien hoe de hoofdtelefoons worden gemaakt. Wel hebben we car-audio even kunnen meepikken. U ziet deze herkenbare gele units in de video.

Gerelateerde berichten

Video – Waar zijn we allemaal mee bezig nu?

Veel handwerk InhoudWe zijn bijzonder druk op het moment. En niet alleen met lekker muziek luisteren. Er staan natuurlijk legio reviews in de planning. Maar dat is niet alles! Check onze video om te weten te komen wat u allemaal de komende weken kunt verwachten van ons. 

Experienzzz audiobeurs 2014

Plaatsing van luidsprekers

Veel handwerk InhoudInkoppertje: luidsprekerplaatsing is essentieel voor een correct stereo- en klankbeeld. Hoe goed te set luidsprekers ook is: een misgeplaatste set klinkt niet optimaal. Het laag kan te wollig zijn of het stereobeeld te klein. Wij helpen u met een paar concrete tips. 

Geef een reactie