web analytics

Fabrieksbezoek Focal – Frankrijk

Focal Factory - Woodwork

Veel handwerk

Inhoud

Hoewel Focal over een bijzonder moderne fabriek – en R&D-center – beschikt, komt er bij het fabriceren van een luidspreker nog steeds veel handwerk kijken. Natuurlijk zijn er cnc-machines die het slijpen, boren en op maat maken regelen. Maar het in elkaar lijmen, schuren, spuiten (ja, ook dat gaat met de hand) en polijsten is gewoon ‘ouderwets’ handwerk. Een speaker gaat zo met gemak door een twintigpaar handen heen voordat hij bij u in huis staat.

Van Crazy Car tot Crazy High End…

High End speakers zijn leuk. Maar zeker niet haalbaar voor iedereen. Er zijn dus ook talloze modellen die beter te betalen zijn. Denk aan Chorus of Aria.

Of wat te denken als u de Focal-sound mee wilt tijdens het reizen. Er is car audio van Focal. Van betaalbare oplossingen die u kunt meekopen bij een nieuwe Peugeot, tot after market Utopia… Juist: Utopia voor in de auto. Wij kregen wij een glimlach bij die demo… volslagen idioot… idioot goed. Maar ja: 10.000 euro voor een setje. Even sparen dus.

En wat te denken van personal audio… Sinds een paar jaar hebben de Fransen een serieuze hoofdtelefoon-lijn. Van de open Elear tot de Utopia. En ook fans van gesloten worden bediend. Stellia, Elegia… zeg het maar. Allemaal handgemaakt. Helaas hebben we niet gezien hoe de hoofdtelefoons worden gemaakt. Wel hebben we car-audio even kunnen meepikken. U ziet deze herkenbare gele units in de video.

Gerelateerde berichten

Entre ISE

Verslag ISE 2014

Veel handwerk Inhoud 1. Inleiding2. Veel handwerk3. Passie voor hout4. EindoordeelReactiesACHTERGROND – Vandaag is ISE gestart. En traditiegetrouw is het wederom wat groter dan het jaar ervoor en zijn de audiopartijen weer rijkelijk vertegenwoordigd. Wij hebben vandaag door de ongeveer 10 hallen gestruind op zoek naar mooie nieuwe dingen. En die waren er!  Terug naar: […]

Meten aan de Silent Angel Bonn N8

Meten aan een audiofiele switch… deel 1

Veel handwerk Inhoud 1. Inleiding2. Veel handwerk3. Passie voor hout4. EindoordeelReactiesAudiofiele netwerkswitches. Jeetje. Dat is toch wel een lastig onderwerp. IT’ers zullen heel hard lachen als een liefhebber meldt dat hij of zij een paar honderd of zelfs meer dan 1000 euro heeft uitgegeven aan een switch. Eerlijk: wij hebben er ook moeite mee. Want […]

Geef een reactie