Event Bowers & Wilkins

Mutrox - Bowers Wilkins

Gisteravond heeft Bowers & Wilkins een event gehouden rondom de nieuwe Bowers & Wilkins CM-lijn. Maar dat was niet het enige nieuws. Ze hebben de samenwerkingen getoond met Savant, Mirror TV en natuurlijk Mutrox. Hierbij een overzicht van de huidige stand van zaken. 

Over de nieuwe CM-lijn kunt u hier al meer lezen. Wij hebben tijdens het eten, drinken en luisteren kunnen genieten van de nieuwe CM6. Een monitor-speaker met de tweeter ‘on top’. Een soort kleine CM10 die we eerder hebben kunnen testen. Het karakter is bijna gelijk, met eigenlijk als enige verschil het sublaag. Wij hebben het niet gemist. En wellicht is de CM6 wel mooier in het middengebied. Maar om daar zeker van te zijn zullen we ze naast elkaar moeten horen.

Partners

Mutrox - Bowers Wilkins
Bowers & Wilkins verliest gelukkig niet de core business uit het oog: speakers bouwen.

Opvallend is dat Bowers & Wilkins het aantal partnerships behoorlijk aan het uitbreiden is. Mutrox is al langer partner. En een sterke, want audio en akoestiek gaan hand in hand. En met de kennis van Mutrox heeft Bowers een sterke partner.

We hebben bijna alle demo’s in soundproof ruimtes gehad en de meerwaarde is zeer gemakkelijk te horen. Veel neutraler, lekker ontspannen en geen last van de buren. En overigens ook visa versa.

Mutrox heeft nieuws laten zien en horen tijdens de demo, maar we kunnen daar nog niet over schrijven.

Spiegeltje

Twee leuke nieuwe partners zijn Savant en Mirror TV (ad notam). Savant is een mooi domotica-systeem. Het schijnt veel te kunnen. Helaas hebben wij geen uitgebreide demo kunnen bijwonen (dat lag aan ons).

Ad notam heeft talloze oplossingen waarbij tv’s achter glas (al dan niet spiegelglas) verscholen gaan. Het geeft echt een leuk effect. Nu zijn de prijzen pittig, maar gezien de doelgroep – jachten, villa’s, hotels, etc – is dat geen probleem. Feit is: het is erg mooi. En het heeft zeker nut en een doelgroep.

Future proof

Bowers is overduidelijk zijn toekomst aan het plannen. Het zijn slimme partnerships. Partners waardoor ze een totaalconcept kunnen bieden. Goed om te zien is dat ze de focus op hun kernbestaan niet verloren zijn: speakers bouwen. De nieuwe CM lijn laat dat zien. En horen.

Gerelateerde berichten

Radiohead-Live-Concert

Livegevoel of gewoon lekker?

OPINIE – Veel recensenten – en daar hoort redacteur in kwestie ook weleens bij – refereren aan liveconcerten. En daar is in principe niets mis mee. Want als een systeem in staat is om zo puur weer te geven dat u het gevoel krijgt bij het concert aanwezig te zijn, hebben we in feite het […]

De Apple iPod

In 2001 kwam de eerste iPod op de markt. Alweer 17 jaar geleden. Ondanks dat er al mp3 spelers bestonden, was de iPod een groot succes. De manier waarop de iPod personal audio weer aan de man bracht was compleet gestoord. Want heel eerlijk, iedereen moest zo’n ding hebben. Had je geen iPod, dan hoorde […]

De geschiedenis van de Hifi

We vonden een leuke infographic bij Sonos. Deze kunnen we u niet onthouden. Het valt ons mee dat Sonos niet zichzelf als koning neerzet, maar ook keurig verwijst naar andere, belangrijke mijlpalen.

Geef een reactie