Eerste indruk: de nieuwe Naim Uniti lijn

Inleiding

Woensdag 8 februari, een select gezelschap van Nederlandstalige hifi journalisten is door Naim importeur Latham uitgenodigd om bij Hifi Studio Wilbert in Utrecht om de introductie van de geheel nieuwe en lang verwachte Naim Uniti lijn bij te wonen. Deze Uniti-2 productlijn volgt de reeds bestaande Uniti productlijn op en blijft een aanvulling naast de overbekende ‘separates’ van deze fabrikant. De presentatie en demonstratie wordt verzorgd door Mark Raggett, Export Sales Executive van het Engelse Naim.

Naim Uniti (of liever: Uniti by Naim) staat, zoals de naam al doet vermoeden, voor ‘integratie’ van technieken in een enkele ‘unit’. Een optisch prachtig vormgegeven behuizing wel te verstaan. Het was de intentie van Naim om de gehele productlijn aan ons voor te stellen, maar helaas had Naim niet de beschikking over de gehele line-up.

De Uniti Atom, de all-in-one streaming oplossing met ingebouwde klasse AB versterker, was gelukkig wel beschikbaar. Evenals de Uniti Core. De Atom is de instapper en de ‘basis’ van deze nieuwe Uniti lijn, de Uniti Core is een muziek server waarin een slot-in loopwerk is gemonteerd en waarin de gebruiker zelf een harddisk of SSD naar keuze kan toevoegen.

Gerelateerde berichten

Verslag AZ Show 2015

Inleiding InhoudNatuurlijk is ook dit jaar de AZ Show weer van de partij geweest. En ook dit jaar weer met geweldige merken en prachtige opstellingen. Denk aan Pass Labs, Primare, Devialet, Russel K, Sennheiser of bijvoorbeeld Modwright. Kortom: een must-see voor de liefhebbers. Alpha Audio is met de camera over de beurs gevlogen. Dus mocht […]

Concertgebouw Amsterdam

Tour – Behind the Scenes – Concertgebouw Amsterdam

Inleiding InhoudBij de introductie van de nieuwe Marantz KI Ruby hebben we niet alleen kennisgemaakt met de nieuwe Anniversary Marantz KI Ruby, maar hebben we ook een tour gekregen door Het Concertgebouw in Amsterdam. Hartstikke interessant natuurlijk, want wanneer hebben we nu de kans op in de Solistenkamer te kijken? Of de opslag van de […]

2 reacties

 1. Heel mooi design, dat vond ik al van de Muso. Vanwege de volume knop bovenop kan je er niets op plaatsen, de ab kan echter alles.

  Er wordt veel reclame gemaakt met multiroom functionaliteit maar in de praktijk wordt er nauwelijks gebruik van gemaakt. In ieder geval heb ik een partner die altijd een eigen muziekkeuze wil dus bij mij wordt de optie zelden gebruikt. Bovendien moet alles van Naim zijn, wordt prijzig voor de studeer/slaapkamer.

  De witte verlichting van de Muso is perfect, maar zo’n heel display met de cd hoes zal niet iedereen waarderen. Ik hoop dat dit instelbaar is dat deze na tig seconden uitgaat of dimt.

  De ripper is handig voor integratie van je cd collectie, die kan je blijven beluisteren als je Tidal abo stopt of in mijn geval voor beluisteren met een hogere kwaliteit dan Deezer. Ik ben benieuw of het op de HDD ongecodeerd wordt opgeslagen zodat je hem eruit kan halen en hem in een andere (niet Naim) speler kan gebruiken of kan kopiëren. De rippers van Olive hadden dit nadeel (daarom failliet).

  40 watt is bruikbaar voor gewoon beluisteren maar de audiofiel zal dit toch aan de krappe kant vinden afhankelijk van rendement luisprekers. 70 en 80 watt van de Star en Nova is beter.

  Met de geluidskwaliteit zal het bij Naim wel goed zitten.

  1. Zeker het ongecodeerd opslaan van bestanden is van essentieel belang…ik ga er vanuit dat ze die fout niet hebben gemaakt….anders is het voor veel consumenten een non-brainer.
   Zelf ook een Olive 4HD gehad en naast de matige software was de codering dodelijk!!!
   Standalone oplossing is volgens mij altijd goedkoper…maar goed ieder zo zijn ding!!

Geef een reactie