web analytics

Eén jaar als Alpha Auteur

Mijn eerste jaar bij Alpha-Audio zit er op en zeggen dat het razendsnel ging is een understatement. Daarom dacht ik dat dit het geschikte moment was om eens terug te kijken en jullie een blik achter de schermen te bieden. Want uw nederige dienaar doet al zijn reviews namelijk vanuit België. Meer bepaald vanuit het landelijke West-Vlaanderen. Toch een eindje verwijderd van het hoofdkwartier in Haarlem!

Ik wil eerst en vooral jullie, de lezers, bedanken voor de mooie commentaren die jullie geregeld bij mijn schrijfsels hebben geplaatst. Hoewel ik gek ben op hifi en ik dolgraag schrijf over alles wat met audio te maken heeft, is het erg fijn te merken dat je werk gewaardeerd wordt. Want er kruipen best wat uurtjes in zo’n review. Ik probeer er dan ook telkens een vlot en leesbaar verhaal van te maken zonder al te technisch te worden en dat wordt blijkbaar gesmaakt. Sommige reviews gaan vanzelf en andere wat moeilijker maar het voorbije jaar is er geen enkel slecht of minder goed product mijn kant uitgekomen.

Het lijkt wel of er bijna geen slechte spullen meer zijn wat op zich een goeie zaak is. Natuurlijk maak ik samen met collega Jaap Veenstra eerst een selectie en kiezen we componenten die we op beurzen gehoord hebben of die ons intrigeren. Hierdoor vindt er al een soort natuurlijke selectie plaats alvorens we tot een test overgaan. Toch is de kwaliteit van de vaak erg betaalbare componenten die we testen bijzonder goed.

Gezellig

Toen ik aan dit avontuur begon had ik geen idee hoe alles praktisch in zijn werk zou gaan maar inmiddels verloopt alles erg vlot. Heel wat spullen komt veilig aan via transportfirma’s maar nog fijner is het wanneer een vertegenwoordiger speciaal langskomt om zijn hardware te installeren. Vaak met professionele uitleg en kennis van zaken waardoor je toch wat sterker in je schoenen staat wanneer je het over de technische aspecten van een product hebt. Het afgelopen jaar heb ik enkele fijne mensen mogen leren kennen waarmee ik waarschijnlijk nog lang zal samenwerken. Ook mijn collega’s van Alpha, die ik veel te weinig zie, zijn toffe gasten.

Referentie

Om mijn werk goed te doen heb ik een aantal investeringen gedaan maar ik word ook uitstekend ondersteund door mijn hoofdredacteur. Hierdoor heb ik een mooie set opgebouwd waar ik erg tevreden mee ben. Hoewel mijn set erg helder is qua opzet kan ik er enorm veel kanten mee uit. En naar mijn bescheiden mening speel ik nu op een behoorlijk hoog niveau. In elk geval is het een set waar ik goed mee kan testen. De klank is behoorlijk ‘neutraal’ waardoor ik snel verschillen hoor wanneer er een nieuw element in de set wordt toegevoegd.

Je hoeft daarvoor overigens geen gouden oortjes voor te hebben. Gewoon goed luisteren en je eigen set goed kennen en dan kom je al een heel eind. Ik heb het geluk in een losstaande woning te wonen waardoor ik op geen enkel moment van de dag de weinige buren die ik heb stoor. Meestal luister ik overigens op gemiddeld volume want ik wil nog graag lang muziek beluisteren. Ik luister minstens drie uur per dag naar uiteenlopende genres en tijdens een test analyseer ik d.m.v. een paar referentienummers. Voldoende tijd nemen om een component te leren kennen is erg belangrijk want soms duurt het even vooraleer je alles goed krijgt. Daarom een welgemeende dank u wel aan de distributeurs en importeurs die hun spullen best lang bij mij achterlaten.

En door!

Inmiddels heb ik een twintigtal reviews en een vijftal achtergrondartikelen op mijn naam staan en ook de komende maanden mogen jullie hele leuke dingen van mij verwachten. Denk aan de Acoustic Energy AE 500, Rega Aethos en Monitor Audio Gold 200 5G to name a few. Zalige spullen die in een haalbare prijsklasse vallen. Dat vind ik persoonlijk het leukste om te doen. Het is telkens opnieuw spannend wanneer een nieuw component uitgepakt wordt. Neem het van mij aan, zoiets word je niet snel beu. En als u mij nu wilt excuseren want ik denk dat er een nieuw pakketje geleverd wordt. We zijn weer vertrokken voor een jaar!

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Interview Moon

Interview Costa Koulisakis – Moon / Simaudio

Onlangs is Costa Koulisakis van Moon langs geweest om te praten over nieuwe producten van het Canadese bedrijf. Denk aan de ACE: de nieuwe all-in-one oplossing. Zonder meer een interessant segment nu. We hebben de camera aangegooid om ook u te laten meegenieten.

Teufel Stand IFA 2018

Interview Rob Peters – Teufel – IFA 2018

Teufel heeft in ongeveer vijf jaar tijd een behoorlijk deel van de Nederlandse markt weten te overtuigen van hun kwaliteit. De Duitse partij maakt nu bijna 40 jaar luidsprekers en verkoopt direct aan de consument. Destijds revolutionair. Nu nog steeds niet dé standaard, maar het wordt steeds meer geaccepteerd. Wij vragen Rob Peters van Teufel […]

8 reacties

 1. Beste Geoffrey, helemaal mee eens.

  Muziek waar je zelf (smaken verschillen) niet van houdt, wordt door een installatie van €100.000,– niets meer gewaardeerd.
  Het is natuurlijk wel fijn als de Euries niet je keuze van de installatie bepaald.

  Maar denk dat jouw keuze van reviews schrijven van de betaalbare installaties door velen gewaardeerd wordt.

  Met vriendelijke groet van DE muziekliefhebber :-)

 2. Gefeliciteerd met uw jubileum!
  En ook ik heb een jubileum te vieren, namelijk mijn eerste jaar dat ik mijn eerste automatische horloge draag. Het is iets anders dan audio, maar ook een prachtige hobby die snel werd uitgebreid met een tweede automatische horloge, en nummer 3 zit al in de pijpleiding. Net audio, die horloges.
  Het is hier bij AA geen horlogeforum.nl, maar alleen vandaag maak ik AA even horlogefourumbyAlfaAudio.

  Interessant om te lezen is hoe jullie bij AA audio uitkiezen om te reviewen.
  Ik kies mijn apparatuur ook zo uit. Ik hoor wat, en als het mij nieuwschierig maakt, dan pik ik ze eruit om beter te leren kennen. Momenteel zijn Primare en Moon de merken die mij zeggen, dat er iets speciaals speelt.

  Op naar nog een jaar.

 3. Leuk stuk Geoffrey! Ik lees je reviews ook graag. Leuk dat je als vaste lezer zo bij AA bent geraakt.
  Ik hoop ook (ooit) het team weer te kunnen vergezellen met albumreviews (is momenteel helaas nog niet haalbaar).

  Je heb idd een mooie set opgebouwd, geniet ervan!

Geef een reactie