web analytics

Demo Wilson Audio Maxx 3

Chattelin Audio gaf op 17 en 18 maart een demo van de waanzinnige Wilson Audio Maxx 3. Het ‘kleine’ broertje van de Alexandria. Nu is klein in dit geval een beetje misleidend, want de Maxx 3 is zeker niet klein… en zijn sound ook niet.

Wilson Audio Maxx 3 set-up kamer
Groot, indrukwekkend, schoon, eerlijk en compleet… Helaas ook alleen voor de ‘lucky few’ door een prijskaartje van 80.000 euro per paar.

Het doel van de Wilson Audio Maxx 3 is een live-gevoel te creëren bij het reproduceren van muziek. En dat is zonder meer gelukt bij de demo van Chattelin. De beeldvorming is groots, indrukwekkend en gewoonweg écht. De Maxx 3 is een set die niet kleurt, bijzonder schoon presenteert en heel compleet over komt.

Peter Mc Grath heeft na Peter Chattelin de Maxx 3 gevoed met muziek. Diverse stukken muziek zijn langsgekomen: klassiek, jazz, elektronisch en helaas ook wat gepingel waar wij helemaal niets mee kunnen. Gelukkig waren het maar twee nummers in ruim anderhalf uur demo. Kortom: het gros van de tijd hebben we zitten genieten.

Waar we na bijna twee uur achter zijn gekomen, is dat de Maxx 3 een allrounder is van uniek niveau. Het doet alle genres eer aan en presenteert gewoonweg zo groots en echt dat een tripje naar de concertzaal bijna altijd zal tegenvallen, omdat het thuis (mits de rest van de set op niveau is) beter klinkt. Nu is bijna 80.000 euro per paar een astronomisch bedrag, maar de prestaties van deze luidsprekers zijn ook op een heel ander level dan menig liefhebber ooit zal bereiken.

Bekijk hieronder de video:

Foto’s:

Download hier Brochure Wilson Audio Maxx 3

Gerelateerde berichten

Elektrostaat of magnetostaat?

Als een minder ‘getrainde’ hifiliefhebber een dunne luidspreker ziet, denkt hij dikwijls dat het om een elektrostatische luidspreker gaat. Dat is lang niet altijd het geval. Er zijn ook talloze zogenaamde magnetostatische luidspekers. Deze zijn ook dun, plat en open. En ze werken ook nog eens met een dun folie. Wat is precies het verschil? […]

Alpha Audio op bezoek bij: AudioSense

Rudo Meijer heeft een passie voor muziek en hifi. Al meer dan dertig jaar is hij actief in het wereldje. Hij speelt gitaar in een band en hij bouwt en modificeert luidsprekers. Wat is hier uniek aan? Er zijn toch zo veel zelfbouwers? Klopt, maar bij Rudo Meijer is het toch nét ietsje anders.

2 reacties

Geef een reactie