Demo Wilson Audio Maxx 3

Chattelin Audio gaf op 17 en 18 maart een demo van de waanzinnige Wilson Audio Maxx 3. Het ‘kleine’ broertje van de Alexandria. Nu is klein in dit geval een beetje misleidend, want de Maxx 3 is zeker niet klein… en zijn sound ook niet.

Wilson Audio Maxx 3 set-up kamer
Groot, indrukwekkend, schoon, eerlijk en compleet… Helaas ook alleen voor de ‘lucky few’ door een prijskaartje van 80.000 euro per paar.

Het doel van de Wilson Audio Maxx 3 is een live-gevoel te creëren bij het reproduceren van muziek. En dat is zonder meer gelukt bij de demo van Chattelin. De beeldvorming is groots, indrukwekkend en gewoonweg écht. De Maxx 3 is een set die niet kleurt, bijzonder schoon presenteert en heel compleet over komt.

Peter Mc Grath heeft na Peter Chattelin de Maxx 3 gevoed met muziek. Diverse stukken muziek zijn langsgekomen: klassiek, jazz, elektronisch en helaas ook wat gepingel waar wij helemaal niets mee kunnen. Gelukkig waren het maar twee nummers in ruim anderhalf uur demo. Kortom: het gros van de tijd hebben we zitten genieten.

Waar we na bijna twee uur achter zijn gekomen, is dat de Maxx 3 een allrounder is van uniek niveau. Het doet alle genres eer aan en presenteert gewoonweg zo groots en echt dat een tripje naar de concertzaal bijna altijd zal tegenvallen, omdat het thuis (mits de rest van de set op niveau is) beter klinkt. Nu is bijna 80.000 euro per paar een astronomisch bedrag, maar de prestaties van deze luidsprekers zijn ook op een heel ander level dan menig liefhebber ooit zal bereiken.

Bekijk hieronder de video:

Foto’s:

Download hier Brochure Wilson Audio Maxx 3

Gerelateerde berichten

Luidsprekerplaatsing voor gevorderden

We hebben al eerder geschreven over het goed plaatsen van luidsprekers. De reden is dat het een zeer belangrijk onderdeel is van de prestaties van een hifi-systeem. Hoe goed de luidsprekers ook zijn: als ze niet goed staan, klinkt het nergens naar. We bespreken nu een filosofie van Wilson Audio: niet de minste fabrikant!

KEF Blade Show Alpha High End

Verslag KEF Blade Show – Alpha High End

We rijden het pand van Alpha High End in Brasschaat voor en zetten de auto op een lege plek. Als we de prima herkenbare gevel van Alpha High End naderen, zien we in de grote ruimte al de twee zéér karakteristieke KEF’s staan: de Blade2. Afgerond aan alle kanten. En de kenmerkende mesvorm van achteren. […]

2 reacties

Geef een reactie