Demo Wilson Audio Maxx 3

Chattelin Audio gaf op 17 en 18 maart een demo van de waanzinnige Wilson Audio Maxx 3. Het ‘kleine’ broertje van de Alexandria. Nu is klein in dit geval een beetje misleidend, want de Maxx 3 is zeker niet klein… en zijn sound ook niet.

Wilson Audio Maxx 3 set-up kamer
Groot, indrukwekkend, schoon, eerlijk en compleet… Helaas ook alleen voor de ‘lucky few’ door een prijskaartje van 80.000 euro per paar.

Het doel van de Wilson Audio Maxx 3 is een live-gevoel te creëren bij het reproduceren van muziek. En dat is zonder meer gelukt bij de demo van Chattelin. De beeldvorming is groots, indrukwekkend en gewoonweg écht. De Maxx 3 is een set die niet kleurt, bijzonder schoon presenteert en heel compleet over komt.

Peter Mc Grath heeft na Peter Chattelin de Maxx 3 gevoed met muziek. Diverse stukken muziek zijn langsgekomen: klassiek, jazz, elektronisch en helaas ook wat gepingel waar wij helemaal niets mee kunnen. Gelukkig waren het maar twee nummers in ruim anderhalf uur demo. Kortom: het gros van de tijd hebben we zitten genieten.

Waar we na bijna twee uur achter zijn gekomen, is dat de Maxx 3 een allrounder is van uniek niveau. Het doet alle genres eer aan en presenteert gewoonweg zo groots en echt dat een tripje naar de concertzaal bijna altijd zal tegenvallen, omdat het thuis (mits de rest van de set op niveau is) beter klinkt. Nu is bijna 80.000 euro per paar een astronomisch bedrag, maar de prestaties van deze luidsprekers zijn ook op een heel ander level dan menig liefhebber ooit zal bereiken.

Bekijk hieronder de video:

Foto’s:

Download hier Brochure Wilson Audio Maxx 3

Gerelateerde berichten

Primeurs bij de vmac-avond

Hifi producerend Nederland zit niet stil! In tegendeel: een nieuw loopwerk van Van Medevoort – de CT460 – én een nieuwe Lentus Audio Duo luidspreker. En tussen neus en lippen door krijgen we ook te horen dat de nieuwe MA260 (die op de planning staat) een alles-in-een product is voor de prijsbewuste liefhebber. Laten we […]

DALI

Foto’s fabrieksbezoek DALI

We hebben natuurlijk veel foto’s gemaakt tijdens ons bezoek aan de fabriek van DALI. Bij deze een foto-overzicht, zodat ook u even kunt gluren achter de schermen! Wilt u het verslag lezen en de video bekijken? Kijk dan hier. 

Spaltart

High End Munchen 2016 – Spaltart

Soms – op beurzen wat vaker – loop je tegen heel gekke dingen aan. Zoals dit: de Spaltart speaker. Mooie filosofie op zich, maar we vragen ons wel een beetje af of het ook echt werkt. 

2 reacties

Geef een reactie