Demo Grimm LS1be bij Rhapsody

Grimm LS1

Als één van de eersten in Nederland toont Rhapsody in Hilversum de vernieuwde Grimm LS1be-luidspreker. Het gaat dus om de be-versie die we ook op High End Munchen hebben gehoord. Als aansturing heeft Rhapsody gekozen voor onder meer Audio Research en Meridian. Jawel: de gloednieuwe Ultra DAC. Kortom: er wordt ook met MQA gespeeld. Jummie! 

Zoals het Rhapsody betaamt, is de demo weer tot in de puntjes verzorgd. Alles klopt: de klankbalans, spreiding, rust, detail… ach: laten we het erop houden dat het klinkt als een klok. Leuk is dat Rhapsody zowel speelt met vinyl als met streaming. Beide op hoog niveau. En beide klinkt waanzinnig.

Rust, dynamiek en detail

Waar het bij de demo met name om gaat, is de nieuwe LS1be van Grimm. Een nieuwe speaker – actief – die we op high end munchen hebben gezien en gehoord. Nieuwe aan de be-versie is onder meer de tweeter (een beryllium model) en de sub met motion feedback vanuit de DSP. Een interessante ontwikkeling!

De nieuwe LS1 komt op ons over als een speaker met uitermate veel rust, controle en vloei. We horen geen korrel, geen stress en een zeer prettige klankbalans die we ervaren als neutraal. Mede daardoor kunnen veel genres worden gespeeld. Ja… de studio-roots zijn zonder meer te horen in deze luidspreker.

MQA

We willen toch ook even een beetje babbelen over MQA. Want ook dat is hier gespeeld. En ja: het klonk weer overtuigend. Nu kennen we het gros van de muziek niet die we hebben gehoord, maar ook zonder diepgaande kennis van de stukken, is het voordeel van MQA gewoon prima te horen. Nu nog duimen dat het momentum houdt / krijgt en de markt inziet dat het een mooi format is…

Presentatie Guido Tent

Onderdeel van de demo was een presentatie over de luidspreker. Deze is gegeven door Guido Tent, mede ontwerper van de Grimm LS1be. Hij legt in begrijpelijke taal (Engels deze keer) uit hoe de luidspreker werkt, wat het doel is geweest én wat er anders is ten opzichte van zijn voorganger.

De presentatie hebben we in geheel opgenomen en voor u gepubliceerd.

Video demo Grimm LS1be

Gerelateerde berichten

DALI

Fabrieksbezoek DALI

DALI associëren we al snel met de surrealistische schilder. Echter: in de audio-industrie is het één van de grotere luidsprekerfabrikanten uit… Denemarken. Wij zijn uitgenodigd om een kijkje in de fabriek te nemen. Sterker nog: we mogen ze het hemd van het lijf vragen. En dat doen we natuurlijk maar al te graag. Hup, vliegtuig […]

ATC luidsprekers Helios Haarlem

Luisterimpressie ATC bij Helios

ATC – bekend uit de Pro Audio – heeft onlangs de vernieuwde serie van passieve speakers geïntroduceerd. Een serie consuementenluidsprekers die bestaat uit een vloerstaander en een drietal monitors. Helios heeft Alpha Audio uitgenodigd om eens te komen luisteren. Dat slaan we natuurlijk niet af!

Audioquest Garth Powell - Power Cords

Audioquest – Garth Powell – Power Cords

Stroom… spanning, energie… in feite de basis van elk goed hifisysteem. En toch blijven we er maar mee klooien. Doet een netkabel wel écht iets? Is het hoorbaar? Wij hebben de nieuwe kabels van Audioquest onlangs getest: de Dragon en Thunder. En reken maar dat het hoorbaar is. Wij trekken de ontwerper voor de camera: […]

Geef een reactie