web analytics

Demo Grimm LS1be bij Rhapsody

Grimm LS1

Als één van de eersten in Nederland toont Rhapsody in Hilversum de vernieuwde Grimm LS1be-luidspreker. Het gaat dus om de be-versie die we ook op High End Munchen hebben gehoord. Als aansturing heeft Rhapsody gekozen voor onder meer Audio Research en Meridian. Jawel: de gloednieuwe Ultra DAC. Kortom: er wordt ook met MQA gespeeld. Jummie! 

Zoals het Rhapsody betaamt, is de demo weer tot in de puntjes verzorgd. Alles klopt: de klankbalans, spreiding, rust, detail… ach: laten we het erop houden dat het klinkt als een klok. Leuk is dat Rhapsody zowel speelt met vinyl als met streaming. Beide op hoog niveau. En beide klinkt waanzinnig.

Rust, dynamiek en detail

Waar het bij de demo met name om gaat, is de nieuwe LS1be van Grimm. Een nieuwe speaker – actief – die we op high end munchen hebben gezien en gehoord. Nieuwe aan de be-versie is onder meer de tweeter (een beryllium model) en de sub met motion feedback vanuit de DSP. Een interessante ontwikkeling!

De nieuwe LS1 komt op ons over als een speaker met uitermate veel rust, controle en vloei. We horen geen korrel, geen stress en een zeer prettige klankbalans die we ervaren als neutraal. Mede daardoor kunnen veel genres worden gespeeld. Ja… de studio-roots zijn zonder meer te horen in deze luidspreker.

MQA

We willen toch ook even een beetje babbelen over MQA. Want ook dat is hier gespeeld. En ja: het klonk weer overtuigend. Nu kennen we het gros van de muziek niet die we hebben gehoord, maar ook zonder diepgaande kennis van de stukken, is het voordeel van MQA gewoon prima te horen. Nu nog duimen dat het momentum houdt / krijgt en de markt inziet dat het een mooi format is…

Presentatie Guido Tent

Onderdeel van de demo was een presentatie over de luidspreker. Deze is gegeven door Guido Tent, mede ontwerper van de Grimm LS1be. Hij legt in begrijpelijke taal (Engels deze keer) uit hoe de luidspreker werkt, wat het doel is geweest én wat er anders is ten opzichte van zijn voorganger.

De presentatie hebben we in geheel opgenomen en voor u gepubliceerd.

Video demo Grimm LS1be

Gerelateerde berichten

High End Munchen 2018 – Q Acoustics

Alex Munro – Brand Director van Q Acoustics – staat voor ons klaar op de stand om kort uit te leggen wat er nieuw is aan de 3000i-series van Q Acoustics. Toch knap dat hij zijn presentatie van 30 minuten weet in te korten tot zo’n 3 minuten! 

Isotek Power - Fabriek - Slowakije

IsoTek: a lateral factory visit – A chat with Keith Martin

There is more to writing about music and audio equipment than just reviewing product X of brand Y. Although I cannot deny the excitement of unboxing a new device, testing it, getting accustomed to its features and then squeezing my observations into an article, I am happy there is so much more to explore. Take […]

Geef een reactie