web analytics

Demo Grimm LS1be bij Rhapsody

Grimm LS1

Als één van de eersten in Nederland toont Rhapsody in Hilversum de vernieuwde Grimm LS1be-luidspreker. Het gaat dus om de be-versie die we ook op High End Munchen hebben gehoord. Als aansturing heeft Rhapsody gekozen voor onder meer Audio Research en Meridian. Jawel: de gloednieuwe Ultra DAC. Kortom: er wordt ook met MQA gespeeld. Jummie! 

Zoals het Rhapsody betaamt, is de demo weer tot in de puntjes verzorgd. Alles klopt: de klankbalans, spreiding, rust, detail… ach: laten we het erop houden dat het klinkt als een klok. Leuk is dat Rhapsody zowel speelt met vinyl als met streaming. Beide op hoog niveau. En beide klinkt waanzinnig.

Rust, dynamiek en detail

Waar het bij de demo met name om gaat, is de nieuwe LS1be van Grimm. Een nieuwe speaker – actief – die we op high end munchen hebben gezien en gehoord. Nieuwe aan de be-versie is onder meer de tweeter (een beryllium model) en de sub met motion feedback vanuit de DSP. Een interessante ontwikkeling!

De nieuwe LS1 komt op ons over als een speaker met uitermate veel rust, controle en vloei. We horen geen korrel, geen stress en een zeer prettige klankbalans die we ervaren als neutraal. Mede daardoor kunnen veel genres worden gespeeld. Ja… de studio-roots zijn zonder meer te horen in deze luidspreker.

MQA

We willen toch ook even een beetje babbelen over MQA. Want ook dat is hier gespeeld. En ja: het klonk weer overtuigend. Nu kennen we het gros van de muziek niet die we hebben gehoord, maar ook zonder diepgaande kennis van de stukken, is het voordeel van MQA gewoon prima te horen. Nu nog duimen dat het momentum houdt / krijgt en de markt inziet dat het een mooi format is…

Presentatie Guido Tent

Onderdeel van de demo was een presentatie over de luidspreker. Deze is gegeven door Guido Tent, mede ontwerper van de Grimm LS1be. Hij legt in begrijpelijke taal (Engels deze keer) uit hoe de luidspreker werkt, wat het doel is geweest én wat er anders is ten opzichte van zijn voorganger.

De presentatie hebben we in geheel opgenomen en voor u gepubliceerd.

Video demo Grimm LS1be

Gerelateerde berichten

Xfi 2017 – Hepta

Op de Xfi 2017 hebben we ook met het Hollandse Hepta gesproken. Cris legt uit wat er anders en bijzonder is aan zijn nieuwe, actieve systeem waarbij versterker en speaker precies op elkaar zijn afgestemd!

metingen-studio-yung

Meten is weten, ook in de studio

Bij Alpha-Audio vinden we metingen belangrijk, omdat het een onderbouwing levert voor subjectieve meningen of aannames. De trouwe Alpha-lezer weet dat we voor metingen dankbaar gebruik maken van de Illusonic apparatuur en software. Vandaag gaan we nu eens niet aan de slag in een luisterruimte, maar in een studio waar de muziek wordt gemaakt die […]

Geef een reactie