web analytics

De IFA in een notendop

Wat heeft de IFA 2010 ? 50e editie ? voor indruk achtergelaten? Nou, heel simpel: 3D, 3D en nog eens 3D…

Wat er te zien was op de IFA? Wat dacht u van 3D?

We hebben twee dagen rondgelopen op de IFA. Deze gigantische beurs in het Duitse Belijn is een goede graadmeter voor wat we de komende jaren kunnen verwachten. En wat is dat? Heel simpel: 3D… De hele beurs stond in het teken van de derde dimensie. Zagen we vorig jaar hier en daar een modelletje, dit jaar heeft elke fabrikant een serie die ze de beursgangers ? lees: toekomstige consumenten ? kunnen tonen. Sony, Toshiba, Sharp, Philips en LG hebben allemaal een 3D-serie en blijven de techniek verbeteren. Een goede ontwikkeling? Ach, wij zijn er ? nog ? geen fan van, maar gelukkig is het ook mogelijk zonder brilletje te genieten van een film, zonder concessies te doen op beeldkwaliteit.

Een andere trend is het leveren van Cloud-diensten. Toshiba heeft Toshiba Places gedemonstreerd, Samsung heeft AllShare en Sony heeft zijn Qriosity. Hoewel de diensten wel wat van elkaar verschillen, zien we een trend dat grote fabrikanten verder kijken dan het product zelf. Alle

Ow ja... en er was nog 3D!

producten moeten met elkaar kunnen samenwerken ? dlna past ook in dat rijtje ? met als bindend middel een netwerk en het internet. De wereld wordt hierdoor natuurlijk kleiner en kleiner. Familie aan de andere kant van de wereld zou nu in principe een foto kunnen maken en met één druk op de knop deze op een scherm voor uw neus kunnen tonen. Dat is natuurlijk een leuke ontwikkeling.

Het derde en laatste opvallende thema is integratie. En wel in een mobiel apparaat: de tablet. Apple heeft wederom een trend gezet met de iPad. Samsung heeft hierop ingehaakt met de Galaxy Tab en Toshiba volgt met de Folio 100. Samsung kiest voor draagbaarheid met een kleinere tablet, 7-inch. Toshiba gaat voor een groter apparaat met de 10,1-inch Folio 100. Welke beter is, kunnen we nog niet zeggen. Feit is: we verwachten nog veel meer van deze tablets. Dit is pas het begin.

Gerelateerde berichten

Primeurs bij de vmac-avond

Hifi producerend Nederland zit niet stil! In tegendeel: een nieuw loopwerk van Van Medevoort – de CT460 – én een nieuwe Lentus Audio Duo luidspreker. En tussen neus en lippen door krijgen we ook te horen dat de nieuwe MA260 (die op de planning staat) een alles-in-een product is voor de prijsbewuste liefhebber. Laten we […]

Kest uit eten

Tien ideale Kerst hifi cadeaus

De Kerstdagen staan voor de deur. Gezellig met z’n allen rond de boom, mooie muziek op de achtergrond en een haardvuurtje, of voor wie geen open haard heeft: een open-haard dvd of blu-ray. Vaak betekenen de dagen voor Kerst wat last-minute inkopen doen. Wij helpen u een handje om de hifi-gek tegemoet te komen!

Geef een reactie