web analytics

De IFA in een notendop

Wat heeft de IFA 2010 ? 50e editie ? voor indruk achtergelaten? Nou, heel simpel: 3D, 3D en nog eens 3D…

Wat er te zien was op de IFA? Wat dacht u van 3D?

We hebben twee dagen rondgelopen op de IFA. Deze gigantische beurs in het Duitse Belijn is een goede graadmeter voor wat we de komende jaren kunnen verwachten. En wat is dat? Heel simpel: 3D… De hele beurs stond in het teken van de derde dimensie. Zagen we vorig jaar hier en daar een modelletje, dit jaar heeft elke fabrikant een serie die ze de beursgangers ? lees: toekomstige consumenten ? kunnen tonen. Sony, Toshiba, Sharp, Philips en LG hebben allemaal een 3D-serie en blijven de techniek verbeteren. Een goede ontwikkeling? Ach, wij zijn er ? nog ? geen fan van, maar gelukkig is het ook mogelijk zonder brilletje te genieten van een film, zonder concessies te doen op beeldkwaliteit.

Een andere trend is het leveren van Cloud-diensten. Toshiba heeft Toshiba Places gedemonstreerd, Samsung heeft AllShare en Sony heeft zijn Qriosity. Hoewel de diensten wel wat van elkaar verschillen, zien we een trend dat grote fabrikanten verder kijken dan het product zelf. Alle

Ow ja... en er was nog 3D!

producten moeten met elkaar kunnen samenwerken ? dlna past ook in dat rijtje ? met als bindend middel een netwerk en het internet. De wereld wordt hierdoor natuurlijk kleiner en kleiner. Familie aan de andere kant van de wereld zou nu in principe een foto kunnen maken en met één druk op de knop deze op een scherm voor uw neus kunnen tonen. Dat is natuurlijk een leuke ontwikkeling.

Het derde en laatste opvallende thema is integratie. En wel in een mobiel apparaat: de tablet. Apple heeft wederom een trend gezet met de iPad. Samsung heeft hierop ingehaakt met de Galaxy Tab en Toshiba volgt met de Folio 100. Samsung kiest voor draagbaarheid met een kleinere tablet, 7-inch. Toshiba gaat voor een groter apparaat met de 10,1-inch Folio 100. Welke beter is, kunnen we nog niet zeggen. Feit is: we verwachten nog veel meer van deze tablets. Dit is pas het begin.

Gerelateerde berichten

KR Audio

Verslag Alkmaar Audio Show 2017

Op 18 en 19 februari 2017 is weer de Audio Show Alkmaar geweest in het AFAS-stadion. Het is alweer de 9e editie geweest. En zoals we gewend zijn, staat alles ook dit jaar weer keurig uitgestald. We hebben voor u alle partijen op de foto én video gezet.

Music first

Het is een rare hobby die we hebben. De ene dag luister je gewoon naar muziek. De volgende zit je steeds weer te twijfelen of je speakers wel goed staan, de piano authentiek klinkt en die oude versterker niet dringend moet worden vervangen. Want de soundstage kan nog beter en die bassen nog strakker.

Geef een reactie