web analytics

Cursus streaming netwerken – Deel 3

VIDEO ? Streaming media is in rap tempo het hart van film- en muziekliefhebbers aan het winnen. Echter, niet iedereen bezit de kennis om een netwerk aan te leggen en een router en een nas in te stellen. Wij ? in naam van PCM (Personal Computer Magazine) ? zetten in vier delen alles op een rijtje, waardoor je zo aan de slag kan!

Deel 3? Streaming netwerken. Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om het streamen van muziek, video en bijvoorbeeld foto’s? Welke apparaten zijn er? En hoe stel je de router in als je extern wilt werken? En wat zijn de ‘geintjes’ die je kan uithalen met smartphones?

Gerelateerde berichten

SOtM dX USB HD

USB Audio ontrafeld

Nu audio streamen gemeengoed is geworden, duiken er veel verhalen op over welke techniek het beste is en welke je vooral links moet laten liggen. Met name de termen isochroon en asynchroon zien we voorbij komen. Wat is het en wat is belangrijk om te weten en rekening mee te houden?

Draadloos streamen of niet?

Wie met streaming audio aan de slag gaat, wil natuurlijk zo snel mogelijk muziek uit de speakers. Immers: streaming staat voor gemak. Veelal betekent dit dat u draadloos gaat streamen. Kortom: een wifi-routertje aanschaffen, kabel erin voor internet en klaar is Kees! Maar is dat wel de beste keuze? 

Geef een reactie