web analytics

Bij de platenspeler-juwelier

Holland Link

Vier talen

Inhoud

Het gesprek gaat over de vraag hoe Holland Link aan zijn klanten komt. Het antwoord is: internet. Via de viertalige website informeert het bedrijf potentiële klanten over de ins and outs van vinyl. Het is allerminst een moderne website met hippe skins en animaties, integendeel. Kennelijk is het de inhoud van de informatie die klanten aantrekt. En niet alleen in Nederland, ook in de omringende landen tot in Frankrijk. Het komt met enige regelmaat voor dat Horstman een high end platenspeler moet verzenden naar Frankrijk, compleet met een Franstalige handleiding.

Het verhaal dat Horstman zijn klanten vertelt, online en eenmaal op bezoek in de luisterruimte, is de samenhang in de audioketen. Hoe de groeven in de plaat worden gelezen door de stylus (naald), in het element in elektronische stroom worden omgezet, de rol van de toonarm en de bekabeling, de phono stage. We luisteren naar een drietal draaitafels: van Avid, Transrotor en SME. Yello klinkt ongelooflijk ruimtelijk en met een enorme bas (naar onze smaak teveel). Maar het geluid is coherent en meeslepend. We want more en dat is de emotie die we zoeken, nietwaar?

Kleine wasjes

Tenslotte twee uitstapjes naar accessoires voor de serieuze vinylist. Als eerste het fenomeen platen wassen. De audioshow-bezoeker onder u zal vast wel eens platenwasmachines hebben bekeken, van merken zoals Okki Nokki en dergelijke. Vanaf-prijs ongeveer 500 euro. In een hoek van de luisterruimte staat een toestel dat indruk maakt door zijn koperen leidingen en elegante lompheid. Met gedemineraliseerd water wordt eerst de plaat vochtig gemaakt, een speciale borstel met scherpe punten (zodat het haar diep in de groef komt) verspreidt de vloeistof en een zuigmondje zuigt de vloeistof weer op. En schoon is uw langspeelplaat. Anders dan de 500 euro wasmachines werkt deze geruisloos en bent u binnen 1 minuut klaar. Prijs van dit moois: € 1.800.

Maagdelijk eekhoornhaar

Stof is de vijand van vinyl, en wat is het toch jammer dat de statische lading van een plaat ervoor zorgt dat er altijd stof neerdaalt. Om u daarvan te verlossen tijdens het afspelen, heeft Holland Link de ultieme oplossing; een ding dat als een soort lichtgewicht staafje-met-borstel over de plaat gaat, in gelijke pas met de toonarm. Daar is natuurlijk speciaal materiaal voor bedacht en dat is Russisch haar van maagdelijke eekhoorntjes (nee, we zijn niet gehackt door Russische trollen, echt niet). De punten van heur haartjes zijn zo scherp dat ze de groef uitdiepen zonder ze te beschadigen. We hebben niet doorgevraagd welke eigenschap verdwijnt bij ontmaagde Russische eekhoorns, maar we komen er wel eens achter. Spassiba.

Gerelateerde berichten

AudioQuest

Achter de schermen bij AudioQuest

Vier talen InhoudAlpha Audio was vandaag even op bezoek bij AudioQuest om de Show bij Café Engels voor te bereiden. Dat zijn altijd leuke bezoekjes natuurlijk. Zeker omdat AudioQuest niet alleen een gigantisch groot magazijn heeft, maar ook omdat er nog écht handwerk verricht wordt. Nagenoeg alle kabels worden daar met de hand gecheckt en […]

bioscoop

Beeld versus Geluid

Vier talen InhoudHet lijkt wel alsof mensen die beeldfanaat zijn geluid ondergeschikt vinden en andersom: veel audiofielen hebben niets met beeld. Waarom? Ik snap dat niet helemaal. Het versterkt elkaar naar mijn mening. 

Geef een reactie