Bezoekje Look en Listen

Alpha Audio gaat vaak op bezoek bij importeurs om even bij te kletsen en te kijken wat er allemaal nieuw is in de markt. Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Look en Listen in Geldermalsen. Importeur van onder meer Anthem, Paradigm, AVM en Bayan Audio. 

In het mooi verzorgde, ruime pand van Look en Listen staan over drie verdiepingen verspreid de merken van de importeur. “Loop maar direct helemaal naar boven”, zegt Jan Legel. “Daar is de koffie en wat goede muziek.” Hij doelt op de prachtige set van AVM die staat te spelen. Op een setje ASW-speakers. Een degelijke combinatie zo blijkt. AVM is een merkt waarin een signatuur van een oud-gediende van Burmester: de CEO, Udo Besser, duidelijk verwerkt zit. Hij wilde weer wat meer betaalbare spullen in de markt zetten en een degelijke, complete line-up realiseren. Wat betaalbaar is, laten we in het midden. Maar de line-up van AVM is zonder meer compleet met oplossingen die voor iedereen wel interessant zijn. Denk aan cd-spelers met dac-functie, modulaire voortrappen, diverse eindversterkers en streamers.

Bayan Audio

Bezoek Look n Listen (7)Bluetooth begint steeds meer zieltjes te winnen. En met dat in het achterhoofd is het importeren van leuke bluetooth-speakers geen slechte zet. Of het nu hifi is of niet, is niet de vraag. Feit is: ze zijn handig. Zowel in de tuin, als op de camping of wellicht in de werkplaats of in een kantoor. En als je het dan doet, doe het dan goed. Bayan Audio zet prima oplossingen neer voor een normale prijs. We hebben kort geluisterd en we waren blij geen ‘boombox’ te horen. Daarbij heeft het bedrijf nog gedacht aan wat leuke functies, zoals het koppelen van speakers via RF. In sync… jazeker. Nee, het is geen multi-room vervanger en u kunt ook geen stereopaar creëren, maar het is wel een geinig extraatje.

Paradigm

Bezoek Look n Listen (12)Paradigm heeft onlangs een nieuwe serie in de markt gezet: de Prestige. Daarmee moeten de Canadezen weer even laten zien dat ze er nog zijn. Vers en wel. Wij hebben ze nu ook zien staan. En ja… het is strak afgewerkt! Degelijk lakwerk. Mooi aluminium en mooie voetjes. Hoe ze klinken weten we binnenkort als we een setje ter test krijgen. Wordt vervolgt.

We hebben ook nog even geluisterd naar de soundbar van Paradigm. Nu is redacteur in kwestie niet zo vaak onder de indruk van soundbars. Ook nu niet echt. Maar feit is: hij speelde in een erg grote ruimte en de positie was niet optimaal. Toch: prijstechnisch is een soundbar vaak een slechte deal. De topper van Paradigm kost 1900 euro. Dat is veel geld… u koopt er ook een mooi stereosysteem voor. Maar als u dat gewoonweg niet zoekt en dus een soundbar wilt vanwege gemak en ruimte… we komen ook hier nog op terug.

Anthem

Bezoek Look n Listen (6)“Dit is echt een mooi AV-merk”, begint Jan. “De kalibratie is echt uniek. Allereerst een goede microfoon. Echt gekalibreerd. Daarnaast goede software die uiteindelijk de settings naar de receiver zet.” Geen half werk als we het zo zien. En dat geldt ook voor de goedkopere modellen van Anthem. Nu is het ook zo dat het merk niet aan toeters en bellen doet. Spotify? Vergeet het. Auro3D? Nope… Wat u wel krijgt – volgens Look en Listen – is een zeer degelijke versterker en dus uitermate goede kalibratie. En dat zie je lang niet altijd.

We hebben eerder de stereoversterker getest: de INT225. Die kreeg 4,5 ster van reviewer Eise. Een beest van een versterker… en nu we hem weer zien staan, weten we het weer. Deze Canadezen gaan voor ‘dik’ en degelijk. We zijn benieuwd naar de multi-channel oplossingen.

Resumerend

Het was zonder meer interessant en nuttig om even binnen te wandelen bij Look en Listen. Ze hebben een interessant assortiment. Met name AVM en Anthem is goed bevallen. Paradigm laat ook weer nieuwe speakers zien. De vloerstaanders zien er goed uit. En hopelijk klinken ze net zo goed.

Meer fotos op de volgende pagina

Geef een antwoord