web analytics

Beter Beeld en Geluid – Headphone Show

Beter Beeld en Geluid - Headphone Show

Personal audio is hot… al een tijdje zelfs. En terecht: voor een zeer redelijk bedrag is een zeer goede kwaliteit in huis te halen. Dat het ook een beetje gek kan, is ook te zien op de show van de heren uit Hilversum. Wat te denken van de nieuwe Empyrean van Meze… Maar poe: wat een sound! 

Er was veel te zien en te beluisteren in Hilversum afgelopen weekend. De complete zaak van Beter Beeld en Geluid was gevuld met hoofdtelefoons. Van een betaalbare Senheiser of Bowers & Wilkins tot zeer exclusieve modellen van Hifiman of Meze. Want ja: de nieuwe Empyrean was er te beluisteren. Op een state of the art Viva hoofdtelefoonversterker… als u dat wenst. Wij hebben hem gehoord op een heerlijke high-end portable speler. Hierover later nog wel meer, gokken we.

Wilt u het minder gek doen, dan stonden er ook zeer betaalbare versterkers van bijvoorbeeld Burson Audio. Of portable spelers van Shanling – die we onlangs getest hebben – en Astell & Kern (ook die hebben ‘betaalbare’ spullen).

Maf

Het is wel maf om op zo’n show te zijn. Normaal gesproken staan overal luidsprekers en dikke sets te spelen. En hoor je vertegenwoordigers praten over de spullen… maar hier is gewoon stilte. Hooguit wat hoge frequenties die de hoofdtelefoon ontsnappen. Wat een rust. Ook wel lekker.

En zodra we echter zelf in de bubbel stappen… heerlijk! Even ‘cocoonen’ in de privéwereld van muziek. En ja: dat is op een hoogwaardige personal audio set gewoon een intense beleving. Heel anders dan een stereosysteem. Dat moet je gewoon een keer meemaken.

Foto’s Headphone Show

Video Headphone Show – Beter Beeld & Geluid

Gerelateerde berichten

Ken Ishiwata

Hoe Ken Ishiwata bij Marantz is gekomen – 40 jaar dienst

Ken Ishiwata… Dé Marantz-man. De man van de KI-Signature series; begerenswaardige Marantz-modellen, getuned voor nog meer muziek. In 2018 is hij veertig jaar in dienst bij Marantz. Vandaar de speciale KI-Ruby. Immers: Marantz moet het op één of andere manier vieren. Bij de introductie van de Ruby krijgen we een compleet verhaal van Mr Ishiwata […]

Geef een reactie