web analytics

Beter Beeld en Geluid – Headphone Show

Beter Beeld en Geluid - Headphone Show

Personal audio is hot… al een tijdje zelfs. En terecht: voor een zeer redelijk bedrag is een zeer goede kwaliteit in huis te halen. Dat het ook een beetje gek kan, is ook te zien op de show van de heren uit Hilversum. Wat te denken van de nieuwe Empyrean van Meze… Maar poe: wat een sound! 

Er was veel te zien en te beluisteren in Hilversum afgelopen weekend. De complete zaak van Beter Beeld en Geluid was gevuld met hoofdtelefoons. Van een betaalbare Senheiser of Bowers & Wilkins tot zeer exclusieve modellen van Hifiman of Meze. Want ja: de nieuwe Empyrean was er te beluisteren. Op een state of the art Viva hoofdtelefoonversterker… als u dat wenst. Wij hebben hem gehoord op een heerlijke high-end portable speler. Hierover later nog wel meer, gokken we.

Wilt u het minder gek doen, dan stonden er ook zeer betaalbare versterkers van bijvoorbeeld Burson Audio. Of portable spelers van Shanling – die we onlangs getest hebben – en Astell & Kern (ook die hebben ‘betaalbare’ spullen).

Maf

Het is wel maf om op zo’n show te zijn. Normaal gesproken staan overal luidsprekers en dikke sets te spelen. En hoor je vertegenwoordigers praten over de spullen… maar hier is gewoon stilte. Hooguit wat hoge frequenties die de hoofdtelefoon ontsnappen. Wat een rust. Ook wel lekker.

En zodra we echter zelf in de bubbel stappen… heerlijk! Even ‘cocoonen’ in de privéwereld van muziek. En ja: dat is op een hoogwaardige personal audio set gewoon een intense beleving. Heel anders dan een stereosysteem. Dat moet je gewoon een keer meemaken.

Foto’s Headphone Show

Video Headphone Show – Beter Beeld & Geluid

Gerelateerde berichten

Sbooster

High End Munchen 2018 – Sbooster

Natuurlijk staan er ook Nederlanders op de High End. We stappen bij een bekende van ons binnen: Sbooster. Die hebben onder meer een vernieuwde / verbeterde versie van hun Sbooster Best of Two Worlds op tafel Wij vragen Wiebren en Karin wat er nu precies is verbeterd aan hun lineaire voeding. Tevens horen we een […]

Black friday

Black Friday

Op de redactie komen er veel onderwerpen voorbij, maar Black Friday is wel een onderwerp waar ik mij over verbaas. Het lijkt wel of we met z’n allen knettergek zijn geworden. Tuurlijk zijn wij Nederlanders gevoelig als het op geld aankomt. Met kortingen tot wel 70% word ook ik in de verleiding gebracht. Maar als […]

Geef een reactie