web analytics

Bespreking Cambridge Audio StreamMagic 6 V2 en App

We bekijken de nieuwe Cambrige Audio StreamMagic 6 V2 en de nieuwe App van Cambridge Audio. Wat is er nieuw? Wat is er veranderd? En… moet u naar de winkel rennen? 

Cambridge Audio heeft heel stilletjes een V2 – Versie 2 – van de populaire StreamMagic 6 streamer geïntroduceerd. Een beetje vreemd, want waarom zou je het zo stilletjes doen? Immers: de V2 is gewoonweg een interessante opvolger. De nieuweling klinkt iets beter en kan ook 24 bit / 192 kHz afspelen. Reden genoeg voor een persbericht lijkt ons. Maar nee… dat hebben ze dus niet gedaan.

Nieuwe App

Wellicht nog interessanter: er is een nieuwe App. Een veel betere app kunnen we wel stellen! De inrichting van de besturingsapp is beter, hij is sneller en met name stabieler. En dat terwijl hij nog niet uit de beta-fase is. Dat moet snel gebeuren hebben we gehoord. Gelukkig maar, want de oude app is alles behalve prettig. En wij zijn niet de enige die die mening hebben. Maar wees dus gerust: er komt vlot een véél fijnere aan! Wilt u hem nu al gebruiken? Zoek op Stream Magic Lite.

Video!

We laten de App en de bespreken de V2 op video. Kijkt u mee?

Gerelateerde berichten

Sonos introductie True Play en Play:5

Op dag van schrijven, is het 7 september 20115. Alpha-audio is uitgenodigd voor een speciaal en erg geheim Sonos Event. Er is helemaal niets gecommuniceerd over de inhoud van de dag. Gaat het om een nieuw product? Nieuwe services? Kortom: we zien alleen een datum, een tijd en een adres. Laat je verrassen! En wat […]

Audio digitaliseren – deel 2

Mede liefhebber Ron Claasen ? Rons Audioblog ? heeft een serie over het digitaliseren van audio. Gastauteur Robbert Nauta (Unique Music) heeft dit vierluik geschreven. Aangezien het ons verhaal over ?wav versus flac? aardig aanvult, publiceren we het graag! We zijn vandaag al aan deel 2 toe!

13 reacties

 1. De lite app werkt wel op de Magic V1, maar zeker niet niet goed. Hij is net zo slecht als de eerste streaming magic. Ook ik ben zeer ontevreden over beide apps.(Apple).
  Beiden blijven herhaald hangen bij gebruik.

 2. Ik heb recent de streamer aangeschaft maar ben nogal teleurgesteld door de apps (zowel de lite als de normale). Het gedrag is niet erg consistent en heeft rare interacties met de streammagic. Het toevoegen van een album via de app heeft als gevolg dat mijn volledige muziekverzameling op NAS of PC mediaserver wordt toegevoegd in de playlist. De apps gaan beide regelmatig onderuit en laten lang niet consistent AlbumArt zien. Ik heb meegemaakt dat ik een album koos maar tot mijn verbazing een ander album hoorde afspelen. Als ik deze acties via de streamer zelf initieer functioneert het normaal. Mijn mening: de apps zijn nog in alfa/beta fase, niet veel beter.

 3. Heb ook nog (voor iemand anders) wat gezocht hoe of wat en dit is wellicht goed om te vermelden…
  De Firmware/software-update is volgens een blog op CambridgeAudio website niet compatibel met de V1 modellen!

  “it’s a software update, however the streaming hardware in the Stream Magic V2 is completely different to that in the version one. Therefore the software would need to be rewritten for the Stream Magic, Minx Xi and other first generation streaming systems.”

  Er zijn hierdoor best wat mensen zeer teleurgesteld.
  Mja blijkbaar is de R&D voor veel fabrikanten al duur genoeg om het allemaal bijtehouden.
  Zelf vind ik de Cambridge spullen best mooi hoor, maar ik hou het toch liever bij een Mac Mini als (multimedia) audio-speler.

Geef een reactie