web analytics

Audio on a Budget – tweedehands set

Budge Hifi Challenge

Terug naar de kern

Inhoud

Wij vonden dit een geweldig leuk artikel om te schrijven en hebben het echt als een avontuur beleeft. Maar waarom hebben we dit gedaan?

In HiFi land leeft de overtuiging dat HiFi een prijzige hobby is. Ja, dat kunnen wij beamen. Maar wij wilden vooral laten zien dat het ook klein kan. En dat met een klein budget ook goede geluidskwaliteit mogelijk is. Wij zijn met deze set terug gegaan naar de basis van een audiofiel of HiFi liefhebber. Tijdens het luisteren hoorden wij al kleine dingetjes die we graag wilden aanpassen. We wilden de set al direct naar een hoger niveau tillen. Een simpel voorbeeld: een betere RCA kabel. Nu zit er een standaard zwarte kabel tussen. Een betere kabel zou al verschil maken. Of een goede Dac voor de Raspberry, zodat we een usb kabel kunnen gebruiken (in plaats van die analoge 3.5 mm kabel).

Door terug te keren naar de echte kern van HiFi, kunnen wij stellen dat dit een HiFi set is. Maar dat is ook de persoon achter de set. Het maximale uit een set proberen te halen, binnen het budget van deze persoon. Dichterbij goede kwaliteit willen komen. Verschillende kabels proberen. Spelen met de plek waar de speaker staat. Dat is écht HiFi.

Laaste waarschuwing: Mocht u nu denken “Ik ga ook op een audio avontuur”, bedenk dat goed dat het audiovirus op de loer ligt. Maar laat ons vooral weten hoe het avontuur verlopen is.

 

Gerelateerde berichten

Een tweede leven voor de Magnepan

Terug naar de kern InhoudWie bekend is met magnetostatische (of elektrostatische) luidsprekers kent ongetwijfeld het probleem dat de geluidskwaliteit na verloop van tijd daalt. Dat heeft niets met het slechte ontwerp of een inferieure productkwaliteit te maken, maar alles met het feit dat de koperdraden nu eenmaal niet eeuwig vast kunnen blijven zitten aan het […]

5 reacties

  1. Inderdaad een leuk artikel. Een vervolg zou kunnen zijn om de aangeschafte spullen voor wat meer te verkopen en het geld te herinvesteren in betere 2e hands spullen. Mooi om dit bijvoorbeeld 1 kalenderjaar te doen en te kijken waar je eindigt. Elke 3 maanden een update met ‘het’ verhaal op de site. Lezers gegarandeerd (ik in ieder geval ;-)

  2. Wat een leuk artikel van Quintijn, ik ben ook ongeveer zo begonnen en maakte er een sport van om demo’s te kopen, zelfs van een fameus Schots draaitafelmerk. Ook spullen inruilen en wat nieuws of demo kopen heeft mij veel geld bespaard. Een goede stap en ook nog eens goed voor het milieu, top!

    1. Helemaal mee eens, als muziekliefhebber waardeer ik, dat er audiofielen zijn, die constant bezig zijn met het verbeteren van hun hifi installatie. Op deze site wordt het snel duidelijk waar de apparatuur aan moet voldoen. Niet blind staren op de specs maar beter is het om te kijken met wat voor onderdelen het is opgebouwd. En vooral niet vergeten om rekening te houden met de afmetingen van de luisterruimte. Want als je bijvoorbeeld voordelig twee full range elektrostaten, op de kop kan tikken dan moet je er rekening mee houden dat deze 1,5 mtr. van de achterwand moeten staan.

Geef een reactie