Alpha Vaderdag tips!

Harro Tillema

Zo af en toe wordt me op de redactie een lastige vraag gesteld. Wat ik graag zou willen hebben voor Vaderdag in plaats van het bekende gedoe? Nu heb ik twee dropjes van dochters die me elk jaar verrassen met iets origineels, dus hier hoef ik me doorgaans geen zorgen over te maken.

Nu dus wel. Een Vaderdag cadeau voor vijfenzeventig euro. En ja hoor, het zweet breekt me direct aan alle kanten uit. O jee. Wat moet ik kiezen?! Is er iets dat ik nog niet in mijn kast heb staan dat ik niet nodig heb?

Abonnement?

Mijn eerste gedachte is een streaming abonnement voor de duur van een jaar. Natuurlijk lossless, maar dan lopen we gelijk al vast. Voor 75 Euro is er geen streamingabonnementje af te sluiten. Meneren en mevrouwen van de streamingdiensten; wanneer u een jaarabonnement goedkoper zou maken, dan zou dit de omzetten van de voorgaande jaren – alleen al met vaderdag – doen verbleken. Gewoon een tipje. Uit een goed hart.

Android-box?

Geen abonnement dus. Misschien een Android boxje en hier via de Playstore SoundCloud op installeren? Goede kwaliteit voor een klein prijsje. Maar fabrikanten van Androidboxjes dragen geen licentiekosten af, noch betalen ze mee aan de kosten voor het recyclen van dit product met een korte levensduur. Aangezien ik wel rekening houd met het milieu, wordt dit hem ook niet.

Beamer!

Met een steen in mijn buik en met moe in het hoofd zet ik me maar voor de buis. Geen cadeau dit jaar. En ik probeer nog wel zo’n goede vader te zijn. Zou het niet makkelijker zijn om gewoon voor de buis te blijven hangen? Maak ik me er ook geen zorgen over.

Dan besef ik me dat ik weet wat ik dit jaar zou willen hebben. Een draadloos WXGA LED beamertje voor zo’n 70 dollar via de Aliexpress. Kan de naam niet uitspreken, maar het kost niks. Dus het is ook vast niks. Kan ik lekker in mijn mandje, op mijn rug, televisie kijken op het plafond. Dit lijkt me erg zinnig. Ik ben eruit!

Gerelateerde berichten

Kussen

Denkt u dat het zoeken en vervangen van versleten oorschelpen van uw hoofdtelefoon ook audiologische consequenties kan hebben? Lees dan (niet) verder.

Audioart bestaat 25 jaar

Het is allemaal begonnen op één april 1985. Toen zette Ad van Medevoort zijn bedrijf op in Maarssen. Nu is het oer-Hollandse bedrijf 4 productlijnen en 25 jaar verder…

Buma Stemra Thuiskopie heffing

Thuiskopieheffing omhoog?

NIEUWS – Vanaf 1 januari worden mobiele muziekapparaten, pc’s, tablets en zelfs smartphones duurder. Dat is het gevolg van de thuiskopieheffing die per 1 januari 2013 ingaat. Reken op ongeveer 2,50 of 5 euro voor een iPod of smartphone. Buma / Stemra en Stichting Thuiskopie vinden dat echter te laag. Zij willen eigenlijk een factor […]

4 reacties

Geef een reactie