Alpha HQ is verhuisd!

Beste lezers… de afgelopen tijd zijn we op de achtergrond enorm druk geweest met onder meer de Headphone Heaven Show én een verhuizing van het Alpha HQ. Het zat er al een tijdje aan te komen (helaas), maar we hebben de redactie- en testruimte moeten verhuizen. Gelukkig zijn we er niet op achteruit gegaan! Hierbij een klein verslagje van de huidige status. 

Het was echt een randgevalletje. Op 6-december 2016 loopt het contract af aan de Oudeweg. Een locatie waar we ruim anderhalf jaar hebben gezeten. Een prima stek om te werken én om te testen. Maar ook wel een erg grote ruimte, waardoor we akoestisch soms uitdagingen hebben gehad. Gelukkig is alles op te lossen.

Zoektocht

Op het moment dat we wisten dat ons contract op een einde ging lopen, hebben we een zoektocht gestart. Helaas hebben we geen oneindig budget en is Haarlem een dure stad om een bedrijfsruimte te huren. Zeker de Waarderpolder is alles behalve goedkoop. De we moesten ofwel (veel) kleiner gaan, ofwel weer tijdelijk huren. Beide opties hebben voor- en nadelen. Prijs en zekerheid. Dat zijn feitelijk de twee elementen die meespelen.

Nu zitten er wat vriendelijke lui in de Waarderpolder waar we weleens spullen voor testen. Een telefoontje vanuit hen naar de eigenaar van Record Industries leverde een gesprek op. En van het een kwam het ander… binnen een paar dagen was alles geregeld. En ja: nu zitten we op een soort ‘heilige grond’. Met drie ruimtes: een kantoor, een luisterruimte en een stuk opslag. Heerlijk. En niet geheel onprettig: het is niet tijdelijk. Dus we kunnen nu lekker gaan settelen.

Inrichten enzo

We hebben in twee dagen alles over kunnen rijden. Ruim vijf ritten mét aanhanger. En daarnaast ook nog wat ritten met heel wat papier en ‘restjes’ die richting de gemeentewerf zijn gegaan. Wat verzamel je toch veel in zo’n korte tijd! Dus hoewel een verhuizing altijd een heel gedoe is, heeft het ook voordelen: je ruimt eens goed op. Al kan er nog heel veel weg, naar ons gevoel.

We gaan van de ruimtes een gezellige boel maken en hopen met deze verhuizing ook weer de kwaliteit van de reviews wat op te krikken. Nu kunnen we immers gaan investeren in de ruimtes. Denk aan akoestiek, mooie foto-hoek / -tafel, filmhoek met degelijke lampen, et-cetera. Wij hebben er superveel zin in! We houden u op de hoogte!

 

 

24 reacties

 1. Gefeliciteerd. Zijn jullie ervan bewust dat je zich bevindt op heilige grond? De CBS/Sony fabriek! Wat daar allemaal geperst is, van Doris Day tot Meatloaf, en de hele wereld over is gegaan is een mooi stuk historisch Haarlem (alleen gebouw is van buiten foeilelijk).
  Gr. Paul

 2. Nou, goed dat jullie nog weer een (betere) plek hebben gevonden dat uiteraard weer nieuwe mogelijkheden te bieden heeft.
  Alles weer lekker opnieuw inrichten.
  Enne, let wat dat betreft wel even op je WiFi-infrastructuur.
  Ik zag laatst ergens een videootje dat het nogal eens een gedoe kan zijn.
  😉
  Succes!

 3. Fantastisch dat Alpha-Audio niet ophoudt met deze site. De reviews zijn fantastisch. Wens jullie succes en wij (dit worden er steeds meer) wachten op de zeer interessante nieuwtjes; -)

Geef een antwoord