Alpha Audio kantoor-tour!

Luisterruimte

We krijgen regelmatig een vraag rondom ons referentiesysteem, kantoor, werkwijze en koffie-behoeftes. Reden genoeg voor ons om een blik achter de schermen te geven. Wellicht een betere reden is dat we in december vorig jaar verhuisd zijn naar een ander pand. Het pand van… Record Industry. Jawel: een pand waarin een van de grootste vinyl-perserijen van Europa is gevestigd. Cool! 

We hoeven hier niet heel veel uit te leggen. Behalve dan dat we sinds december 2016 een paar ruimtes huren in het pand van Record Industry. En dat is natuurlijk geweldig, aangezien daar talloze – ontelbaar – titels op vinyl worden geperst. Het hele pand ademt passie voor muziek. Tevens is het bijzonder prettig te werken tussen mensen die je begrijpen. We hoeven niet uit te leggen dat afspeelapparatuur belangrijk is om emotie over te brengen. Al hebben we natuurlijk wel de nodige discussies over opnames en transfers naar een ‘ander medium’. Logisch… Het zijn echter leuke gesprekken. En leerzame gesprekken, want er zit hier heel wat kennis op gebied van opname, mixing, mastering en transcodering.

Tikken, testen, opnemen en opslaan

We hebben op dit moment vier ruimtes waarin we werken. Allereerst de tikkamer / tikhok. Dat is puur een ruimte om zaken uit te werken. Heel prettig om dat apart te hebben, omdat we zo niet te veel afgeleid worden.

Dan is er een ruimte voor video-opnames en fotografie. Daar is alles ingericht op juiste belichting en een gunstige akoestiek voor spraak. Het is ook heel prettig dat we niet continu alles hoeven op te bouwen en af te breken. Dat kost tijd en tijd… tsja… dat hebben we eigenlijk altijd wel te weinig. Nietwaar?

Dan is er een hok, puur voor opslag van dozen en testspullen. En we hebben er de netwerkkast met NAS-apparaten en netwerk-test-spullen (voor de trainingen vanuit de Smart Living Academy). We testen inmiddels zo ontzettend veel dat we gewoon een opslaghok moeten hebben. Anders is het niet meer te doen. Helaas.

Tenslotte de luisterruimte. Deze is akoestisch aangepakt om met name galm weg te halen de balans in het laag goed te krijgen. Het is (nog) geen perfecte ruimte, omdat er nog wat in gewerkt wordt en ik nog niet de ruimte leeg kan meten om gericht akoestische aanpassingen te maken. Geeft niet. Het is nu ruim goed genoeg om high-end apparatuur in te testen. We hebben wat proefmetingen gedaan en die zijn zeker niet verkeerd.

Afrondend…

We zitten hier heerlijk. Na een paar maanden – bijna een jaar alweer! – hebben we vier heerlijke ruimtes om in te werken. Het tikhok kunnen we lekker zaken uitwerken en nerden met netwerkjes. In de videokamer kunnen we prachtige foto’s en video’s maken en in de luisterruimte kunnen we de hoogwaardige spullen goed bekijken en beoordelen. En in het opslaghok kunnen we de rotzooi kwijt. Ow ja… en de netwerkspullen. Waar inmiddels een grote serverkast voor is binnen gekomen (bedankt Viertron! :-)).

Video Tour Alpha Audio

 

Gerelateerde berichten

IFA 2018 - Nuheara

Verslag IFA 2018 – Dag 1 – Audio

IFA – één van de grootste shows ter wereld als het gaat om Consumenten Electronica. Wij gaan er elk jaar heen om te zien wat we het komende jaar mogen verwachten. Niet altijd is het even spannend, omdat er gewoonweg sprake is van dezelfde koers. Of het is voorspelbaar. Denk aan Full HD naar 4K […]

Fotoverslag IFA 2015

We hebben veel gezien op IFA 2015. Van de meest interessante zaken maken we natuurlijk nog leuke stukjes. Om u echter alvast wat lekker te maken, hebben we alle leuke foto’s even op een rij gezet! Veel kijkplezier! 

Bowers 685 S2

Hifi wordt gewoon steeds beter!

Het verbaast me soms hoe mensen kunnen denken dat oude hifi-spullen beter zijn dan nieuwe. Natuurlijk zijn er beauties te vinden. Prachtige legacy-spullen. Maar als we even met een macro-view op de markt kijken, moeten we gewoon concluderen dat spullen steeds beter worden! En dat heeft alleen maar als voordeel dat de normale mens voor […]

4 reacties

Geef een reactie