web analytics

Alpha Audio kantoor-tour!

Luisterruimte

We krijgen regelmatig een vraag rondom ons referentiesysteem, kantoor, werkwijze en koffie-behoeftes. Reden genoeg voor ons om een blik achter de schermen te geven. Wellicht een betere reden is dat we in december vorig jaar verhuisd zijn naar een ander pand. Het pand van… Record Industry. Jawel: een pand waarin een van de grootste vinyl-perserijen van Europa is gevestigd. Cool! 

We hoeven hier niet heel veel uit te leggen. Behalve dan dat we sinds december 2016 een paar ruimtes huren in het pand van Record Industry. En dat is natuurlijk geweldig, aangezien daar talloze – ontelbaar – titels op vinyl worden geperst. Het hele pand ademt passie voor muziek. Tevens is het bijzonder prettig te werken tussen mensen die je begrijpen. We hoeven niet uit te leggen dat afspeelapparatuur belangrijk is om emotie over te brengen. Al hebben we natuurlijk wel de nodige discussies over opnames en transfers naar een ‘ander medium’. Logisch… Het zijn echter leuke gesprekken. En leerzame gesprekken, want er zit hier heel wat kennis op gebied van opname, mixing, mastering en transcodering.

Tikken, testen, opnemen en opslaan

We hebben op dit moment vier ruimtes waarin we werken. Allereerst de tikkamer / tikhok. Dat is puur een ruimte om zaken uit te werken. Heel prettig om dat apart te hebben, omdat we zo niet te veel afgeleid worden.

Dan is er een ruimte voor video-opnames en fotografie. Daar is alles ingericht op juiste belichting en een gunstige akoestiek voor spraak. Het is ook heel prettig dat we niet continu alles hoeven op te bouwen en af te breken. Dat kost tijd en tijd… tsja… dat hebben we eigenlijk altijd wel te weinig. Nietwaar?

Dan is er een hok, puur voor opslag van dozen en testspullen. En we hebben er de netwerkkast met NAS-apparaten en netwerk-test-spullen (voor de trainingen vanuit de Smart Living Academy). We testen inmiddels zo ontzettend veel dat we gewoon een opslaghok moeten hebben. Anders is het niet meer te doen. Helaas.

Tenslotte de luisterruimte. Deze is akoestisch aangepakt om met name galm weg te halen de balans in het laag goed te krijgen. Het is (nog) geen perfecte ruimte, omdat er nog wat in gewerkt wordt en ik nog niet de ruimte leeg kan meten om gericht akoestische aanpassingen te maken. Geeft niet. Het is nu ruim goed genoeg om high-end apparatuur in te testen. We hebben wat proefmetingen gedaan en die zijn zeker niet verkeerd.

Afrondend…

We zitten hier heerlijk. Na een paar maanden – bijna een jaar alweer! – hebben we vier heerlijke ruimtes om in te werken. Het tikhok kunnen we lekker zaken uitwerken en nerden met netwerkjes. In de videokamer kunnen we prachtige foto’s en video’s maken en in de luisterruimte kunnen we de hoogwaardige spullen goed bekijken en beoordelen. En in het opslaghok kunnen we de rotzooi kwijt. Ow ja… en de netwerkspullen. Waar inmiddels een grote serverkast voor is binnen gekomen (bedankt Viertron! :-)).

Video Tour Alpha Audio

 

Gerelateerde berichten

DALI Katch One

High End München 2019: een taxonomie

München staat voor de meesten bekend als de stad van het Oktoberfest, waar het Beiers bier in eenheden van 1 liter wordt geserveerd in de Biergarten en als de vestigingsplaats van Bayerische Motoren Werke (BMW). Voor circa 20.000 mensen van de homo sapiens-subcategorie homo audiophilius is het de plaats waar jaarlijks hifi- en high end-rituelen […]

Denon Heos

Denon presentatie HEOS

De afgelopen dagen heeft de D&M Group het nieuwe HEOS streamingsysteem aan de dealers en de pers getoond. Alpha Audio is natuurlijk ook aanwezig geweest om eens te kijken hoe dit systeem werkt, wat het kan en (indien mogelijk) hoe het klinkt. 

4 reacties

Geef een reactie