29 januari 2023 – 10:30 – Live Stream Review – Drie keer Klasse D! Hypex, Purifi, ICEpower

YES! De eerste live stream van dit jaar! En we gaan er weer een mooie van maken! Deze keer: 3 x NEXT GEN klasse D. De nieuwste Hypex Nilai, de laatste generatie Purifi Eigentakt en een mooie ICEpower klasse D versterker. Het gaat om drie eindversterkers die u ook nog zelf kunt maken. Kortom: deze mag u niet missen! 

Klasse D is in rap tempo bijzonder volwassen geworden. Waar UCD nog wel wat rafelige randjes had, was nCore al een heel stuk mooier. En Purifi Eigentakt en nu de concurrent: Hypex Nilai? Nou… wij gaan ze naast elkaar zetten, samen met een minder gebruikte: het Deense ICEpower. Kortom: dit wordt een bijzonder interessante livestream om de positie van Klasse D eens te bepalen.

Check de Livestream – 29 januari – 10:30

15 reacties

  1. Net als de NC400 is de opamp gedeelte opgenomen in het ontwerp, ik meen zelfs discrete, ooit door Bruno verteld. Hier zie je bij de Nilai ook weer 1 print, en geen aparte module zoals bij de Purify, en zal ook dat deel weer als een geïntegreerd deel zijn opgenomen. Ik ik denk dat dat helemaal niet zo een slecht idee is, er zijn genoeg mensen die er weer teveel mee gaan rommelen.

 1. Jaap
  Graag ook de lineariteit laten zien, tot welke lage vermogens het gaat het zonder toename van ruis en/of vervorming.

  Bij een bepaalde geluidssterkte b.v. 86 dB en met een gemiddeld rendement van de speaker, kun je ook op die ‘rechte’ lijn de headroom en het geluid ‘projecteren’.
  Je ziet dan ook of het zin heeft om meer of minder dan 24 bits te beluisteren.
  En …waarom bepaalde versterkers goed zijn bij lage volumes.

  Te veel variabelen? Ja daar ben ik mee eens.
  Maar ooit moet het mogelijk zijn om de vage begrippen van b.v. ‘zwarte achtergrond’ in metingen te kunnen verantwoorden.
  Veel succes
  Toon

Geef een antwoord