PS Audio werkt aan DirectStream MK2

PS Audio

Paul McGowan van PS Audio laat weten dat de fabrikant werkt aan een nieuwe en bijzondere versie van de DirectStream DAC.

Wat de oorspronkelijke DirectStream DAC uniek maakt, is de mogelijkheid om via een ‘mountaintop’-update de FPGA te herprogrammeren. In essentie ontstaat daarmee een compleet nieuwe DAC met andere eigenschappen. Veel gebruikers wilden volgens McGowan de optie om die verschillen naast elkaar te kunnen beluisteren. Om zo een afgewogen keuze te kunnen maken. De geheugencapaciteit van de DirectStream DAC maakte dat technisch niet mogelijk.

Tien ‘mountaintop’-updates tegelijk

Inmiddels zijn de beta-tests van de beoogde PS Audio DirectStream DAC MK2 begonnen. Deze nieuwe versie heeft extra geheugen aan boord, waardoor het mogelijk is om maar liefst tien ‘mountaintop’-varianten te laden en daar eenvoudig tussen te schakelen. Kies dan een versie die u het best vindt klinken, al dan niet per soort muziek. En dat zonder gedoe met SD-kaarten of USB-sticks.

6 reacties

  1. Beste Oldskool,
   Wij hebben momenteel nog geen prijsinformatie, noch levertermijnen gekregen van PS Audio.
   We denken midden of eind december en zullen dan communiceren.
   Aspera

  2. PS Audio is niet verkrijgbaar via winkels, zoals vroeger. Je koopt dus direct bij de importeur voor de Benelux (Aspera) in België. Naar mijn ervaring is Aspera goed bereikbaar via de mail.

    1. Mee eens Jaap. Ik ben al jaren trouw aan de stroomproducten van PS Audio. Ooit begonnen met een Quintet en Duet stekkerblok. Inmiddels toe aan mijn derde generator. Het merk verdiend in mijn ogen meer publiciteit door verkrijgbaar te zijn in winkels. Maar er is geen één winkel meer in Nederland die het verkoopt. Aspera heeft overigens wel een eigen demoruimte nabij Antwerpen.

     Het is echter niet uniek. Antipodes Audio als voorbeeld is ook alleen verkrijgbaar bij Ohm Audio in Groningen en niet in winkels te beluisteren. Ook Ohm heeft eigen demoruimtes en is op afspraak te bezoeken.

Geef een antwoord