Pro-Ject Vinyl NRS Box S3

Pro-Ject

U houdt van vinyl, maar hebt een hekel aan ruis en tikken die onherroepelijk verbonden zijn aan het medium? Dan heeft Pro-Ject de oplossing!

Het klinkt eigenlijk toch wat tegenstrijdig. De vinylliefhebber is gek op vinyl, want het klinkt – volgens hen – beter dan wat dan ook. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk wel degelijk analoge artefacten hoorbaar. Met name in de vorm van tikken en wat ruis. Bevalt dat u dat niet echt, dan heeft Pro-Ject de nieuwe Vinyl NRS Box S3 voor u klaar staan. Het betreft een DSP-filter dat afrekent met die bijverschijnselen en u op een ‘schoon’ geluid tracteert. Waarmee ook ouder vinyl dat toch alweer wat tekenen van slijtage vertoont weer te pruimen moet worden. Intern wordt het analoge signaal omgezet naar 24-bit / 96 kHz en dan door de genoemde DSP onder handen genomen. Om uiteindelijk weer naar een prettig in ‘t gehoor liggend analoog signaal omgezet te worden. Voor een bedrag van $334 is het kleinood van u.

4 reacties

  1. Ik denk dat dit apparaat ontworpen is voor de non vinyl liefhebbers in staat te stellen naar vinyl te luisteren. Vinyl liefhebbers zijn hier zeker niet de doelgroep, want zoals gesteld in het artikel, dat zou inderdaad tegenstrijdig zijn.

Geef een antwoord