AMG Giro MK II platenspeler

AMG

De nieuwe high-end Giro MK II platenspeler van het Duitse AMG is bedoeld voor audiofielen. Of zoals misschien toepasselijker: vinylofielen.

Het is niet direct de aanbieding van de week, die nieuwe AMG Giro MK II platenspeler. Er hangt namelijk een prijskaartje van €6250 aan. Wat betekent dat u echt serieus gek op de combi vinyl en geluidskwaliteit moet zijn. Is dat het geval, dan kunt u uw hart ophalen aan de nieuweling. Het model is een opfrisser van de voorganger, vandaar de MK II. Volgens de fabrikant zijn het vooral hoorbare verbeteringen, of beter: verbetering in het klankbeeld. Het moet tot een hogere dynamiek leiden en meer ruimtelijkheid. Om dat te realiseren wordt onder meer een nieuw draaiplateau ingezet, met een gewicht van 5,8 kilo (een winst van 40% ten opzichte van het origineel). Een hydrodynamisch glijlager omvat de 16 mm plateau-as en moet voor zo min mogelijk frictie zorgen.

Upgraden naar lineaire voeding mogelijk

Een volgens AMG (wat trouwens staat voor Analog Manufaktur Germany) ‘superstille en perfect gedempte’ 12 Volt gelijkspanningsmotor moet zorgen voor een perfect kloppend toerental. Ook de toonarm-basis is vernieuwd, wat onder meer betekent dat u toonarmen van diverse merken kunt plaatsen. Interessant zijn verder de capacitieve tiptoetsen voor de bediening, elektronische fijnregeling van het toerental, optioneel verkrijgbare 9″ toonarmen van AMG met gepatenteerd tweepuntslager en een upgrade-mogelijkheid naar een lineaire voeding.

Geef een antwoord