Google TV ondersteunt profielen

Google

Het heeft even geduurd, maar Google TV – de opvolger van het aloude Android TV – ondersteunt nu ook gebruikersprofielen.

Gebruikersprofielen in Google TV komen vanzelfsprekend prima van pas in de praktijk. U kunt daarmee uw huisgenoten hun eigen ‘kijkomgeving’ aanbieden op één apparaat. In veel gevallen zal dat de Google Chromecast in de tv-uitvoering zijn, ofwel de slimme dongle. Maar inmiddels is de app ook ingebakken in diverse tv-toestellen te vinden. Overigens is het opvallend dat de profielen-feature zolang vertraagd is. Immers: meer dan een jaar geleden voegde de maker al kinderprofielen toe. Wat de stap naar algemene profielen slechts een kleine zou moeten maken. Hoe dan ook, ze zijn er nu en per gebruiker wordt nu een persoonlijke kijkomgeving gerealiseerd. Met onder meer kijklijsten en aanbevelingen gebaseerd op het kijkgedrag van die gebruiker.

Geef een antwoord