High End Munich 2022 – Volumio

Volumio is bekend als streaming platform, ze leveren de software voor computers en Raspberry Pi gebaseerde streamers. Volumio introduceert drie nieuwe audio apparaten met hun streaming software. Hiermee wordt Volumio steeds meer een ‘plug and play’ platform.

De Primo is een streamer met DAC. Het is de opvolger van hun vorige Primo model waaraan nu ook XLR uitgangen zijn toegevoegd. De Integro is een geïntegreerde versterker, met streamer en DAC. Hiermee levert Volumio een all-in-one oplossing. De Rivo is alleen een streamer, met een geïsoleerd USB circuit en is gepositioneerd om als streamer voor een betere DAC te dienen.

Niet alleen de hardware is nieuw. Volumio heeft sinds kort een nieuwe interface in de software. Installatie moet eenvoudiger en begrijpelijker zijn, de bediening steeds gemakkelijker en aan integratie van nieuwe streaming services wordt gewerkt.

3 reacties

  1. Dat is goed nieuws. Volumio os is voor wat het doet één van de beste besturingssystemen voor raspberry pi. Gelukkig zijn er alternatieven; Moode audio en Hifiberry os doen het ook heel goed. Volumio onderscheid zich door gebruik van plugins.

  2. Volumio heeft momenteel een spotify plugin probleem. Inloggen via deze app / plugin is niet mogelijk. Het probleem schijnt problematische te zijn en een snelle oplossing lijkt er niet in te zitten.

    1. Ze zijn bezig met het schrijven van een eigen Spotify connect functie. Nu wordt er gebruik gemaakt van een ‘community’ (lees: open source) plugin die ook door andere Linux gebaseerde audio software wordt gebruikt. Bron van deze informatie: de man die daar mee bezig is 🙂

Geef een antwoord