Melco Audio S10 high-end netwerkswitch

Melco

Melco Audio heeft de S10 netwerkswitch gelanceerd, bedoeld voor audiofiele toepassingen en voorzien van een losse voeding.

Wat direct opvalt aan de S10 van Melco Audio is, dat deze switch voorzien is van een losse voedingsunit. En als u die voeding open zou schroeven, zult u ontdekken dat daarin een volledig lineair exemplaar is gebouwd. Gebaseerd op een stevige ringkerntrafo, gemonteerd op dempers van het Japanse TAOC.

100 Mbps en 1 Gbps

De Melco Audio S10 is een zwaar gemodificeerde versie van de S100 en is daarmee het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. De behuizing van aluminium is – zo meldt Melco – verbeterd en moet nu stijver en steviger zijn dan ooit. Op de achterkant van de eigenlijke switch treft u een viertal 100 Mbps ethernetpoorten aan en ook 4 x 1 Gbps. Die laatste set komt goed van pas voor bijvoorbeeld de Roon Core Processor die nogal wat netwerkverkeer genereert. De S10 is geen aanbieding van de week; met een prijskaartje van £4999 is het een apparaat speciaal bedoeld voor puristen.

9 reacties

  1. Op basis van het onderzoek dat hier gepubliceerd is : https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/waarom-een-goede-switch-wel-uitmaakt-voor-streaming-audio/ heb ik zelf een ‘desktop’ 5 poorts Cisco switch gekocht en daar een iFi PowerX power supply aan gehangen. De switch was 30 Euro, de iFi PowerX 119 Euro.

   Zie daar, een switch, met aparte power supply! Niet heel erg high-end, wel audiofiel. Het doet precies wat het moet doen. Is er beter te krijgen? Ja, zie diezelfde metingen en uitleg in het artikel en luister naar de livestream die er aan vooraf ging.

   Is het die meeprijs waard? Dat moet ieder voor zichzelf bepalen, maar bovenstaande combinatie klinkt uitstekend. Je moet al een beetje audiogek zijn om een power supply die 4 keer zo duur is als de switch te gebruiken, maar je krijgt resultaat zonder aan de bedelstaf te geraken.

   1. Ik heb dezelfde ervaring met een netgear switch op een Keses P3 voeding. Ik ben van plan te checken of een audio switch nog verschil uitmaakt. Tips zijn welkom het liefst een 12 volt switch

 1. Als ik naar de binnenzijde van deze S10 kijk lijkt het een “gewone” S100 die wordt geleverd met een losse voeding. Vraag mij af waar dat “zwaar gemodificeerde” in zit!

  1. Als je nog beter kijkt lijkt het (nee is het) een Buffalo BS-GS2016 van 8 tientjes. De hausse is inmiddels voorbij maar het was leuk om deze apparaten te upgraden met betere voeding, klok en firmware van Melco (eigenlijk gewoon de BS-GS2016A firmware).

Geef een antwoord